Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reisverzekering: Verzeker je tegen ziektekosten in het buitenland

ziektekosten in het buitenland

Ziektekosten in het buitenland kunnen fors zijn. Wil je geen financieel risico lopen dan adviseren wij je om een reisverzekering met dekking voor medische kosten mee te verzekeren wanneer je naar jouw vakantiebestemming reist.

Juist ziektekosten in het buitenland kunnen snel oplopen. Meestal vergoedt je zorgverzekeraar maximaal de kosten die ook in Nederland gangbaar zijn. Hogere kosten komen dan geheel voor eigen rekening. Met de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je altijd voor 100% verzekerd tegen alle medische kosten tijdens je vakantie. Dat is een prettige gedachte.

Ziektekosten in het buitenland

Als je op vakantie gaat naar het buitenland, blijf je in principe verzekerd voor ziektekosten. Welke medische zorg je krijgt, hangt af van het land waar je op vakantie bent. Ook de vergoeding van ziektekosten hangt daarvan af. Soms dekt je zorgverzekering bepaalde kosten niet of zelfs niet helemaal. Wil je op zeker gaan, kies dan voor de reisverzekering van Allianz Global Assistance met dekking voor medische kosten.

Voorkom eigen risico zorgverzekering

Een andere reden om tóch een reisverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af te sluiten, is een hoog eigen risico op je basisverzekering. Via de basisverzekering heeft elke volwassene een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Het verplicht eigen risico voor 2021 is € 385. Dit betekent dat je de eerste € 385 aan zorgkosten die onder het eigen risico vallen, zelf moet betalen. Pas daarna betaalt je zorgverzekeraar de kosten. Dit betekent dat als je op vakantie een been breekt en de rekening € 1.000,- bedraagt, je zelf € 385,- moet betalen (tenzij je eigen risico al voldaan is). Dat is namelijk het eigen risico op je zorgverzekering. Wil je dat niet, dan is het raadzaam om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten. Hiermee voorkom je onverwacht hoge kosten tijdens je vakantie. Allianz Global Assistance vergoedt namelijk alle medische kosten, zonder eigen risico.

Wat zijn ziektekosten?

Wat voor behandelingen vallen precies onder ziektekosten? Hieronder wat voorbeelden:

 • Spoed ziekenhuisopname.
 • Chirurgische ingrepen.
 • Overleg met arts en specialisten.
 • Medische onderzoek.
 • Scans, röntgenfoto’s, MRI-scans, etc.
 • Medisch advies

Hoge medische kosten in het buitenland

In sommige vakantielanden kunnen de ziektekosten zeer hoog zijn. Hieronder een vergelijking van de kosten en het verschil met het Nederlands tarief, ook wel Diagnose Behandel Combinatie (DBC) genoemd:

 • Migraine in Hurghada, Egypte: € 651, in Nederland: € 213,-
 • Gebroken been in Antalya, Turkije: € 16.900,- de kosten in Nederland: € 6.340,-
 • Buikgriep in Spanje: € 8.000, in Nederland: € 1.934,-
 • Schouder uit de kom in Oostenrijk: € 4.000, in Nederland : € 2.000,-
 • Bezoek aan Spoedeisende Hulp in Miami, VS: € 53.000, in Nederland tussen de € 500 en € 10.000 euro afhankelijk van de diagnose.

Zoals je ziet kunnen ziektekosten in het buitenland flink oplopen. Ben je onvoldoende verzekerd, dan kan je daardoor financieel hard geraakt worden. Allianz Global Assistance heeft een lijst opgesteld van landen waar de ziektekosten voor toeristen het hoogst zijn:

 1. Verenigde Staten
 2. Turkije
 3. Canada
 4. Thailand
 5. Spanje
 6. Frankrijk
 7. Griekenland
 8. Marokko
 9.  Zwitserland
 10. Brazilië

In veel landen zoals Thailand, Turkije, Griekenland en Brazilie, wordt je opgenomen in prive-klinieken omdat de staatsziekenhuizen niet aan onze westerse normen voldoen. De kosten voor deze klinieken zijn vaak vele malen hoger dan in Nederland.

Heb je nog geen reisverzekering met dekking voor ziektekosten in het buitenland en wil je geen financieel risico lopen? Sluit hem dan hieronder af!

Hoeveel bedraagt de premie?

De premie voor een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance is bijzonder gunstig. Je hebt al een kortlopende reisverzekering vanaf € 1,60 per dag! Je bent dan in geheel Europa verzekerd inclusief de landen om de Middellandse zee. Voor meer informatie over de premie maak online een premieberekening of bekijk de onderstaande tabel:

Allianz kortlopende reisverzekering

Premie kortlopende reisverzekering
Premie per dag
Basispremie Nederland:€ 0,90
Basispremie Europa:€ 1,40
Basispremie Wereld excl. Canada/VS:€ 2,30
Basispremie Wereld incl. Canada/VS:€ 2,95
Dekking reisongevallen:€ 0,10
Dekking geld en reischeques:€ 0,55
Dekking automobilistenhulp (Europa): € 13,75
Dekking wintersport/bijzondere sporten:€ 1,10
Aannuleringsdekking:5,9% v/d reissom
Premies exclusief assurantiebelasting.

Een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kan je gemakkelijk zelf online samenstellen. Je hebt de keuze uit:

 • Europa of werelddekking
 • Reisongevallen
 • Ziektekosten buitenalnd (Medische kosten)
 • Geld en reischeques
 • Automobilistenhulpverzekering
 • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
 • Annuleringsverzekering

Europa of werelddekking

Kies eerst je dekkingsgebied. Europa: Alle Europese landen inclusief de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Wereld: Alle overige landen.

Tip: Ga je naar Cuba, Venezuela of Rusland dan kan je bij ons gratis een Engelstalige verzekeringsverklaring voor medische kosten aanvragen (mits meeverzekerd op je polis).

Basisdekking kortlopende reisverzekering
De basisdekking bestaat o.a. uit de volgende dekkingen:

 • Reisbagage: verlies/ diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (totaal voor maximaal € 4.000,-).
 • S.O.S. hulpverlening: geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.

Ongevallendekking
Deze dekking biedt een uitkering bij een ongeval. Verzekerd is:

 • Overlijden: € 25.000,-
 • Blijvende invaliditeit maximaal: € 75.000,-

Dekking medische kosten
Wil je in het buitenland verzekerd zijn voor de ziektekosten van dokters, ziekenhuizen en privéklinieken? Kies dan deze dekking. Verzekerd is:

 • Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland: vergoeding van kostprijs.
 • Eigen risico per persoon: Geen
 • Nabehandelingkosten in Nederland € 1.000,-

Tip: Wij adviseren de dekking Medische kosten altijd mee te verzekeren. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Ga je op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen Medische kosten en Wintersport ben je hiervoor wel verzekerd.

Geld en reischeques
Geld en reischeques zijn verzekerd tegen verlies en diefstal. Het verzekerd bedrag per polis is € 750,-

Automobilistenhulpverzekering
De Automobilistenhulpverzekering biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval. De verzekering biedt alleen dekking in Europa. De verzekering is niet geldig binnen Nederland, tenzij de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis vanuit Nederland naar de buitenlandse bestemming en omgekeerd.

Bijzondere (winter)sporten
Ga je op wintersport of ga je tijdens je zomervakantie bijzondere sporten beoefenen? Kies dan voor deze dekking. Wintersport en bijzondere (winter)sporten zijn dan verzekerd. Bijzondere sporten zijn onder andere: bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping, hanggliding, ultralight vliegen, zweefvliegen. Bijzondere wintersporten zijn onder andere: ijsklimmen, skeleton, bobslederijden, ijshockey, speedskiën, speedraces, skijöring, skispringen, skivliegen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Tip: Ga je nog andere (bijzondere) wintersporten doen? Dan adviseren wij je om de dekking Wintersport/ bijzondere (winter)sporten af te sluiten.

Annuleringsverzekering
Bij de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering worden bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Bij eerdere terugkeer naar huis, wordt de volledige reissom vergoed. Bij de standaard Annuleringsverzekering is de dekking vóór de reis gelijk aan de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering, bij voortijdige terugkeer worden echter alleen de niet-gebruikte dagen vergoed.

Tip: Wil je alleen een annuleringsverzekering (zonder reisverzekering) afsluiten, of afwijkend aantal verzekerden? Sluit dan de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af.

Voordelen Allianz Global Assistance

Sluit nu een kortlopende reisverzekering online af en profiteer direct van de volgende voordelen:

 • Gunstige premie en binnen een paar minuten afgesloten.
 • Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
 • Bij Allianz Global Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.
 • Eenvoudig meeverzekeren van bijzondere sporten en wintersport.

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: Wereldwijd professionele hulp
Je wilt graag de zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld. Met eigen alarmcentrales in achtentwintig landen wereldwijd, plus een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners ben je altijd verzekerd van de beste hulp. Ook is het prettig om te weten dat je in het Nederlands word geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Uitgebreide vergoeding van ziektekosten
Als je zonder een kortlopende reisverzekering op vakantie gaat, dan kun je onverwachts voor hoge kosten komen te staan Zoals medische kosten bij een ziekenhuisopname. Ziektekosten in het buitenland kunnen snel hoog oplopen. Meestal vergoedt je zorgverzekeraar maximaal de kosten die ook in Nederland gangbaar zijn. Hogere kosten komen dan geheel voor eigen rekening. Met de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je altijd voor 100% verzekerd tegen alle medische kosten.

Snelle afhandeling van schade
Schade tijdens je vakantie is altijd vervelend. Dus wil je dat je schademelding snel word afgehandeld. Allianz Global Assistance streeft er naar je schade aangifte binnen tien werkdagen af te handelen. Het kan nog sneller indien je online je schade meld. Allianz Global Assistance zorgt er dan voor dat je schade aangifte binnen vijf werkdagen afgehandeld is.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd
Kinderen die op de ingangsdatum van de Kortlopende reisverzekering jonger zijn dan vijf jaar zijn gratis meeverzekerd. Dus eventuele kinderen zijn zonder premie daarvoor te betalen net zo goed verzekerd als de ouders/begeleiders.

Bijzondere sporten en wintersport
Bij de kortlopende reisverzekering is het als optie mogelijk om wintersport (inclusief deelname aan Gasterennen en Wisbiwedstrijden) en bijzondere (winter)sporten mee te verzekeren.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering voor ziektekosten in het buitenland of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een email naar: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering