Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Op vakantie: welke verzekeringen heb je nodig?

Allianz Direct je reisverzekering

Allianz Direct je reisverzekering
Kortlopende reisverzekering

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief reisbagage dekking tot €4.000,-

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al voor €1,40 per dag in heel Europa goed verzekerd!

Wanneer je op vakantie gaat wil je geen gezeur of zorgen. Daarom kan het verstandig zijn om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Er is keuze genoeg maar welke heb je nu echt nodig?

Vakantie

Je gaat op vakantie naar een warm land. Genieten van het klimaat, de cultuur en natuurlijk lekker eten en uitrusten. Hoewel reizen steeds eenvoudiger is geworden, gelden er in andere landen ook afwijkende regels en wetten. Zo kan het zijn dat indien je bij een verkeersongeluk betrokken raakt je fors moet betalen of zelfs in de gevangenis kan belanden. Stel dat je het slachtoffer wordt van diefstal en je geen geld en paspoort meer hebt. Het zou je vakantieplezier enorm kunnen verpesten. Een reisverzekering biedt dan snelle en concrete hulp.

Reisverzekering voor vakanties zonder zorgen

Een reisverzekering keert niet alleen geld uit bij schade, maar zorgt ook voor concrete hulp bij problemen in het buitenland. Daarvoor is de alarmcentrale die 24 uur per dag bemand is met hulpverleners. Zo kan de alarmcentrale jou van noodgeld voorzien of van een advocaat wanneer je die nodig hebt. Wil je weten of een ziekenhuis wel betrouwbaar is? Bel de alarmcentrale. Moet je snel terug naar Nederland omdat iemand in de naaste familie ernstig ziek is geworden? De alarmcentrale coördineert het en zij betalen ook nog eens jouw vliegticket.

Annuleringsverzekering voorkomt financiële pech

Een andere verzekering die nuttig kan zijn indien je een vakantie boekt is de annuleringsverzekering. Deze zorgt er voor dat je geheel of gedeeltelijk schadeloos gesteld wordt als je onverwacht niet op reis kan door bijzondere omstandigheden. Je bent dan je geld voor een geboekte vakantie niet kwijt.

Kortlopend of doorlopend verzekeren?

Zowel bij de reis- als de annuleringsverzekering heb je mogelijkheid om een eenmalige of doorlopende verzekering af te sluiten. Een doorlopende reisverzekering is meestal voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of meer dan 18 dagen weg gaat. Voor samenwonenden of gezinnen met kinderen is de doorlopende reisverzekering al bij 10 reisdagen per persoon per jaar voordeliger dan een kortlopende reisverzekering die je steeds per vakantie afsluit.

Wat kan je verzekeren op een reisverzekering?

In het verleden kon je nog wel eens dubbel verzekerd zijn met een reisverzekering. Nu is dat niet het geval omdat je zelf kan bepalen welke dekkingen je kiest. Heb je al een ongevallenverzekering dan kan je dit uitsluiten op je reisverzekering. Wij geven een aantal voorbeelden van de dekking die je kan kiezen of uitsluiten:

  • Ongevallen.
  • Bijzondere sporten.
  • Medische kosten.
  • Annuleringsdekking.
  • Reisrechtsbijstand.
  • Autohulppakket.

Je bepaald zelf hoe je verzekerd wilt zijn en daarom betaal je nooit teveel.

Wil je advies of meer weten over reis- en annuleringsverzekering dan helpen onze specialisten je graag. Neem contact met ons op: telefoon 055-5400408 of stuur een email: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering