Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Een reisverzekering voor iemand anders afsluiten, kan dat?

Vakantie kind reisverzekering

Wij krijgen regelmatig de vraag: kan ik een reisverzekering voor iemand anders afsluiten? Daar kunnen we kort over zijn: jazeker, dat kan!

Bij het afsluiten van een reisverzekering zijn er altijd meerdere partijen betrokken. Allereerst is er de verzekeringsnemer, deze persoon sluit de verzekering af en betaalt de premie aan de verzekeraar. De persoon die is verzekerd, wordt de verzekerde genoemd, dus:

  1. De verzekeringsnemer (sluit de verzekering af en betaalt premie aan de verzekeraar).
  2. De verzekerde (de persoon die is verzekerd, op deze persoon heeft de verzekering betrekking). Dat mag bijvoorbeeld een minderjarig kind zijn en hoeft niet je eigen kind te zijn.
  3. De verzekeraar (de partij waar de verzekering wordt ondergebracht).

Vaak is het zo dat bij het afsluiten de verzekeringsnemer en de verzekerde een en dezelfde persoon zijn, dat is dus niet verplicht.

Reisverzekering voor iemand anders afsluiten

Een reisverzekering voor iemand anders afsluiten komt in de praktijk regelmatig voor. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Een minderjarig kind gaat op vakantie met school of met de ouders van een vriendje en heeft een reisverzekering nodig.
  • Een buitenlandse gast komt naar Nederland en heeft een medische reisverzekering nodig.

De belangrijkste voorwaarde om een reisverzekering te kunnen afsluiten, is dat de verzekeringnemer (degene die de polis afsluit) tenminste 16 jaar is. Iemand die 16 jaar of ouder is kan altijd een reisverzekering voor iemand anders afsluiten, bijvoorbeeld voor een kind die zelf geen verzekering kan afsluiten. Er hoeft zelfs geen sprake te zijn van een bepaalde (familie)relatie. De verzekeringsnemer kan bijvoorbeeld ook een vriend, kennis, buurman/buurvrouw, leraar, elftalleider of voogd zijn van een verzekerde.

Kortom iedereen ouder dan 16 jaar mag een reisverzekering afsluiten voor een ander persoon. Wel ben je als verzekeringsnemer er verantwoordelijk voor dat alle persoonsgegevens en vragen die relevant zijn voor het afsluiten van een reisverzekering volledig en naar waarheid worden ingevuld. Daarnaast moet de verzekeringsnemer de premie betalen.

Verzekeringsnemer en verzekerde

Op deze website kan je 24 uur per dag en 7 dagen per week een reisverzekering afsluiten, ook voor iemand anders. Je kiest eerst de reisverzekering die bij de reis past.

Ga je een reisverzekering afsluiten voor iemand anders? Degene voor wie je de polis afsluit is dan de verzekerde en daar vul je zijn of haar gegevens in. Je vul je eigen gegevens in bij verzekeringnemer.

Moet de verzekeringsnemer en de verzekerde op één adres wonen?

Nee dat is niet nodig. Daarom kan je ook vrij eenvoudig een reisverzekering voor iemand anders afsluiten.

De verzekeringsnemer is wel verantwoordelijk voor de premiebetaling. De premie voor een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance is bijzonder gunstig. Je hebt al een kortlopende reisverzekering met uitgebreide bagagedekking vanaf € 1,40 per dag! De verzekerde is dan in heel Europa verzekerd. Voor meer informatie over de premie, maak online een premieberekening.

Wil je een medische reisverzekering afsluiten voor een buitenlandse gast (niet-Nederlands ingezetene, dan heb je een speciale reisverzekering nodig: Travel Risk Insurance voor buitenlanders »

Sluit hier een reisverzekering voor iemand anders af

Dat kan in slechts 3 stappen, je maakt eerst een premieberekening en ga dan verder naar de persoonsgegevens.

Vragen?

Wil je een reisverzekering voor iemand anders afsluiten en heb je daar vragen over? Neem dan contact met ons op, telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering