Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Vaak gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering

Allianz Direct je reisverzekering

Allianz Direct je reisverzekering
Allianz kortlopende reisverzekering

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief reisbagage dekking tot € 4.000,-

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al voor € 1,40 per dag in heel Europa goed verzekerd!

Straks gaan we weer op vakantie. Sommigen naar Frankrijk, Spanje of Duitsland en anderen zoeken het verder weg en reizen naar de Verenigde Staten, Thailand of Indonesië.

Om geen onverantwoorde risico’s te lopen in het buitenland sluiten de meeste Nederlanders een reisverzekering af, soms aangevuld met een annuleringsverzekering. Voor je vertrekt, is het van belang om je polisvoorwaarden goed door te lezen. Ondanks kunnen er toch vragen opkomen, enkele daarvan zullen wij beantwoorden.

Is het bijvoorbeeld noodzakelijk een reisverzekering af te sluiten als je alleen in Nederland op vakantie gaat? Valt een huurauto of huurscooter in het buitenland ook onder de dekking van je kortlopende- of doorlopende reisverzekering? En wat als een reisgenoot de vakantie moet annuleren vanwege een gebroken been, mag jij de vakantie dan ook annuleren? Wij geven antwoorden op de meest gestelde vragen over reisverzekeringen.

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Met een reisverzekering ben je verzekerd tegen materiële schade en letselschade die je tijdens je reis kunt oplopen. De schade die de verzekeraar vergoedt, is vaak vele malen hoger dan de door jouw betaalde premie. Daarnaast biedt de reisverzekeraar hulp in het land waar je op vakantie bent en zorgt de verzekeraar er eventueel voor dat je wordt teruggebracht naar Nederland. Dat noemen we repatriëring.

In welke situaties kan een reisverzekering van pas komen?

Er zijn een aantal redenen waarom het verstandig is een kortlopende reisverzekering af te sluiten. De belangrijkste zijn onbezorgd op vakantie, hulpverlening bij onverwachte gebeurtenissen en het voorkomen van hoge kosten. Enkele praktijkvoorbeelden:
– Je moet je reis afbreken in verband met ziekte.
– Een familielid heeft een ernstig ongeluk gehad en je moet direct terug naar Nederland.
– Je vlucht is vertraagd door noodweer en je moet in een hotel overnachten.
– Je bagage is zoekgeraakt op het vliegveld.
– Je hebt medische hulp nodig in het buitenland.
– Je bent betrokken bij een auto-ongeluk in het buitenland en je hebt juridische bijstand nodig.
– Je kan niet naar huis vanwege stakingen op je vakantiebestemming.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Om te kunnen beoordelen welke reisverzekering het beste aansluit bij jouw situatie, is het goed om de voorwaarden, uitsluitingen, hoogte van de vergoedingen en premies te vergelijken. Check ook de voorwaarden van je zorgverzekering. Stel dat je een cruise gaat maken. Hoe is het dan geregeld met je dekking tijdens het verblijf op internationale wateren? Biedt je zorgverzekering wel dekking tegen medische repatriëring uit het buitenland? Wist je dat een zorgverzekering de kosten van opsporing en redding niet vergoed en een reisverzekering wel?

Heb ik voor een vakantie in Nederland een reisverzekering nodig?

De meeste mensen denken dat als zij op vakantie gaan in Nederland een reisverzekering niet noodzakelijk is. Zo zijn bijvoorbeeld medische kosten al verzekerd door de basiszorgverzekering. Toch is het verstandig om bij een vakantie in eigen land een reisverzekering af te sluiten. Je bent dan ook verzekerd bij diefstal of beschadiging van je bagage. Een doorlopende reisverzekering biedt geen dekking bij een dagje weg in Nederland. Je moet minimaal één overnachting hebben geboekt om verzekerd zijn. Een kortlopende reisverzekering voor een dagtrip in Nederland kan wel.

Wanneer gaat de dekking van een reisverzekering in?

De dekking van de reisverzekering gaat in zodra je de woning verlaat voor een vakantie en eindigt bij terugkeer op je huisadres.

Wanneer moet ik kiezen voor Europadekking of werelddekking?

De naam ‘werelddekking’ doet vermoeden dat je deze dekking nodig hebt zodra je buiten Europa op vakantie gaat. Toch zijn er flink wat landen buiten Europa waar geen werelddekking voor nodig is. Voorbeelden zijn de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira, de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee en Rusland (tot de Oeral en de Kaukasus). Meer weten over de Europadekking en welke landen er onder vallen? Kijk hier: https://www.reisverzekering-direct.nl/reisverzekeringen/europa-dekking-bagagedekking/

Ben ik verzekerd voor het rijden op een huurscooter of als ik in het buitenland een auto huur?

Als je tijdens je vakantie een auto of scooter huurt en je veroorzaakt schade aan het voertuig, dan valt dit nooit onder de reisverzekering. Je kan je eigen risico en borg van een huurauto wel apart verzekeren, zie hier: https://www.reisverzekering-direct.nl/verzekering/eigen-risico-verzekering-autohuur/

Is mijn kind verzekerd als hij zelfstandig op reis gaat?

Kinderen zijn tot hun 27ste verjaardag meeverzekerend op de doorlopende reisverzekering van de ouders. Gaat de zoon of dochter van het gezin zelfstandig op vakantie, dan is hij of zij gewoon verzekerd. Voorwaarde is wel dat de zoon of dochter nog thuis woont, of uitwonend student is. Het maakt voor de dekking van de reisverzekering niet uit of er gereisd wordt met het complete gezin, of dat gezinsleden individueel op vakantie gaan.
Een ouder kan ongeacht de leeftijd van het kind altijd als verzekeringnemer fungeren (degene die de premie betaalt). Kinderen onder de 16 jaar kunnen niet zelfstandig een reisverzekering afsluiten. In dat geval dient de ouder of verzorger daar voor te zorgen. De ouder is dan verzekeringnemer en aanvrager van de reisverzekering (degene die de premie betaalt) het kind is dan de verzekerde. De volwassene vult zijn gegevens in bij verzekeringnemer en bij verzekerde worden de gegevens ingevuld van het kind.

Tot wanneer kan ik een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering kan tot de dag voor vertrek nog afgesloten worden. Ga je vaker dan twee keer per jaar op reis of langer dan twee weken? In dat geval kan het handig zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Je bent dan het hele jaar verzekerd, de dekking geldt alleen op het moment dat je daadwerkelijk op reis bent. Het voordeel is dat je niet elke keer voordat je op vakantie gaat opnieuw een reisverzekering hoeft af te sluiten, zo bespaar je ook poliskosten.

Mijn reisgenoot heeft haar been gebroken en kan niet op vakantie, kan ik mijn annuleringsverzekering aanspreken?

Met de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance zijn ook reisgenoten meeverzekerd, dat is van belang als je samen met een kennis, vriend of vriendin op reis gaat. Wordt jouw reisgenoot en medereiziger bijvoorbeeld ziek en kan die persoon niet op reis, dan mag jij de reis ook kosteloos annuleren.

Hoe zit het met een Corona besmetting en een reisverzekering bij Allianz?

Je hebt bij Allianz een gratis extra Covid-19 dekking bij groen en geel reisadvies. Voor de reisverzekering geldt dat je:
– Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming (uiteraard als medische kosten zijn meeverzekerd).
– Extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgt wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving Covid-19 heeft opgelopen.
Als je ook een annuleringsverzekering afsluit, krijg je:
– Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
– Annuleringskosten vergoed als je in quarantaine moet omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
– Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.

Biedt de reisverzekering ook dekking als ik naar een oranje gebied reis?

Raak je besmet met corona tijdens je reis? En moet je daarom opgenomen worden in een ziekenhuis? Dan heb je dekking voor medische kosten vanwege een ziekenhuisopname tijdens je reis, als je corona oploopt. Je moet dan wel de module Medische Kosten hebben meeverzekerd. Deze dekking geldt ook in gebieden met het reisadvies Oranje, vanwege het risico op coronabesmetting. De dekking geldt niet als het gebied waar je verblijft de kleurcode Rood heeft.

Wat dekt de reis- en annuleringsverzekering bij een negatief reisadvies?

Als je reist naar een land waarvoor alleen veiligheidsrisico’s gelden (code geel), dan ben je gedekt via de reis- en annuleringsverzekering. Is er sprake van gedwongen oponthoud door natuurgeweld of staking en moet je daardoor langer blijven dan gepland? Dan dekt de reisverzekering de extra reis- en verblijfskosten. Dit geldt ook voor schade aan de bagage. De reisverzekering blijft geldig tot terugkeer in Nederland. 
Landen waarvoor code rood of oranje geldt zijn niet veilig om te bezoeken. Je kunt contact opnemen met je reisorganisatie of touroperator om de reis om te boeken. Besluit je om toch naar een land af te reizen waarvoor een negatief reisadvies geldt, dan wordt normale reisschade zoals verloren bagage wel vergoed. Je moet hiervoor wel de dekking ‘Bagage’ hebben afgesloten op je reisverzekering. Schade die ontstaat door de onveilige situatie wordt niet vergoed. Dit zijn bijvoorbeeld onkosten door het vroegtijdig beëindigen van de reis of de kosten van repatriëring.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekering-drect.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.