Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Bespaar: Annuleringsverzekering en reisverzekering op 1 polis

Annuleringsverzekering en reisverzekering op 1 polis

Een annuleringsverzekering en reisverzekering op 1 polis is niet alleen handig, het is ook voordeliger. Je bespaart namelijk poliskosten.

Met de annuleringsdekking op de kortlopende reis en annuleringsverzekering ben je tevens verzekerd voor annuleringskosten. Een reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance is ook nog nog eens voordelig en heb je al vanaf € 1,40 per dag inclusief bagagedekking tot € 4.000,- (voor heel Europa). De annuleringsdekking kan je als optie meeverzekeren door een vinkje te zetten. 

Kortlopende reisverzekering

De kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance biedt dekking tegen schade die wordt opgelopen tijdens het reizen of tijdens je vakantie. De reisverzekering bestaat uit rubrieken, je kan zelf kiezen welke je wel en welke je niet wil verzekeren:

 • Bagage  (standaar meeverzekerd) – Je reisbagage is standaard verzekerd voor maximaal € 4.000,- tegen beschadiging, verlies en diefstal.
 • Europa- of werelddekking: Europadekking geldt voor alle Europese landen alsmede de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Verder heb je de keuze uit werelddekking, exclusief Verenigde Staten van Amerika en Canada of werelddekking inclusief Verenigde Staten van Amerika en Canada
 • SOS kosten en extra kosten (standaard meeverzekerd) – Deze rubriek dekt o.a. de extra kosten die de verzekerde moet maken bij ziekte, ongeval of overlijden van de verzekerde zelf, een reisgenoot of een familielid. Hierbij kan onder meer worden gedacht aan extra verblijfkosten (door ziekte kan men niet naar huis) of extra reiskosten (door ziekte van een familielid moet de vakantie worden afgebroken en een duurdere vlucht worden geboekt), een gipsvlucht naar huis of een helikopterredding.
 • Medische kosten – Je bent volledig verzekerd tegen medische kosten in het buitenland, dat geldt ook voor privé-klinieken. In het buitenland kunnen de tarieven voor een medische behandeling fors afwijken van het Nederlandse tarief. Voor sommige behandelingen geldt in het buitenland zelfs een tienvoud van het Nederlandse tarief.
 • Wintersport/bijzondere sporten – Het beoefenen van wintersport en een aantal andere bijzondere sporten (zoals paragliding, raften, abseilen en bergbeklimmen) is bij veel verzekeraars uitgesloten. Dit betekent dat eventuele schade tijdens het beoefenen van de uitgesloten sport de verzekering geen dekking biedt. Je moet bij wintersport of bijzondere sporten deze rubriek meeverzekeren.
 • Geld – Neem je veel contant geld mee dan is deze rubriek van belang.
 • Automobilistenhulp – Deze rubriek biedt niet alleen dekking voor personenauto’s, maar ook voor kampeerauto’s, motoren en scooters en dekt onder meer het uitbetalen van arbeidsloon bij een reparatie langs de weg, het toezenden van onderdelen en de huurkosten van een gelijkwaardig vervoermiddel, wanneer niet verder gereden kan worden.
 • Ongevallen – De rubriek ongevallen voorziet de verzekerde of diens nabestaanden van een eenmalige geldelijke uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit.

Annuleringsdekking

Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance geeft een financiële vergoeding voor annuleringskosten. Dit zijn kosten die je moet betalen wanneer de reis niet door kan gaan, bijvoorbeeld omdat je vlak voor vertrek ziek bent geworden of een ongeval hebt gehad. Ook vergoedt de annuleringsverzekering (een deel van de) reissom bij het tussentijds afbreken van de vakantie. De annuleringsverzekering biedt dekking bij:

 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde (reisgenoot).
 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste, tweede graad of derde graad.
 • Zorgplicht bij ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad.
 • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • Een operatie van een verzekerde in verband met transplantatie van een donororgaan.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van de mensen bij wie je in het buitenland zou verblijven.
 • Het geboekte verblijf is door schade niet meer bewoonbaar.
 • Als je inentingen of medicijnen niet mag (mee)nemen die voor de reis verplicht zijn.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jouw hond, kat of paard.
 • Medisch vastgestelde noodzaak in verband met je zwangerschap.
 • Onvrijwillige werkloosheid na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Het particuliere vervoermiddel waarmee de reis zou worden gemaakt, kan niet gerepareerd worden voor het begin van de reis.
 • Als binnen vier weken na annulering een echtscheidingsprocedure of ontbinding van de notariële samenlevingsovereenkomst in gang wordt gezet.
 • Je krijgt onverwacht niet het visum dat je nodig hebt voor de reis.
 • Diefstal, verlies of vermissing van de reisdocumenten die nodig zijn voor de reis.

De dekking is nog uitgebreider, lees daarvoor de voorwaarden.

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering met annuleringsdekking op 1 polis? Bereken eerst de premie en sluit hem eventueel af! 

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering met annuleringsdekking? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren, of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering