Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Verplichte reisverzekering voor Cuba en Venezuela

"Allianz"/

Kies voor de vernieuwde Allianz kortlopende reisverzekering!

(eventueel met annuleringsdekking)

Wat is er nieuw?

 • Nu mogelijk om zelf de hoogte van je bagagedekking te bepalen.
 • Gemakkelijker en sneller kiezen uit 3 pakketten.
 • Uit te breiden met een annuleringsdekking (ook Allrisk dekking mogelijk).

Ontvang direct de polis per e-mail, snel en goed geregeld!

Pakket 1:
Basis
Pakket: 2
Uitgebreid
Pakket 3:
Compleet
SOS-hulpverleningSOS-hulpverleningSOS-hulpverlening
Bagagedekking
(€1.500,- of €3.500,-)
Bagagedekking
(€1.500,- of €3.500,-)
Bagagedekking
(€3.500,- of €5.000,-)
Geen medische kostenIncl. medische kostenIncl. medische kosten
Geen uitbreidingen
mogelijk
Keuze voor:
– wintersport/risicosporten
– SOS-autohulp
– annulering (ook Allrisk)
Keuze voor:
– ongevallen
– wintersport/risicosporten
– SOS-autohulp
– annulering (ook Allrisk)
Premie:
v.a. €1,50 p/d
Premie:
v.a. €1,71 p/d
Premie:
v.a. €2,01 p/d
Maak vrijblijvend een premieberekening voor het pakket en de eventuele opties die je kiest. De minimumpremie bedraagt € 15,- per polis.

Allianz Assistance is grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld en meerdere keren gekozen als beste reisverzekeraar van Nederland!

Premie berekenen en afsluiten:

Meer informatie:

Heb je vragen over de nieuwe kortlopende reisverzekering, eventueel met annuleringsdekking? Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons (09.00 – 12.00 uur op werkdagen): telefoon 055-5400408.

Let op: De tekst hieronder is in bewerking en nog niet geheel aangepast aan het nieuwe product.


Wanneer je op reis gaat naar Cuba of Venezuela is een (reis)verzekering met dekking voor medische kosten en/of repatriëring verplicht. 

Dat betekent dat je bij een visumaanvraag en/of binnenkomst in het land een Engelstalige verklaring moet kunnen overleggen waaruit blijkt dat jij verzekerd bent tegen medische kosten en repatriëring. In sommige gevallen moet de verklaring ook afkomstig zijn van een verzekeraar die door het land is erkend. Hieronder geven wij per land een toelichting.

Cuba

Toeristen die naar Cuba reizen moeten bij aankomst kunnen aantonen dat zij in het bezit zijn van een geldige (reis)verzekering met medische kosten dekking. De dekking medische kosten valt over het algemeen niet onder de standaard dekking van een (reis)verzekering, maar dient aanvullend te worden afgesloten. Let hier dus goed op bij het afsluiten van een reisverzekering. Naast toeristen zijn ook Cubanen die woonachtig in het buitenland verplicht een geschikte verzekering met medische dekking te hebben bij binnenkomst in Cuba.

De verzekeringsmaatschappij waar de (reis)verzekering is afgesloten, dient erkend te zijn door de Cubaanse overheid. Dit is meestal niet het geval en daarom zal je wanneer je Cuba binnenkomt alsnog een Cubaanse verzekering moeten afsluiten. Allianz Assistance voldoet aan de gestelde eisen van de Cubaanse overheid. Daarom staat Allianz Assistance op de lijst van goedgekeurde verzekeringsmaatschappijen. Dit geldt zowel voor de kortlopende- als de doorlopende reisverzekering.

Venezuela

Vanaf 1 mei 2014 is het voor toeristen die Venezuela bezoeken verplicht om een reisverzekering te hebben en je dient dit aan de autoriteiten te kunnen tonen. De verplichte reisverzekering voor Venezuela moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • De reisverzekering moet geldig zijn gedurende het verblijf (van de toerist) op Venezolaans grondgebied.
 • De (reis)verzekering dient dekking te bieden voor medische kosten van minstens € 30.000,- (medical fees and emergency cover – gastos médicos de emergencia y accidentes sobrevenidos).
 • Ook moet er een minimale bagagedekking zijn van 750 euro (verlies/beschadiging en diefstal).

Hoe kom je aan Engelstalige verzekeringsverklaring?

Sluit hier eerst een kortlopende- of doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance af. Denk er aan dat je kiest voor werelddekking en dekking voor medische kosten.

Neem de volgende stappen:

 • Maak de keuze of je een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering wilt.
 • Maak een premieberekening.
 • Kies vervolgens voor werelddekking.
 • Kies voor de dekking medische kosten.
 • Kijk of je nog andere aanvullende dekkingen wenst.
 • Sluit de verzekering af.
 • Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Stuur vervolgens een e-mailtje naar info@reisverzekering-direct.nl, vermeld daarin jouw polisnummer en de vertrek- en de retourdatum van je reis naar Cuba, Rusland of Venezuela en vraag in je e-mail om een Engelstalige verzekeringsverklaring voor het land van jouw bestemming (ook vermelden). Wij zullen er dan voor zorgen dat je die snel krijgt. Deze service is gratis.

Heb je al een doorlopende reisverzekering bij Allianz Global Assistance? Dan kan je ons ook e-mailen en de gewenste informatie geven (polisnummer, datum vertrek en terugkomst en land van bestemming).

Vragen?

Heb je nog vragen over de verplichte reisverzekering voor genoemde landen of een Engelstalige verzekeringsverklaring? Neem dan contact met ons op. Je kunt bellen op werkdagen tijdens kantooruren: 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.