Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reisverzekering Allianz biedt dekking voor medische kosten corona in oranje gebieden

Allianz Direct je reisverzekering

Allianz Direct je reisverzekering
Kortlopende reisverzekering

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief reisbagage dekking tot €4.000,-

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al voor €1,40 per dag in heel Europa goed verzekerd!

De doorlopende- en kortlopende reisverzekering van Allianz biedt nu ook dekking voor medische kosten ivm corona in oranje gebieden en landen.

Allianz Global Assistance heeft de dekking voor coronagerelateerde medische kosten uitgebreid. Dat geldt voor zowel de kortlopende- als de doorlopende reisverzekering voor gebieden met een kleurcode oranje. Het oranje reisadvies moet dan wel gerelateerd zijn aan Covid-19.

Quarantainedekking bij groene en gele bestemmingen

Al eerder lanceerde Allianz de quarantainedekking (voor extra reis- en verblijfkosten) bij groene en gele bestemmingen binnen de EU, maar was er nog geen oplossing voor bestemmingen buiten de Europese Unie. Om verzekerden nu meer zekerheid te bieden, dekt Allianz nu ook de medische kosten door een coronabesmetting bij de reisverzekeringen (indien je medische kosten meeverzekerd) wanneer de reden van de oranje kleurcode alleen Covid-19 betreft. Alle andere redenen van een oranje kleurcode blijven van dekking uitgesloten. Deze extra dekking voor medische kosten geldt wereldwijd.

Alleen medische kosten en geen quarantaine

In een land van bestemming met een oranje reisadvies biedt Allianz alleen dekking voor een medische behandeling bij een coronabesmetting en dekken zij geen kosten als gevolg van quarantaine. In landen binnen de Europese Unie met een groen en geel reisadvies geldt aanvullend de quarantainedekking, waarbij een verzekerde recht heeft op een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten.

Kleurcode op het moment van vertrek

Allianz gaat altijd uit van de kleurcode op het moment van vertrek. Een veranderende kleurcode tijdens de reis heeft dus geen gevolgen voor de dekking, tenzij de reden van de kleurcodering oranje niet gerelateerd is aan Covid-19. Bij wijziging van oranje naar rood dient de verzekerde per omgaande maatregelen te nemen om terug te keren naar een bestemming met een andere kleurcode.

Heb je nog geen kortlopende reis- en bagageverzekering voor een code oranje reisgebied? Sluit hem hieronder af!

Voordelen van de kortlopende reisverzekering

  • Goedkoop en goed: Al vanaf € 1,40 per dag verzekering in Europa (inclusief bagagedekking)
  • Wereldwijd eigen alarmcentrales: professionele hulp bij ziekte en ongeval.
  • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je basis zorgverzekering.
  • Bij Allianz Global Assistance: Kinderen tot en met 4 jaar gratis.
  • Eenvoudig meeverzekeren van bijzondere sporten en wintersport.
  • Handig en voordelig: annuleringsdekking meeverzekeren.

Wat betekenen de kleurcodes bij reisadviezen?

Een reisadvies heeft een landkaart met een kleurcode. De code is groen, geel, oranje of rood. De kleurcode geeft een idee van de veiligheidsrisico’s, de gezondheidsrisico’s en de coronamaatregelen in een land of gebied. 

Naar welk land je ook gaat, je kan er te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. Ook kan de situatie in een land snel veranderen. Houd daarom altijd het reisadvies in de gaten.

Als een land of gebied oranje is kan dat betekenen:

  • Er zijn ernstige veiligheidsrisico’s. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met de politieke situatie, terrorismedreiging, criminaliteit of natuurgeweld.
  • Er zijn veel coronabesmettingen. Je kan te maken krijgen met strengere maatregelen zoals een lockdown, een avondklok of minder mogelijkheden om in het land te reizen.
  • Er kan een inreisverbod gelden voor reizigers uit Nederland. Je kan het land dan niet inreizen, ook niet voor een noodzakelijke reis.

Terugreis naar Nederland vanuit oranje gebied

Bij terugkeer naar Nederland vanuit een oranje gebied zijn er maatregelen zoals het laten zien van een coronabewijs of een vaccinatie- of testbewijs. Bekijk het reisadvies om te zien welk bewijs je nodig hebt, of je in quarantaine moet en of er nog aanvullende regels zijn voor jouw reis.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekering voor groene, gele of oranje reisadvies gebieden of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering