Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Van de Dominicaanse Republiek naar Nederland: Schengenvisum en medische reisverzekering


Medische reisverzekering voor Schengenvisum

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie €3,- per dag

Komt er familie, vriend of een partner vanuit de Dominicaanse Republiek naar Nederland voor een kort verblijf? Dan moet daarvoor een Schengenvisum worden aangevraagd bij de Nederlandse ambassade in Santo Domingo. Met een Schengenvisum mag jou gast maximaal 90 dagen in het Schengengebied verblijven. Een belangrijke voorwaarde voor het verkrijgen van een Schengenvisum, is het afsluiten van een medische reisverzekering die voldoet aan de visum-eisen.

Indien het hoofddoel van het verblijf Nederland is, kan je bij de Nederlandse ambassade in Santo Domingo een Schengenvisum aanvragen. Daarvoor maak je eerst een afspraak via het afsprakenregister.

Wat is een Schengenvisum?

Sinds 1995 is in een groot deel van Europa sprake van een zogenaamd Schengengebied, dit is een gebied van 26 Europese landen, waar Nederland ook toe behoort. Voor deze Schengenlanden wordt een gemeenschappelijk visum afgegeven aan vreemdelingen die een visum nodig hebben, het zogenaamde Visum Kort Verblijf type-C meestal een Schengenvisum of Schengen visa genoemd. Met dit visum hebben Dominicanen het recht om door het hele Schengengebied te reizen en te verblijven zonder telkens een nieuw visum te hoeven aanvragen. ​Een Schengenvisum kort verblijf voor Nederland is maximaal 90 dagen geldig. Je krijgt het visum voor het aantal dagen dat je hebt aangegeven bij de aanvraag.

Schengenvisum Nederland: belangrijkste eisen

De belangrijkste eisen voor de aanvraag van een Schengenvisum voor Nederland zijn:

 • Een Dominicaan moet in het bezit is van een geldig reisdocument (paspoort). Het reisdocument moet nog 3 maanden langer geldig zijn dan het einde van de visumperiode, en mag niet ouder zijn dan 10 jaar.
 • Zich de reis financieel kan veroorloven: heeft voldoende middelen van bestaan. Voor Nederland is de eis 55 euro per dag per reiziger. Indien de reiziger zelf geen voldoende middelen heeft moet een garantsteller (de uitnodigende partij) borg staan. Men kijkt dan naar het inkomen van deze persoon, de referent.
 • Documenten heeft met betrekking tot de verblijfplaats zoals een hotelreservering of bewijs van verblijf (logies) bij een particulier of de garantsteller. Voor Nederland dient men voor dit het een origineel formulier ‘bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking’ in te vullen. Dit formulier moet bij de gemeente gelegaliseerd worden.
 • Een medische reisverzekering heeft voor het hele Schengengebied met een dekking van tenminste 30.000 euro. Deze verzekering kan je bij ons aanvragen.
 • Een optie of reservering op een vliegticket heeft. Boek (betaal) het ticket pas als het visum is toegewezen! Een retour (reservering) is meteen één officieel erkend bewijsstuk dat terugkeer van de reiziger aannemelijker maakt.
 • Aannemelijk maakt dat de hij/zij tijdig terug zal keren naar de Dominicaanse Republiek (of het land van herkomst). Het gaat om een combinatie van bewijzen. Bijvoorbeeld eerdere visums voor (westerse) landen, een baan, bezit van onroerende goederen en andere zaken die een sterke sociale of economische binding met het land van herkomst aantonen, zoals zorg voor minderjarige kinderen.
 • Niet bij de Europese autoriteiten gesignaleerd staat en geen gevaar is voor de openbare orde of staatsveiligheid.
 • Een ingevuld en ondertekend aanvraagformulier voor een Schengenvisum.
 • Twee recente pasfoto’s die aan de vereiste voldoen.

Waar een visum voor Nederland aanvragen?

Een aanvraag moet door de Dominicaan persoonlijk worden ingediend bij bij de een externe dienstverlener die door de ambassade is aangewezen: VFS Global.

Nederlandse ambassade in Santo Domingo

Contactgegevens

 • Ambassadeur: drs. Annemieke A. Verrijp
 • Adres: Nuñez de Cáceres #11, Gebouw Ginaka vierde verdieping, Bella Vista, Santo Domingo.
 • Telefoon: +18092620320 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
 • Fax: +18095654685
 • E-mail: std@minbuza.nl
 • Openingstijden: Maandag tot en met donderdag: 8.00 – 16.30 uur. Vrijdag: 8.00 – 13.30 uur. Bekijk ook de sluitingsdagen van de ambassade.

Contactgegevens consulaire afdeling

 • Openingstijden: Maandag tot en met donderdag: 08.00 – 12.00 uur (alleen op afspraak).
 • Schengen en Caribische visa (< 90 dagen): Maak een afspraak via VFS Global. (de website is in het Spaans en Engels).
 • Ophalen documenten (zonder afspraak): Maandag tot en met donderdag: 13.30 – 14.00 uur.
 • Consulaire vragen via e-mail: Neem bij vragen contact met ons op via het contactformulier.

Wanneer de visumaanvraag indienen?

Een visumaanvraag voor Nederland kan op zijn vroegst 3 maanden en uiterlijk 15 kalenderdagen (dit i.v.m. de normale maximale beslistermijn) voor aanvang van de beoogde reisdatum worden ingediend. Geadviseerd wordt dan ook om ruim van tevoren de aanvraag in te dienen, liefst minimaal een maand vóór de voorgenomen vertrekdatum.

Hoe vraagt een ingezetene van de Dominicaanse Republiek een visum voor Nederland aan?

Voor een Schengenvisum kort verblijf moet je een afspraak maken bij VFS Global, dat is een externe dienstverlener die de visumaanvraag documenten in ontvangst neemt en controleert. Vervolgens ga je op de afgesproken datum en tijd langs en lever je de aanvraag en de verplichte documenten, waaronder de polis van de medische reisverzekering in. Je moet dan tevens de kosten voldoen in Dominicaanse peso (DOP).

Medische reisverzekering Schengenvisum

Heb je een medische reisverzekering nodig voor een Schengenvisum, dan is de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance een uitstekende keuze. Deze reisverzekering is speciaal bedoeld voor buitenlandse gasten uit de Dominicaanse Republiek (vrienden, familie of partner) die naar Nederland komen. De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een uitstekende medische reisverzekering voor iedereen uit de Dominicaanse Republiek.

De verzekering vergoedt de kosten van onder meer: huisarts, medicijnen, ambulance en ziekenhuiskosten in Nederland en andere Schengenlanden tot € 30.000,- Maar ook de kosten voor repatriëring. Dat is het terugbrengen van je buitenlandse gast naar de Dominicaanse Republiek bij ziekte of overlijden. Deze verzekering is alleen geschikt voor onverwachte (medische) situaties bij een verblijf in Nederland. Bestaande kwalen, gebreken en ook zwangerschap vallen niet onder de dekking.

Voldoet aan alle voorwaarden voor Schengenvisum

De Travel Risk Insurance voldoet aan alle verzekeringseisen voor een Visum Kort Verblijf Nederland (ook wel toeristenvisum of Schengenvisum genoemd). Dit zijn de eisen:

 • Dekking voor spoedeisende medische hulp en repatriëring naar de Dominicaanse Republiek.
 • De dekking voor geneeskundige kosten moet minimaal € 30.000,– bedragen.
 • Geldig voor alle Schengen lidstaten.
 • Moet dekking bieden voor de gehele duur van het verblijf.

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering afsluiten voor jouw gast uit de Dominicaanse Republiek. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Visumgarantie: Wordt het visum afgewezen dan laten wij de verzekering vervallen en hoef je niet te betalen!

Premie medische reisverzekering

Je hebt al een uitgebreide medische reisverzekering voor personen uit de Dominicaanse Republiek voor slechts €3,- per dag. Hieronder een overzicht van de premies:

Travel Risk Insurance

Premies Travel Risk Insurance
Europadekking € 2,- per persoon per dag
Werelddekking € 3,- per persoon per dag
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,15 per persoon per dag
Annuleringsverzekering 5% van de reissom (reis moet in Nederland geboekt zijn)
Minimum premie € 11,50
Kosten per verzekeringsbewijs € 4,50

Let op: De Travel Risk Insurance – medische reisverzekering, is alleen af te sluiten voor personen, die op de ingangsdatum van de verzekering de leeftijd van 70 jaar nog niet bereikt hebben.

Travel Risk Insurance

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een uitstekende medische reisverzekering voor buitenlandse gasten. De verzekering voldoet ook aan de eisen voor de aanvraag van een Schengenvisum. De Travel Risk Insurance heeft een uitgebreide dekking voor:

 • SOS-kosten en repatriëring.
 • Medische kosten: tot € 30.000,-
 • Wintersport (tegen premietoeslag).
 • Bijzondere sporten (tegen premietoeslag en alleen Europa).
 • Europadekking (voor personen binnen Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen binnen Europa).
 • Werelddekking (voor personen binnen en buiten Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen buiten Europa).
 • Annuleringsverzekering (alleen indien de reis is geboekt bij een Nederlandse touroperator).

Over de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een land op het eiland Hispaniola, in het Caribisch gebied. Het beslaat ongeveer twee derde van het eiland. In het westen grenst het aan Haïti, in het oosten ligt het eiland Puerto Rico, ten noorden de Atlantische Oceaan en ten zuiden de Caraïbische Zee. De Republiek is op 27 februari 1844 uitgeroepen. De hoofdstad Santo Domingo de Guzmán ligt aan de zuidkust en is in 1498 ontstaan uit het in 1496 gebouwde La Nueva Isabela. Van de bevolking is 95% katholiek. Op scholen is Dominicaans-Spaans de officiële taal waarin wordt les gegeven. Het Dominicaanse alfabet heeft 28 letters, één letter meer dan het Spaanse. De munteenheid van de Dominicaanse Republiek is de Dominicaanse peso (DOP). Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van 50, 100, 200, 500, 1.000 en 2.000 DOP.

Vragen?

Heb je vragen over de medische reisverzekering voor Dominicanen? Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons: Telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur) .

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.