Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Je vakantie verzekeren met een reis- en annuleringsverzekering

Je ziet er lang naar uit: vakantie. Deze periode wil je niet laten verpesten door iets onverwachts. Je bagage kan zoekraken of je moet jouw reis door omstandigheden annuleren. Je kan ook ziek worden of pech onderweg krijgen. Met een reis- en annuleringsverzekering kan jij je tegen dit soort zaken verzekeren.

Reisverzekering

Je kan zelf beslissen of je wel of niet een reisverzekering afsluit, het is niet verplicht. Je moet je daarbij afvragen of je zelf de hoge kosten kan betalen als er iets gebeurt tijdens je vakantie. Ga voor jezelf na of jij het belangrijk vindt dat bepaalde kosten worden vergoed als er iets gebeurt op vakantie. En zo ja, welke kosten dit dan zouden moeten zijn? Op basis daarvan kan je nagaan wat voor jouw situatie een passende reisverzekering is. Het kan lonend zijn om te gaan vergelijken. Er zijn immers verschillen tussen de aangeboden reisverzekeringen van verzekeraars. Naast de prijs, kan de dekking of de vergoeding verschillen. Let daar op bij het afsluiten.

Reisverzekering afsluiten, waar op letten?

  • Controleer of je niet dubbel verzekerd bent.
  • Als je binnen Europa reist is een werelddekking niet nodig.
  • Ga je op wintersport? Zorg dan voor wintersportdekking.
  • De hoogte van de premie hangt af van o.a. je gezinssituatie, de dekking en het aantal dagen dat je op vakantie gaat.
  • Lees de polisvoorwaarden goed door. Zo weet je wat wel en niet is verzekerd.
  • Zorg dat je het telefoonnummer van de alarmcentrale en je polisnummer bij je hebt als je op reis gaat.

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat, kan een doorlopende reis- en annuleringsverzekering voordeliger zijn. Je hoeft dan ook maar één keer poliskosten te betalen.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering biedt dekking wanneer jouw reis onverwacht niet door kan gaan of eerder moet afbreken. De annulering wordt alleen vergoed als de reden in de polisvoorwaarden wordt genoemd. Dit is bijvoorbeeld als je ernstig ziek bent of een zwaar ongeluk heeft gehad. Of als familieleden (1e, 2e of 3e graad) ernstig ziek worden of overlijden.

Autoverzekering en pechhulp op vakantie

In Nederland ben je verplicht om jouw auto te verzekeren. Ga je met de auto naar het buitenland op vakantie dan kan het verstandig zijn om naast je verzekering een pechhulp verzekering voor pech onderweg in het buitenland af te sluiten. Ga daarbij eerst na wat de reisverzekering en de autoverzekering al dekken aan kosten voor reparaties en vervangend vervoer in het buitenland.

Vragen?

Heb je nog vragen over reis- en annuleringsverzekeringen? Neem dan contact met ons. Dat kan per e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of per telefoon: 055-540 04 08 (09.00 uur – 17.00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering