Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Zes tips voor het afsluiten van je reisverzekering

Allianz: Direct je reisverzekering

Lekker onbezorgd op vakantie, even bijkomen en genieten. Om niets aan het toeval over te laten sluit je dan ook een reisverzekering af. Mocht er dan toch wat gebeuren dan is een telefoontje naar de alarmcentrale van je reisverzekeraar voldoende voor adequate en professionele hulp.

Wij geven je zes nuttige tips voor het afsluiten van een reisverzekering.

Zes handige tips voor het afsluiten van een reisverzekering

.
1. Lees altijd de voorwaarden
De verzekeringsvoorwaarden van Allianz Global Assistance zijn begrijpelijk om te lezen. De letters zijn ook niet klein. Het is belangrijk om te weten welke uitsluitingen er zijn en aan welke regels jij je moet houden. Zo mag je bijvoorbeeld jouw bagage niet onbeheerd achter laten. Lees daarom altijd de voorwaarden om mogelijke teleurstellingen te voorkomen.

2. De prijs is slechts één onderdeel
Een goedkope reisverzekering, dat is mooi! Of toch niet? Een reisverzekering is meestal goedkoop omdat je bijvoorbeeld minder vergoeding krijgt bij schade of omdat er veel uitsluitingen zijn. Vergelijk de premie gerust, maar kijk wel verder dan alleen de prijs.

3. Bedenk wat je gaat doen tijdens je vakantie?
Je loopt op het strand en je ziet diverse mensen kitesurfen. Dat lijkt jij ook wel wat en je neemt een uurtje les. Leuk en avontuurlijk, echter het heeft wel gevolgen voor je reisverzekering. Kitesurfen is een bijzondere sport en dat moet je apart meeverzekeren. Doe je dat niet dan ben je niet verzekerd. Bedenk dus vooraf goed wat je gaat doen tijdens je vakantie.

4. Binnen of buiten de Europa?
Naar welk land ga je? Maak je daarnaast nog uitstapjes naar andere landen? Ga je naar bijvoorbeeld naar Turkije of Egypte? Kijk dan of deze landen onder de gekozen dekking vallen. Bij een wereldwijde dekking zijn de VS en Canada niet altijd inbegrepen. Controleer altijd goed of het land van je bestemming onder de dekking valt die je hebt gekozen, de geografische ligging zegt niet alles.

5. Verzeker je niet dubbel!
Verzekeren is prima, maar dubbel verzekeren is geldverspilling. Heb je bijvoorbeeld al een ongevallen- of rechtsbijstandsverzekering, dan hoef je dat natuurlijk niet mee te verzekeren op je reisverzekering. Controleer wel of jouw bestaande verzekering ook dekking biedt in het buitenland.

6. Combineer en bespaar
Naast een reisverzekering is een annuleringsverzekering ook aan te raden. Deze kan je bij Allianz Global Assistance op één polis afsluiten, dat is beter dan dit apart regelen, omdat je dan maar één keer poliskosten hoeft te betalen. Zo bespaar je premie.

Wij wensen je een fijne en onbezorgde vakantie!

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Categoriën: Reisverzekeringen

Tags: ,

Kies je reis- of annuleringsverzekering