Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Repatriëring en je reisverzekering

Repatriëring en je reisverzekering

Repatriëring of repatriëren betekent letterlijk: het terugbrengen naar het land van herkomst of verblijf. De dekking repatriëring op een kortlopende- of doorlopende reisverzekering zorgt er voor dat een verzekerde in het buitenland wordt teruggebracht naar Nederland bij ziekte, ongeval of na overlijden en is daarom erg belangrijk.

Repatriëring valt bij een reisverzekering onder de SOS-dekking. Het is een belangrijk onderdeel omdat er meestal hoge kosten mee gemoeid zijn. Het repatriëren van een verzekerde uit het buitenland kan duizenden euro’s kosten. Een voorbeeld van een georganiseerde repatriëring zijn de gipsvluchten bij wintersport.

Repatriëring bij ziekte of ongeval

Iemand die ernstig ziek of gewond is kan niet zonder medische begeleiding met het vliegtuig vervoerd worden. Het is voor een luchtvaartmaatschappij een te groot risico, dat bij een verergering van de klachten het vliegtuig een tussenlanding moet maken, wat hoge kosten met zich meebrengt. Het vervoer wordt door de alarmcentrale met de luchtvaartmaatschappij afgestemd. Als er iemand met een gebroken been gerepatrieerd moet worden dan wordt er bijvoorbeeld een stoel voor de zitplaats van de gewonde verwijderd zodat die persoon zijn gipsbeen kwijt kan.

Repatriëring na overlijden

Na het overlijden van een verzekerde in het buitenland zal de alarmcentrale contact opnemen met een gespecialiseerde uitvaartonderneming. Zij zorgen er voor dat het stoffelijk overschot wordt gerepatrieerd. De uitvaartondernemer regelt alle zaken in het buitenland zoals de wettelijke formaliteiten, de overledene verzorgen en prepareren voor het vervoer en de douane formaliteiten op de luchthaven of aan de grens.

Repatriëring: geen vergoeding door je zorgverzekering

De Nederlandse basisverzekering kent geen vergoeding voor repatriëring. Daar gaat het dan ook vaak fout bij personen die geen reisverzekering voor hun vakantie afsluiten. Men denkt dat de basis zorgverzekering die ze hebben, voldoende is bij een vakantie in het buitenland, maar dat is een misverstand. Heb je geen reisverzekering dan moet je de kosten van repatriëring zelf betalen. Dat geldt ook voor de extra verblijfskosten in het buitenland want een luchtvaartmaatschappij vervoert geen zieke passagiers zonder medische begeleiding.

Repatriëring wordt wel vergoed door een reisverzekering

De reisverzekeringen (kortlopend en doorlopend) van Allianz Global Assistance vergoeden de volledige kosten van repatriëring van verzekerden, ongeacht hoe hoog de kosten zijn.

Vragen?

Heb je een vraag over de dekking repatriëring op je reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op, telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering