Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Controleer altijd de geldigheid van je paspoort voor je op reis gaat!Allianz kortlopende reisverzekering

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief reisbagage dekking tot €4.000,-

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al voor €1,40 per dag in heel Europa goed verzekerd!

Ga je op reis binnen of buiten Europa. Zorg dan voor een goede reisverzekering en check altijd de geldigheid van je paspoort. Wanneer je binnen Europa reist moet je paspoort nog twee maanden na terugkomst in Nederland geldig zijn. Voor veel landen buiten Europa dient een paspoort nog minimaal 6 maanden na je vertrekdatum uit het land van bestemming geldig te zijn.

Wil je weten tot wanneer jouw paspoort of identiteitskaart geldig is? De datum staat op je reisdocument onder ‘geldig tot’.

Hoe lang is een paspoort of Nederlandse identiteitskaart geldig?

Voor personen vanaf 18 jaar is het paspoort of de Nederlandse identiteitskaart 10 jaar geldig. Voor personen jonger dan 18 jaar blijft een paspoort of identiteitskaart 5 jaar geldig. Dit geldt voor documenten die zijn uitgegeven sinds 9 maart 2014. Personen vanaf 18 jaar hoeven maar eens in de 10 jaar een nieuw paspoort aan te vragen. Voor kinderen onder de 18 jaar zal je eens per 5 jaar een nieuw paspoort moeten aanvragen. Dit is nodig omdat een kindergezicht in relatief korte tijd kan veranderen.

Woont je in het buitenland? Dan is het belangrijk altijd tijdig een nieuw paspoort aan te vragen bij de Nederlandse ambassade of consulaat.

Hoe lang moet mijn paspoort nog geldig zijn bij bezoek aan een vakantieland?

Voor de meest actuele informatie over de exacte geldigheid van reisdocumenten, kan je het beste de ambassade of het consulaat van het vakantieland raadplegen. Kijk ook altijd of je eerst een visum moet aanvragen. Een visum is een sticker of stempel dat wordt uitgegeven door de overheid van een land waarmee je toestemming krijgt om het land te bezoeken. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om uit te zoeken of je een visum nodig hebt voor je reis.

Vrijwel ieder land buiten Europa stelt eisen aan de geldigheid van je paspoort. Die geldigheid bedraagt meestal zes maanden, deze termijn kan gelden vanaf het moment van inreizen of vertrek uit het vakantieland. Een aantal voorbeelden:

  • Thailand: Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Het paspoort van de aanvrager moet minstens zes maanden geldig zijn na aankomst in het land.
  • Turkije: Zowel paspoort als ID-kaart moeten minstens 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Turkije.
  • Cuba: Jouw paspoort moet minstens geldig zijn gedurende het gehele verblijf, inclusief de vertrekdatum uit het land.
  • Indonesië: Je moet in het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens zes maanden bij aankomst.
  • Suriname: Het paspoort moet minstens zes maanden geldig zijn na elke inreis.
  • Rusland: Het paspoort moet zes maanden na vervaldatum van het visum nog geldig zijn.
  • China: De geldigheid van je visum bepaalt hoe lang het paspoort geldig moet zijn op het moment van de visumaanvraag. Aangevraagde geldigheid visum 3 maanden: geldigheid van paspoort moet dan 7 maanden zijn. Is de aangevraagde geldigheid van het visum 6 maanden, dan moet het paspoort nog 10 maanden geldig zijn.

Wil je niet voor vervelende verrassingen komen te staan, informeer dan naar de regels voor de geldigheidsduur van je paspoort voor het land waar je naar toe reist.

Reisdocumenten voor kinderen

Kinderen die reizen naar het buitenland, ongeacht de leeftijd, dienen in het bezit te zijn van een geldig eigen paspoort of ID kaart. Een bijschrijving van kinderen op het (Nederlandse) paspoort van hun ouders is niet toegestaan.

Voor reizen met een kind jonger dan 15 jaar geldt dat als het kind een andere achternaam heeft dan de volwassene(n) met wie hij/zij reist, het volgende:

  • Er moet in dat geval voor gezorgd worden dat het kind een Engelstalige verklaring bij zich heeft. In die verklaring moet staan dat de achterblijvende ouder (die wel dezelfde achternaam draagt als het kind) toestemming verleent aan het kind om de reis te maken.
  • De verklaring moet worden ondertekend door de achterblijvende ouder.
  • Bij deze verklaring moet een kopie van het paspoort van de achterblijvende ouder gevoegd worden.

Een exemplaar van het formulier is te downloaden op de website www.rijksoverheid.nl.

Reisdocumenten voor huisdieren

Wanneer er een huisdier wordt meegenomen op vakantie, dient er rekening mee gehouden te worden dat er ook voor een huisdier geldige en relevante reisdocumenten nodig zijn. De dierenarts kan hierover meer informatie verstrekken.

Annuleringsverzekering nuttig bij visumaanvraag

Stel je hebt een reis geboekt naar China en een visum hebt aangevraagd, maar deze wordt geweigerd. Dan komt een annuleringsverzekering goed van pas. Een visumweigering is een geldige reden die onder de dekking van de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance valt. Je hebt dan gelukkig geen financiële schade.

Zorg daarom altijd voor goede reis- en annuleringsverzekering als je op reis gaat!

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering