Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Waarom is een reisverzekering voor je vakantie belangrijk?

Allianz Direct je reisverzekering

Allianz Direct je reisverzekering
Kortlopende reisverzekering

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief reisbagage dekking tot €4.000,-

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al voor €1,40 per dag in heel Europa goed verzekerd!

Waarom is een reisverzekering belangrijk als je op reis gaat? Heb je dat wel nodig, ik ben toch overal al voor verzekerd? Vragen die misschien boven komen als je op vakantie gaat. In dit artikel leggen wij uit waarom je eventueel een reisverzekering van Allianz Global Assistance moet afsluiten.

Met een reisverzekering ben je verzekerd tegen materiële schade en letselschade die je tijdens je reis kunt oplopen. De schade die de verzekeraar vergoedt, is vaak vele malen hoger dan de door jouw betaalde premie. Daarnaast biedt Allianz Global Assistance hulp in het land waar je op vakantie bent en zorgt de verzekeraar er eventueel voor dat je wordt teruggebracht naar Nederland, dat noemen we repatriëring.

Meer risico’s in het buitenland

Wanneer je op vakantie gaat naar een voor jou vreemd land, loop je meer en andere risico’s dan in je eigen land. Je bent in een vreemde omgeving. Verkeersregels zijn soms anders en potentiële risico’s zijn moeilijker in te schatten. Zo weet je bijvoorbeeld niet welke buurten veilig zijn en welke niet. Je kan daarnaast sneller ziek worden door een andere hygiëne, denk aan voedselvergiftiging. Een tropische infectie of een vervelende bacterie waar je ernstig ziek van wordt zijn ook bijzondere risico’s. In dat geval moet je naar een arts of een ziekenhuis. Maar hoe weet je of die betrouwbaar is en of ze wel de juiste diagnose stellen? Wat als je de bijsluiter van je medicijnen niet kan lezen. In dat soort situaties biedt de alarmcentrale van Allianz Global Assistance concrete hulp. Het afsluiten van een reisverzekering zorgt er ook voor dat je 24 uur per dag, waar ook ter wereld, hulp kan krijgen van deskundigen.

Wat is belangrijk bij een reisverzekering?

De belangrijkste verzekerde onderdelen op een reisverzekering zijn:

  • SOS kosten en hulpverlening alarmcentrale (dat zijn bijvoorbeeld bijzondere kosten, waaronder extra verblijfskosten, repatriëringskosten (terugkeer naar Nederland) en opsporings- en reddingskosten.
  • Medische kosten.
  • Rechtsbijstand.

Hulpverlening alarmcentrale en SOS kosten

Je reisverzekering biedt de mogelijkheid om hulp te vragen bij een alarmcentrale. Zij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken. Deze ervaren hulpverleners kunnen reizigers in iedere noodsituatie bijstaan en zijn in staat snel adequate hulp te bieden. Dat kan een levensreddende actie zijn, maar ook gewoon een vraag beantwoorden. Desnoods krijg je een Nederlandse arts aan de telefoon die jou een medisch advies kan geven. SOS kosten zijn de kosten die door onvoorziene omstandigheden ontstaan, zoals extra verblijfkosten omdat je niet terug kunt vliegen. Maar ook omdat je de vakantie moet afbreken en naar huis moet omdat een familielid ernstig ziek is geworden of overleden. Of dat je gered moet worden van een berghelling.

Repatriëring

Repatriëren betekent terugkeren naar Nederland, dat kan noodzakelijk zijn omdat een persoon ernstig ziek is. Bijvoorbeeld ook wanneer iemand door een ongeluk in het buitenland gewond is geraakt. Repatriëren kan alleen als de persoon vervoerd kan en mag worden. Soms is er een medische indicatie waarbij normaal vervoer niet toegestaan is. Het terughalen naar Nederland wordt door de alarmcentrale gecoördineerd. Zij zorgen er voor dat je snel en veilig kunt terugkeren. De kosten van repatriëring worden door Allianz Global Assistance vergoedt.

Medische kosten

Een belangrijke reden om een reisverzekering af te sluiten zijn de medische kosten in het buitenland. Hoewel iedere Nederlander ook in het buitenland verzekerd is tegen medische kosten, gelden er wel beperkingen. Wanneer de kosten voor een medische ingreep in het buitenland hoger zijn dan de gangbare vergoeding in Nederland, kan je alsnog met een hoge rekening worden geconfronteerd.

Rechtsbijstand

In het buitenland gelden andere regels en wetten dan in Nederland. Daarom is het vaak moeilijk om je gelijk te krijgen. In sommige Aziatische landen is corruptie een groot probleem. Rechtsbijstand in het buitenland tijdens je vakantie of reis is zeker geen overbodige luxe. Stel, je bent aangereden en je wilt de schade verhalen op de veroorzaker van het ongeluk. Of je hebt geen schuld aan de aanrijding, maar er wordt geld van je geëist omdat je een ‘rijke’ buitenlander bent. Een rechtsbijstandverzekering kan in zulke situaties een oplossing bieden.

Buitenlandse zaken adviseert: Altijd een reisverzekering afsluiten

Mocht je denken dat het advies om een reisverzekering af te sluiten vooral ingegeven is door commerciële belangen, dan is dat niet zo. Ook het Ministerie van Buitenlandse Zaken en ambassades adviseren om altijd een reisverzekering af te sluiten: “een reisverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland is de basis van een zorgeloze vakantie. Want medische voorzieningen zijn in het buitenland vaak extreem duur. Ook de dekking voor onvoorziene kosten (SOS) is belangrijk. Bijvoorbeeld als een helikopter je van een berghelling redt. Of als je met een gipsvlucht terug moet naar Nederland.”

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een email naar: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering