Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reisverzekering met pechhulp en vervangend vervoer | Allianz

Reisverzekering met pechhulp en vervangend vervoer

Een reisverzekering met pechhulp en vervangend vervoer van Allianz is een uitstekende keuze bij een autovakantie.

Ga jij met je wagen naar Frankrijk, Duitsland, Italie, Spanje of andere vakantieland dan wil je graag mobiel blijven. Pech of een ongeval met je auto kan dan je vakantie behoorlijk verpesten. Een reisverzekering voor je auto inclusief automobilistenhulp zorgt ervoor dat je altijd snelle hulp krijgt bij pech met je voertuig of andere calamiteiten. Wordt je auto gestolen, zwaar beschadigd of kan deze niet spoedig gerepareerd worden? Dan heb je recht op vervangend vervoer.

Een kortlopende reisverzekering van Allianz met pechhulp en vervangend vervoer kost slechts eenmalig € 13,75 extra. En je bent dan in heel Europa verzekerd voor o.a. autopech, een ongeval of het uitvallen van de bestuurder. De verzekering is ook geldig binnen Nederland, als je op reis bent naar je buitenlandse vakantiebestemming of daarvan terugkomt.

Waarom een reisverzekering met pechhulp en vervangend vervoer?

Ieder jaar gaan er ruim vier miljoen Nederlanders met de auto op vakantie. Maar liefst één op de vijf automobilisten krijgt in het buitenland met autopech te maken. De reisverzekering met automobilistenhulpverzekering van Allianz Global Assistance biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van je auto of aanhanger door pech of ongeval.

Top 10 autopech tijdens de vakantie

Ieder jaar stranden er tijdens de vakantie automobilisten met hun voertuig in het buitenland. De top 10 van meest voorkomende autopech is:

 1. Lege accu.
 2. Lekke band of klapband.
 3. Buitensluiten.
 4. Verkeerde brandstof tanken.
 5. Kapotte startmotor.
 6. Een oververhitte motor.
 7. Defecte remmen (bijvoorbeeld door te laag remvloeistofniveau).
 8. Elektrische storingen (bijvoorbeeld door intensiever gebruik van de airco).
 9. Problemen met de brandstoftoevoer.
 10. Overige motorproblemen.

En of je nu rijdt in een Audi, Volkswagen, Opel, Ford, Toyota of Renault, pech of een ongeval tijdens je vakantie kan iedereen overkomen. Op zo’n moment kan je terugvallen op de snelle en adequate hulp vanuit de reisverzekering van Allianz Global Assistance.

Wat valt er onder de dekking van de autopech reisverzekering?

Bij Allianz Global Assistance ben je met een autopech reisverzekering voor het buitenland verzekerd voor de kosten van vervangend vervoer indien jouw auto uitvalt tijdens je vakantie bijvoorbeeld door pech, een ongeval of diefstal. Met de basisdekking verzeker jij je van berging en vervoer naar Nederland, maar ook plaatselijke sleepkosten worden vergoed door de reisverzekeraar. De aanvullende module automobilistenhulp verzekert bijvoorbeeld reparatiekosten aan je auto en een extra overnachting die je moet maken vanwege de reparatie. Moet je langer dan twee dagen wachten? Dan heb je recht op vervangend vervoer.

Voordelen van een pechhulp reisverzekering voor je vakantie

Ga je met je auto op vakantie dan wil je geen zorgen aan je hoofd bij bijvoorbeeld pech of een ongeval. Daarom ben je onder andere verzekerd als je auto verloren gaat of defect raakt door een mechanisch/elektrisch mankement en wanneer deze niet binnen twee werkdagen gerepareerd kan worden. In dat geval vergoedt Allianz Global Assistance:

 • De kosten van huur van een soortgelijk vervangende auto bij een officieel verhuurbedrijf (neem je creditcard mee).
 • De reiskosten per trein vanaf de plek van pech/ongeval naar de vakantiebestemming en de treinreis terug naar de woonplaats in Nederland.
 • De noodzakelijke extra verblijfkosten in de plaats waar de auto gerepareerd wordt. Deze vergoeding wordt ook verleend bij het uitvallen gedurende een kortere periode of indien een vervangend auto niet op de dag van het uitvallen van de wagen beschikbaar is.
 • De kosten van vervoer van en naar het logiesverblijf, het officiële verhuurbedrijf en/of het bedrijf waar de auto gerepareerd wordt.

Met de extra automobilistenhulp dekking ben je ook verzekerd bij het:

 • Uitvallen van de auto door pech of ongeval.
 • Uitvallen van de bestuurder.
 • Toezending vervangende auto onderdelen en onderdelen zelf.
 • Repatriëring van de auto en/of aanhanger.
 • Bewaking van de auto en/of aanhanger.
 • Rechtsbijstand.

Waarom een reisverzekering voor je auto van Allianz?

Met meer dan 21.500 medewerkers wereldwijd is Allianz Global Assistance internationaal marktleider in reisverzekeringen en hulpverlening. Door de aanwezigheid met eigen vestigingen in 41 landen spreken zij samen 70 talen. Ook als je in het buitenland bent, word je altijd in je eigen taal te woord gestaan. Samen met 900.000 medische dienstverleners én een netwerk van betrouwbare lokale agenten in landen waar ze geen eigen vestiging hebben, staan ze dag en nacht voor je klaar. Binnen Nederland verzorgen zij de medische hulpverlening voor meer dan 1,5 miljoen Nederlanders. Ook rekenen elk jaar ruim 2,5 miljoen auto’s op hulp bij pech en ongevallen.

Kortlopende reisverzekering met pechhulp en vervangend vervoer afsluiten

Het afsluiten van de tijdelijke reisverzekering met pechhulp voor Europa is vrij eenvoudig. Kies voor een kortlopende reisverzekering en vink de optie ‘automobilistenhulp’ aan. Bereken hier zelf de premie voor een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp:

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering met pechhulp en vervangend vervoer (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Hebben jullie een reisverzekering met pechhulp en vervangend vervoer?

De dekking automobilistenhulp op de kortlopende reisverzekering biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder, maar ook bij het uitvallen van je auto (of aanhanger) door pech of ongeval tijdens jouw vakantie. Je bent ook verzekerd voor de kosten van een vervangende auto als deze uitvalt tijdens je vakantie, bijvoorbeeld door pech, een ongeval of diefstal.

Welke hulp krijg ik bij autopech?

Bij pech of een ongeval met je auto krijg je direct snelle hulp. Als het nodig is, regelt en vergoed Allianz vervangend vervoer. Ook zorgen ze voor vervoer van je defecte auto naar huis. Schade aan je auto is niet verzekerd, dat valt onder je autoverzekering.

Wat kost de extra dekking voor pechhulp (automobilstenhulp)?

Voor slechts eenmalig € 13,75 ben je tijdens je vakantie in heel Europa verzekerd tegen autopech met de automobilistenhulp dekking op de kortlopende reisverzekering. Met deze dekking ben je o.a. verzekerd voor:
– Repatriëring van je auto en/of aanhanger.
– Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer van je auto.
– Bewaking van je auto en/of aanhanger.
– Toezending vervangende auto-onderdelen.

Waar is de automobilistenhulp dekking geldig?

De dekking automobilistenhulp op de kortlopende reisverzekering is geldig in landen die op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van je autoverzekering (groene kaart) staan: Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Fyrom (Macedonië), Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroätie, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (met uitzondering van de Azoren en Madeira), Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje (met uitzondering van Canarische Eilanden en de Balearen), Tsjechië,, Turkije (Europese deel), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, IJsland, Zweden en Zwitserland.

Tot wanneer kan je een auto reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering voor je auto afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail.

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Als je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat, dan is een kortlopende reisverzekering, ook wel dagreisverzekering of aflopende reisverzekering genoemd, de beste keuze. Je sluit deze reisverzekering af voor dezelfde periode als je reis of vakantie. Wanneer je vakantie is afgelopen stopt ook de reisverzekering. Ook de premiebetaling is eenmalig.

Is bagage ook meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Kan ik de reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking.

Wat valt er allemaal onder de reisverzekering?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, medische kosten of automobilistenhulp.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een deel de medisch noodzakelijke kosten in het buitenland en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door een reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder de reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten.

Vragen?

Heb je nog vragen over de tijdelijke reisverzekering met pechhulp en vervangend vervoer voor Europa? Stuur dan een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel met 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering