Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Allianz reisverzekering: Ben ik wel verzekerd bij een negatief reisadvies?Allianz kortlopende reisverzekering

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief reisbagage dekking tot €4.000,-

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al voor €1,40 per dag in heel Europa goed verzekerd!

Ik heb een reisverzekering van Allianz Global Assistance maar ben ik wel verzekerd als ik naar een land of gebied reis waarvoor een negatief reisadvies geldt? Ja, je bent wel verzekerd, een negatief reisadvies heeft geen invloed op jouw reisverzekering bij Allianz Global Assistance. 

Heb je een kortlopende of doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance dan is reizen naar een gevaarlijk land of gebied niet uitgesloten van dekking.

Wat is een reisadvies?

Met een reisadvies kunnen Nederlandse reizigers zich beter voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Denk aan de risico’s op ontvoeringen, gewapende overvallen, bomaanslagen, natuurrampen of oorlogsgeweld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies onder andere welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je beter niet kunt reizen. Soms zijn er bepaalde veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is.

Hoe komt een reisadvies tot stand?

Een reisadvies geeft informatie over de veiligheid in een land. Het helpt de risico’s in een gebied beter in te schatten. Het teamHet ministerie van Buitenlandse Zaken dat de reisadviezen maakt heeft daarvoor contact met:

  • Nederlandse ambassades en consulaten in de wereld; andere ministeries en andere landen van de Europese Unie;
  • inlichtingendiensten;
  • lokale autoriteiten;
  • bedrijven en andere organisaties, zoals niet-gouvernementele organisaties.

Ambassades en consulaten weten wat er speelt in een land. Ze bezoeken gebieden om de veiligheidssituatie te beoordelen en spreken met lokale autoriteiten en andere organisaties.

Is een reisadvies bindend?

De reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse zaken zijn niet bindend. Dat betekent dat je zelf mag weten of jij je aan het advies houdt of niet.

Als een land onveilig wordt, past het ministerie het reisadvies meteen aan. Kijk dus altijd vlak voor je vertrek op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wordt na het boeken van jouw vakantie een reisadvies aangepast dan is dit geen reden om te annuleren. Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf en van de desbetreffende touroperator om een reis al dan niet te laten doorgaan. Voor vragen over consequenties als gevolg van het annuleren van de reis, kan je contact opnemen met jouw reisorganisatie of reisverzekeraar.

Reisverzekering en reisadvies

Zoals gezegd is je reisverzekering van Allianz Global Assistance gewoon geldig als je op reis gaat ondanks een negatief reisadvies. Het negatief reisadvies heeft dus geen directe invloed op de geldigheid van je verzekering. Wel moet je weten dat schade die ontstaan is door molest, nooit verzekerd is. Ook niet als er geen negatief reisadvies geldt. Met molest bedoelen wij: een gewapend conflict, burgeroorlog, opstand, binnenlandse onlusten of oproer.

Verder mag je niet het gevaar opzoeken. Is er ergens een oproer, dan ben je niet verzekerd als je er voor kiest om er te gaan kijken. Je moet er alles aandoen om jezelf of je bagage niet in gevaar te brengen.

Wat is er verzekerd op je reisverzekering in een gevaarlijk land?

Ga je op reis naar een land waarvoor een verzwaard of negatief reisadvies geldt? Dan zijn de normale zaken die met je reis te maken hebben wel verzekerd op je reisverzekering van Allianz Global Assistance. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Je fototoestel wordt gestolen.
  • Je valt van een trap en breekt je pols.
  • Je bagage komt niet aan.
  • Repatriëring (niet het gevolg van molest).

Schade die onder gewone omstandigheden valt en dus geen verband houdt met de binnenlandse onlusten (molest), wordt gewoon vergoed door Allianz Global Assistance.

Vragen?

Heb je nog vragen over een negatief reisadvies en je reisverzekering? Neem dan contact met ons. Dat kan per e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of per telefoon: 055-540 04 08 (09.00 uur – 12.00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering