Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Voorkom hoge zorgkosten in het buitenland: Allianz Reisverzekering met dekking medische kostenAllianz kortlopende reisverzekering

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief reisbagage dekking tot €4.000,-

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al voor €1,40 per dag in heel Europa goed verzekerd!

Met een Nederlandse basiszorgverzekering ben je overal ter wereld verzekerd tegen zorgkosten. De vergoeding is echter beperkt tot wat een zorgverzekeraar in Nederland zou betalen voor diezelfde behandeling. Is de behandeling in het buitenland duurder, dan moet je het verschil zelf bijbetalen.

Zorg daarom dat je in het buitenland goed verzekerd bent voor zorgkosten. Dat kan eenvoudig door voor je vertrekt een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten.

Recht op publieke zorg in de EU met de EHIC

Je hebt binnen de EU recht op dezelfde publieke zorg als de inwoners van het land waar je tijdens je vakantie verblijft. Om daarop aanspraak te kunnen maken is er de Europese zorgkaart (EHIC). EHIC staat voor European Health Insurance Card. De kaart geeft recht op noodzakelijke medische zorg bij een tijdelijk verblijf. Dit kan een vakantie zijn, maar ook bijvoorbeeld stage of werk. Met deze Europese zorgkaart hoef je meestal de medische kosten niet voor te schieten. De zorgkaart is geldig in de meeste (staats)ziekenhuizen, in de meeste Europese landen. In privé-ziekenhuizen is dat vaak niet het geval.

Het kan zijn dat ondanks het bezit van de EHIC Europese zorgkaart dat sommige medische hulp niet helemaal wordt vergoed. Of dat de kosten niet altijd 100% gedekt zijn. Ambulancehulp wordt bijvoorbeeld niet in alle landen vergoed. Die moet je dan alsnog zelf betalen en dat zijn hoge rekeningen. Wil je dat niet, dan is het raadzaam om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten voor je op vakantie gaat. Een ander voordeel is dat ook het verplicht eigen risico van je zorgverzekeraar door Allianz Global Assistance vergoed wordt. Ga je vaker op vakantie? Kies dan voor de doorlopende reisverzekering ».

Hoe werkt de Europese zorgkaart?

Op vertoon van de Europese zorgkaart heb je recht op medisch noodzakelijke zorg volgens de wetgeving van het land waar je tijdelijk verblijft. De wettelijke regelingen van de landen verschillen. In sommige landen is de zorg gratis, in andere landen betaalt je een deel van de kosten (eigen bijdrage). De buitenlandse zorgaanbieder declareert de kosten bij jouw zorgverzekeraar in Nederland. In het geval van een eigen bijdrage is het belangrijk dat je rekeningen en doktersvoorschriften bewaart en bij jouw zorgverzekeraar inlevert.

Wie kan de Europese zorgkaart aanvragen?

Alle verzekerden met een Basisverzekering hebben recht op een Europese zorgkaart. De kaart is persoonsgebonden. Je moet voor elk gezinslid apart een kaart aanvragen. Ook voor kinderen jonger dan 18 jaar. De zorgkaart is gratis en kan je bij jouw zorgverzekeraar aanvragen.

In welke landen kan je terecht met de EHIC?

Met de EHIC kaart kan je terecht in staatsziekenhuizen in Australië, België, Cyprus (het Griekse deel), Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland.

In de volgende landen is de Europese zorgkaart (EHIC) niet geldig maar moet je een zogenaamde 111-formulier inleveren: Bosnië-Herzegovina, Kaapverdië, Marokko, Montenegro, Servië, Tunesië en Turkije.

Heb je geen zin in dit gedoe dan adviseren wij je om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten bij Allianz Global Assistance. In geval van nood verstrekt de Alarmcentrale een betalingsgarantie aan het ziekenhuis en zij kunnen je ook vertellen wel ziekenhuis in je omgeving het beste is in jouw situatie.

Privéklinieken in Europa ook erg duur

In een aantal landen, waaronder Griekenland en Turkije, kunnen staatsziekenhuizen niet de kwaliteit van zorg leveren die wij in Nederland gewend zijn. Toeristen worden dan naar een privékliniek gebracht. Daar zijn de zorgkosten meestal (extreem) hoog. Het grootste probleem is dat deze kosten niet door jouw Nederlandse basis zorgverzekering worden  vergoedt. Het is juist daarom van belang om je met een reisverzekering te verzekeren tegen deze kosten.

Zorgkosten buiten Europa soms extreem hoog!

Buiten Europa en Australië heb je weinig aan je Europese zorgkaart. Je bent wel verzekerd voor medische zorg via jouw zorgverzekeraar maar die betaalt niet meer dan de kosten van een vergelijkbare behandeling in Nederland. Drie dagen in het ziekenhuis in Nederland kost ongeveer € 1.800,- maar drie dagen in het ziekenhuis in VS of Canada kost al snel € 11.100,- heb je geen reisverzekering die ook geneeskundige kosten dekt, dan moet je zelf het verschil van € 9.300,- bijbetalen.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering met dekking voor medische kosten? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel naar 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.