Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reisverzekering Portugal met bagagedekking v.a. € 1,40 per dag!

Een reisverzekering met bagagedekking voor een vliegreis naar Portugal heb je hier al vanaf € 1,40 per dag. Je bent dan in Portugal uitstekende verzekerd voor hulpverlening, repatriëring, redding en opsporing, maar ook als je met spoed terug naar Nederland moet wegens familieomstandigheden. Je bagage is tevens verzekerd tegen diefstal, vermissing en beschadiging voor € 4.000,-

De Portugal reisverzekering van Allianz Global Assistance zorgt ervoor dat je hulp krijgt bij ziekte, ongeval of overlijden van jou, je reisgenoten of familieleden die thuis zijn gebleven. De reisverzekering is uit te breiden met verschillende dekkingen die passen bij jouw reisgedrag, maar ook met een annuleringsdekking.

Reisverzekering Portugal

Lekker naar het prachtige Portugal en daar genieten van de zon en de cultuur is een heerlijk vooruitzicht. Misschien ga je naar het fantastische Lissabon of naar Porto en geniet je daar van een Pastel de Belém of Pastéis de Nata bij een kopje koffie. Je kan natuurlijk ook naar de Algarve en daar genieten van alle prachtige uitzichten en het moois of naar Albufeira en Faro. Je wilt in ieder geval onbezorgd genieten en dat kan met een goede reisverzekering.

Een reisverzekering voor Portugal biedt dekking tegen schade die wordt opgelopen tijdens het reizen of tijdens je vakantie. De reisverzekering bestaat uit rubrieken. De volgende rubrieken zijn onderdeel van een reisverzekering voor Portugal:

  • Bagage – Je reisbagage is tot maximaal € 4.000,- verzekerd tegen beschadiging, verlies en diefstal.
  • SOS kosten en extra kosten – Deze rubriek dekt o.a. de extra kosten die de verzekerde moet maken bij ziekte, ongeval of overlijden van de verzekerde zelf, een reisgenoot of een familielid. Hierbij kan onder meer worden gedacht aan extra verblijfkosten (door ziekte kan men niet naar huis) of extra reiskosten (door ziekte van een familielid moet de vakantie worden afgebroken en een duurdere vlucht worden geboekt), een gipsvlucht naar huis of een helikopterredding.

Daarnaast kan je kiezen voor de volgende dekkingen:

  • Medische kosten – Je bent hiermee volledig verzekerd tegen medische kosten in Portugal, dat geldt ook voor privé-klinieken. In Portugal kunnen de tarieven voor een medische behandeling afwijken van het Nederlandse tarief, daarom is verstandig deze dekking mee te verzekeren.
  • Bijzondere sporten – Ga je bijzondere sporten beoefenen in Portugal, zoals paragliding, raften, abseilen en bergbeklimmen, dan moet je dat extra meeverzekeren.
  • Geld – Neem je veel contant geld mee naar Portugal, dan is deze rubriek van belang.
  • Automobilistenhulp – Ga je met de auto naar Portugal? Deze rubriek biedt niet alleen dekking voor personenauto’s, maar ook voor kampeerauto’s, motoren en scooters en dekt onder meer het uitbetalen van arbeidsloon bij een reparatie langs de weg, het toezenden van onderdelen en de huurkosten van een gelijkwaardig vervoermiddel, wanneer niet verder gereden kan worden.
  • Ongevallen – De rubriek ongevallen voorziet de verzekerde of diens nabestaanden van een eenmalige geldelijke uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit.
  • Reisrechtsbijstand – Dekt de kosten die de verzekerde moet maken voor juridisch advies of juridische bijstand in Portugal.

Annuleringsdekking ook mee te verzekeren

Allianz Global Assistance biedt je de mogelijkheid je reisverzekering voor Portugal uit te breiden met een annuleringsdekking. Een reisverzekering inclusief annuleringsdekking dus. Zo betaal je geen dubbele poliskosten en hoef je maar één keer de verzekering af te sluiten. Dat kan alleen bij Allianz Global Assistance. Voor een standaard dekking betaal je 5,9% van de reissom. Met de annuleringsverzekering ben je voor en tijdens je reis verzekerd als je onverwacht je reis moet annuleren. Met de dubbel-zeker variant krijg je zelfs de hele verzekerde reissom vergoed als je tijdens je reis terug moet naar Nederland!

Premie Portugal reisverzekering

De kortlopende reisverzekering voor Portugal met uitgebreide bagagedekking van Allianz Global Assistance heb je al vanaf € 1,40 per dag. Je kan de verzekering eenvoudig uitbreiden met dekking die jij belangrijk vindt.

Allianz kortlopende reisverzekering

Premie kortlopende reisverzekering
Premie per dag
Basispremie Nederland:€ 0,90
Basispremie Europa:€ 1,40
Basispremie Wereld excl. Canada/VS:€ 2,30
Basispremie Wereld incl. Canada/VS:€ 2,95
Dekking reisongevallen:€ 0,10
Dekking geld en reischeques:€ 0,55
Dekking automobilistenhulp (Europa): € 13,75
Dekking wintersport/bijzondere sporten:€ 1,10
Aannuleringsdekking:5,9% v/d reissom
Premies exclusief assurantiebelasting.

Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd

Kinderen die op de ingangsdatum van de kortlopende reisverzekering jonger zijn dan 5 jaar zijn gratis meeverzekerd. Zo zijn kinderen tot en met 4 jaar bij de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance voor dezelfde risico’s verzekerd als die van de medeverzekerde ouders/begeleiders.

Heb je nog geen reisverzekering met bagagedekking voor Portugal? Sluit hem hieronder af. De polis ontvang je direct per e-mail!

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor Portugal (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat valt er onder de reisverzekering voor Portugal?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, medische kosten of automobilistenhulp.

Is de reisbagage ook meeverzekerd?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Tot wanneer kan ik een reisverzekering voor Portugal afsluiten?

Een reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment.

Mijn kinderen gaan mee naar Portugal, moet ik daarvoor betalen?

Kinderen die op de ingangsdatum van de kortlopende reisverzekering jonger zijn dan vijf jaar, zijn gratis meeverzekerd.

Kan ik de reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een
deel de medisch noodzakelijke kosten in Portugal en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door deze reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder deze reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de kortlopende reisverzekering ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten, ook als je in een prive-kliniek terecht komt..

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering