Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Allianz kortlopende reisverzekering met corona dekking

Allianz kortlopende reisverzekering met corona dekking

Je kan hier bij Allianz een kortlopende reisverzekering met corona dekking afsluiten. De kortlopende reisverzekering van Allianz biedt naast de normale vergoedingen ook dekking voor medische kosten ivm corona (zelfs bij reisadvies code oranje). Daarnaast heb je tevens een quarantainedekking op je reisverzekering die de extra kosten vergoed als je later pas terug kan naar Nederland vanwege een corona besmetting.

Dat is nog niet alles, zo krijg je bij de kortlopende reisverzekering ook dekking voor extra reis- en verblijfskosten bij ziekenhuisopname. Je ontvangt een vergoeding bij verplichte individuele quarantaine en ook een vergoeding bij latere terugvlucht. Wordt je geweigerd op de terugvlucht door de luchtvaartmaatschappij omdat je corona verschijnselen hebt? Dan ontvang je een vergoeding voor de extra verblijfskosten, je kan immers niet terug. Ook voor de latere terugvlucht ontvang je een vergoeding, want je moet een nieuw ticket boeken.

Het volledige overzicht van deze dekking vind je hier. De voorwaarden van de reisverzekering worden niet aangepast, maar je kunt dit document downloaden en bij je polis bewaren.

Je hebt al een Allianz kortlopende reisverzekering met medische kosten (corona dekking), vanaf € 1,75 per dag. Dat is inclusief dekking voor reisbagage tot € 4.000,- voor verlies, beschadiging en diefstal. Je bent dan in heel Europa verzekerd.

Annuleringsdekking ook bij corona

Je kan de eenmalige reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking. Jouw annuleringskosten worden dan vergoed als je vlak voor vertrek corona oploopt of in quarantaine moet. Je ontvangt zelfs een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Corona in het ziekenhuis bent opgenomen. Dat is een fijne gedacht in een tijd waarin we moeten leren leven met corona.

Allianz Global Assistance is de grootste hulpverlener en reisverzekeraar te wereld! Met meer dan 21.500 medewerkers wereldwijd en met 900.000 medische dienstverleners, weet je zeker dat je in goede handen bent bij ziekte, calamiteit of een corona besmetting. Waar ter wereld je ook bent, je wordt altijd in het Nederlands te woord gestaan als je dringend hulp nodig hebt.

Bij Allianz een kortlopende reisverzekering met corona dekking afsluiten

Wil je een kortlopende reisverzekering met corona dekking van Allianz afsluiten? Dat kan hieronder. Eerst bereken je de premie en daarna kan je verder gaan met de persoonsgegevens. De polis ontvang je direct per e-mail. Denk er wel aan dat je ook medische kosten moet meeverzekeren!

Ga je meerdere keren per jaar op reis of voor een langere periode, dan is een doorlopende reisverzekering met corona dekking van Allianz meestal voordeliger: lees hier meer >>

Gratis extra corona dekkingen op de reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz

Allianz heeft besloten om haar reis- en annuleringsverzekering aan te passen met een gratis extra corona dekking. Zo kan je toch gerust op reis zonder je zorgen te maken over eventuele medische kosten vanwege een corona besmetting en/of de kosten van quarantaine.

Allianz reisverzekering met corona dekking

De kortlopende reisverzekering met corona dekking van Allianz is zeer nuttig als je op vakantie gaat. Want als je corona krijgt op je vakantiebestemming wil je ook dat jouw reisverzekering de medische kosten dekt. Dat is bij Allianz Global Assistance goed geregeld. Als je verblijft in een gebied waar kleurcode groen, geel of oranje geldt, ben je automatisch verzekerd voor medische kosten i.v.m. corona (je moet daarvoor wel de module medische kosten hebben meeverzekerd). Het maakt niet uit of je wel of niet gevaccineerd bent. Extra reis- en verblijfkosten als gevolg van een corona besmetting zijn ook gedekt (alleen kleurcode geel of groen) of als je in het ziekenhuis wordt opgenomen.

De corona dekkingen toegelicht

Allianz Global Assistance heeft zoals gezegd een aantal unieke corona dekkingen toegevoegd aan de kortlopende reisverzekering. Zo weet je precies waar je aan toe bent voordat je een vakantie gaat boeken naar het buitenland of als je al op reis bent en te maken krijgt met corona (Covid-19) of bij een quarantaine. Dit is verzekerd op op de kortlopende reisverzekering (met dekking medisch kosten) in groene en gele gebieden:

  • Medische kosten bij diagnose corona: Geldt voor geel, groen en oranje gebieden.
  • Extra reis- en verblijfskosten bij ziekenhuisopname: alle noodzakelijke kosten.
  • Verplichte individuele quarantaine: extra verblijfskosten + latere terugvluchtvergoeding. Extra verblijfskosten maximaal € 100 per dag. Vergoeding latere terugvlucht tegen kostprijs (totale vergoeding extra reis- en verblijfskosten is maximaal € 1.000 per persoon).
  • Denied boarding (alleen corona gerelateerd en alleen terugvlucht): vergoeding extra verblijfskosten: bedrag per persoon per dag maximaal € 100. Vergoeding latere terugvlucht: kostprijs (alleen voor reizen binnen EU en buiten de EU alleen voor pakketreizen).
  • Vergoeding verplichte (PCR- of Antigeen-)test: indien op medisch voorschrift.

Zoals je kan zien biedt de medische reisverzekering met corona dekking van Allianz jouw direct meer zekerheid, zonder dat je daarvoor extra premie hoeft te betalen.

Quarantainedekking op je kortlopende reisverzekering

Het is mogelijk dat de overheid op je bestemming je verplicht om in quarantaine te gaan vanwege (de kans op) een coronabesmetting. Daardoor loop je het risico van een langer verblijf, latere terugreis en dergelijke. Dat zorgt voor veel extra kosten, die in principe niet verzekerd zijn op je reisverzekering.

Allianz heeft daarom besloten om in dat soort gevallen wel direct de kosten van het langer verblijf te vergoeden. Daaronder vallen ook de extra kosten van de terugreis. Als je bijvoorbeeld opnieuw de terugvlucht moet boeken. Dat heet de ‘Quarantainedekking‘. 

De dekking geldt voor landen of gebieden met het reisadvies groen of geel op het moment van vertrek. De dekking geldt niet voor cruises. Het volledige overzicht van deze quarantaine dekking vind je hier. De voorwaarden van de reisverzekering worden daarvoor niet aangepast, maar je kunt dit document downloaden en bij je polis bewaren. 

Annuleringsdekking met coronadekking

De kortlopende reisverzekering met corona dekking van Allianz, kan je eenvoudig en direct uitbreiden met een annuleringsdekking. Ook de annuleringsverzekering heeft gratis een extra corona dekking:

  • De annuleringskosten worden vergoed als je vlak voor vertrek corona oploopt.
  • De annuleringskosten worden vergoed als je in een verplichte individuele quarantaine moet, omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
  • Je ontvangt een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Corona in het ziekenhuis bent opgenomen.

Engelstalige verzekeringsverklaring met corona dekking nodig?

Heb je een Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring nodig voor bijvoorbeeld een reis naar het buitenland of een visumaanvraag? Die kan op verzoek direct worden verstrekt als je op deze website een medische reisverzekering van Allianz afsluit. Er zijn landen waarbij je bij het inreizen moet kunnen aantonen dat je verzekerd bent voor een corona besmetting. Heb jij voor je reis naar bijvoorbeeld Vietnam, Filipijnen, Argentinië, Maleisië, Indonesie of een ander land een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig? Hier kan je eenvoudig en gratis een dergelijke corona verzekeringsverklaring krijgen. Het enige wat je hoeft te doen is een kortlopende reisverzekering met dekking medische kosten en werelddekking af te sluiten en daarna direct de verklaring per e-mail aan te vragen (vermeld ook altijd je polisnummer).

Meest gestelde vragen en antwoorden over de Allianz kortlopende reisverzekering met corona dekking

Hieronder lees je veelgestelde vragen over de Allianz reisverzekering met dekking voor corona.

Kan ik bij Allianz een kortlopende reisverzekering met dekking voor corona afsluiten?

Ja, om Nederlandse reizigers meer zekerheid te bieden, dekt de reisverzekering van Allianz ook de medische kosten vanwege een corona besmetting (indien medische kosten zijn meeverzekerd). Deze extra dekking voor medische kosten geldt wereldwijd en naast groene en gele gebieden, zelfs in oranje gebieden.

Als ik op vakantie ga en ik krijg corona, worden mijn medische kosten dan vergoed?

Ja, mits je medische kosten hebt meeverzekerd en verblijft in een gebied waar kleurcode groen, geel of oranje geldt. Hierbij maakt het niet uit of je wel of niet gevaccineerd bent. Extra reis- en verblijfkosten als gevolg van een corona (Covid-19) besmetting zijn alleen gedekt in kleurcode geel of groen of als je in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Wat is de corona dekking op de Allianz reisverzekering?

Met de Covid-19 dekking ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de extra dekking die Allianz gratis op de reisverzekering biedt:
– Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming. Zelfs als, op de dag van vertrek, het reisadvies oranje is. En uiteraard alleen als medische kosten zijn meeverzekerd.
– De extra reis- en verblijfskosten krijg je vergoed wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving corona heeft opgelopen. Deze vergoeding ontvang je alleen als je afreist naar een land dat op de dag van vertrek een groen of geel reisadvies heeft gekregen van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.
– Je betaalt geen extra premie voor de corona dekking.

Wat als ik met corona besmet raak tijdens mijn vakantie?

Neem altijd zo snel mogelijk contact op met de Alarmcentrale, telefoonnummer +31 20 592 9292. Belangrijk voor dekking is de ernst van de besmetting. Als je moet worden opgenomen in een ziekenhuis, dan krijg je deze kosten vergoed, als je de module Medische Kosten op de verzekering hebt, dan krijg je de kosten van een ziekenhuisopname vergoed. Daaronder vallen ook de kosten van een eventueel langer verblijf van je reisgenoten. Deze dekking geldt niet als je naar een gebied reist dat de kleurcode Rood heeft vanwege het risico op besmetting met corona.

Ik ben positief getest op corona en moet mijn reis annuleren. Krijg ik dan een vergoeding?

Ja, Allianz ziet het hebben van corona als ziekte waardoor je de reis kan annuleren. Zij vergoeden in dat geval de annuleringskosten. Je moet dan wel de annuleringsdekking bij je Allianz reisverzekering hebben afgesloten.

Waarvoor ben ik verzekerd met de annuleringsdekking in geval van corona?

Als je ook een annuleringsverzekering afsluit, krijg je als extra corona dekking:
– de annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek;
– de annuleringskosten vergoed als je in een verplichte individuele quarantaine moet, omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft;
– een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door corona in het ziekenhuis bent opgenomen.

Geven jullie ook een Engelse verzekeringsverklaring met corona dekking af?

Ja. Heb je voor je reis een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig om aan te tonen dat je verzekerd bent tegen corona? Die kunnen wij gratis verstrekken als je op deze website een kortlopende reisverzekering afsluit.

Vragen?

Heb je een vraag over de kortlopende reisverzekering met corona dekking bij Allianz? Of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering