Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reisverzekering voor kinderen

Een reisverzekering voor kinderen kan je hier afsluiten. Heb je (minderjarige) kinderen die zelfstandig of met anderen op reis gaan? Je kan hier eenvoudig, snel en voordelig een reisverzekering voor kinderen afsluiten.

Een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance voor kinderen die zelfstandig op reis gaan, heb je al vanaf € 1,40 per dag. Jouw kinderen zijn dan in heel Europa goed verzekerd. Je kunt als ouder de reisverzekering voor kinderen zelf samenstellen met de dekkingen die jij belangrijk vindt.

Kinderen zelfstandig op reis

Als kinderen zonder ouder(s) op reis gaan, wil je toch dat ze goed verzekerd zijn. Wij ontvangen daarom regelmatig de vraag of er reisverzekeringen voor kinderen kunnen worden afgesloten, zonder dat de ouder of verzorger meegaat op reis. Dat is geen enkel probleem. Een ouder kan ongeacht de leeftijd van zijn of haar kinderen altijd een reisverzekering afsluiten. De ouder is dan de verzekeringsnemer, dat is degene die de premie betaalt, en de kinderen zijn de verzekerden.

Kinderen boven de 16 jaar mogen ook zelfstandig een reisverzekering afsluiten

Vanaf 16 jaar kunnen kinderen hier eventueel ook zelfstandig een reisverzekering afsluiten. Dat kan een kortlopende reisverzekering zijn of een doorlopende reisverzekering. Naast verzekerde kunnen zij dan ook de verzekeringsnemer (premiebetaler) zijn.

Hoeveel bedraagt de premie?

De premie voor een kortlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Je hebt al een kortlopende reisverzekering vanaf € 1,40 per dag! Jouw kinderen zijn dan in heel Europa verzekerd inclusief de landen om de Middellandse zee. Dat geldt ook voor de bagage. De reisbagage is voor maximaal € 4.000,- verzekerd tegen diefstal, vermissing en beschadiging.

Regel het nu en sluit hier een reisverzekering af!

Zorg er voor dat jouw kinderen veilig en goed verzekerd op reis gaan. Vul als ouder/verzorger je eigen gegevens in bij verzekeringsnemer en de gegevens van je kinderen bij verzekerden. Je kan de reisverzekering direct online afsluiten 24 uur per dag en zeven dagen per week.

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering voor je kinderen? Sluit hem hieronder af!

Meer informatie kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kan je gemakkelijk zelf online samenstellen. Je hebt de keuze uit:

  • Europa of werelddekking
  • Reisongevallen
  • Medische Kosten
  • Geld en reischeques
  • Automobilistenhulpverzekering
  • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
  • Annuleringsverzekering

Europa of werelddekking

Kies eerst je dekkingsgebied. Je heb de keuze uit:

  • Europadekking (inclusief landen om de Middellandse zee)*
  • Werelddekking exclusief de Verenigde Staten en Canada
  • Werelddekking inclusief de Verenigde Staten en Canada

*Europadekking geldt voor de volgende landen: Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittanië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Veelgestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor kinderen (FAQ)

Lees hier de vaak gestelde vragen en antwoorden.

Hebben jullie een reisverzekering voor kinderen?

Jazeker, als je kind zelfstandig of zonder ouder(s) of verzorger op reis gaat kan je voor dat kind een reisverzekering afsluiten. Jij bent dan verzekeringsnemer (premiebetaler) en het kind is dan de verzekerde.

Wat is een kortlopende reisverzekering voor kinderen?

Als je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat, dan is een kortlopende reisverzekering, ook wel dagreisverzekering of aflopende reisverzekering genoemd, de beste keuze. Je sluit deze reisverzekering af voor dezelfde periode als je reis of vakantie. Wanneer je vakantie is afgelopen stopt ook de reisverzekering. Ook de premiebetaling is eenmalig.

Is bagage ook meeverzekerd op de reisverzekering voor kinderen?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Tot wanneer kan ik de reisverzekering voor mijn kind afsluiten?

Dat kan zelfs nog 5 minuten voordat je kind vertrekt. Maar als hij/zij eenmaal op weg is naar de vakantiebestemming kan het niet meer.

Hoe zit het met Europa en werelddekking

De Europadekking is erg uitgebreid en is meer dan Europese landen. Ook de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira, de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee en Rusland (tot de Oeral en de Kaukasus) vallen onder de Europadekking. De rest valt onder werelddekking.

Kan ik de reisverzekering voor mijn kind uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking.

Wat valt er allemaal onder de reisverzekering voor kinderen?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, medische kosten of automobilistenhulp.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een
deel de medisch noodzakelijke kosten in het buitenland en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door een reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder de reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering