Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Bij Allianz direct een annuleringsverzekering met corona dekking afsluiten

Allianz Direct je reisverzekering

Allianz Direct je reisverzekering
Annuleringsverzekering

Ontvang direct de polis per e-mail, snel en goed geregeld!

Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

Dekking bij ernstige ziekte, ongeval en overlijden.

Dekking reisgenoten en familie in 1e, 2e en 3e graad.

Samengestelde reizen mee te verzekeren.

Uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Vergoeding voor gemiste vakantiedagen (afbreken vakantie of ziekenhuisopname).

Allianz is meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar

Bij Allianz direct annuleringsverzekeringen met dekking voor corona afsluiten? Dat kan hier snel en voordelig. Je ontvangt direct de polis. Je bent verzekerd dan uitstekend verzekerd bij Allianz (de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld).

Heb je een reis geboekt, maar kun je door vervelende omstandigheden onverwachts niet gaan? Of moet jij je vakantie onderbreken? Dan vergoedt de reisorganisatie meestal niet de hele reissom. Deze Allianz annuleringsverzekering biedt direct dekking voor het gedeelte dat je niet terugkrijgt, inclusief eventuele aanvullende kosten die je moet maken.

Let op: Sluit altijd de verzekering af binnen 7 dagen na het boeken van je vakantie. De annuleringsverzekering begint op de datum dat je de verzekering afsluit en je bent direct verzekerd voor annuleringskosten. De verzekering eindigt op de datum die op het polisblad staat.

Voordelen van Allianz direct een annuleringsverzekering met corona dekking:

✔   Kosten van annulering vergoed voor vertrek ook bij corona besmetting.

✔   Dekking bij overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.

✔   Vergoeding bij vertraging langer dan 8 uur en ook bij onderbreking van je vakantie.

✔   Noodzakelijke terugkeer? Volledige reissom terug met de Annulering Dubbel Zeker.

Wat is de corona dekking bij Allianz direct een annuleringsverzekering?

Met de extra Allianz corona dekking ga je direct met meer bescherming op vakantie en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de extra dekking die Allianz direct gratis op de kortlopende en doorlopende annuleringsverzekering biedt:

  • Annuleringskosten direct vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
  • Annuleringskosten vergoed als je in een verplichte individuele quarantaine moet, omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
  • Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.

Bij Allianz direct een annuleringsverzekering met corona dekking afsluiten? Dat kan hieronder:

Wat is verzekerd bij Allianz direct een annuleringsverzekering met corona dekking?

Allianz vergoed de kosten van annulering van een reis of als je de reis moet afbreken/onderbreken. Kies je ervoor om je reis om te boeken, dan vergoeden ze ook deze kosten. Is het openbaar vervoer waarmee je de reis maakt meer dan 8 uur vertraagd, dan krijg je ook een vergoeding.

Gezondheid verzekerd

Je ontvangt een vergoeding voor de kosten van het annuleren of onderbreken van een reis als gevolg van overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling van jezelf, een familielid of een reisgenoot. Als je door complicaties bij je zwangerschap niet kunt reizen, dan heb je ook recht op een vergoeding.

Familie verzekerd

De verzekering biedt direct dekking als een familielid in de eerste, tweede of derde graad overlijdt of in een levensbedreigende situatie komt.

Werk verzekerd

Je hebt recht op vergoeding als je de reis annuleert omdat je een nieuwe baan hebt nadat je werkloos bent geweest. Of als je buiten je schuld ontslagen bent.

Woning verzekerd

Als je annuleert omdat je onverwacht en direct een woning toegewezen krijgt, vergoed Allianz de kosten van annulering. Dit geldt ook als je woning beschadigd raakt voor of tijdens de reis.

Keuze: zelf samengestelde reizen verzekerd

Bij een reis waarvan je zelf de verschillende onderdelen hebt samengesteld (bijvoorbeeld vlucht, hotel en huurauto) vergoed Allianz de kosten voor annulering of onderbreking. Valt één van deze onderdelen uit door een gebeurtenis uit de voorwaarden? Dan vergoeden zij de annulering van de reisonderdelen waar je geen gebruik van kunt maken.

Keuze: Dubbel Zeker: uitgebreide dekking bij afbreken van de reis verzekerd

Hierbij krijg je bij het afbreken van de reis ook de volledige reissom vergoed, tot maximaal het bedrag op je polisblad. In alle gevallen geldt dat de reden in de voorwaarden moet staan.

Annulering reisgenoot verzekerd

Annuleert je reisgenoot zijn reis en wil jij hierdoor niet meer op reis? Dan heb je recht op vergoeding, als de reden voor annulering door je reisgenoot in de voorwaarden staat. De vertrek- en terugreisdatum moeten gelijk zijn.

Veel gestelde vragen over Allianz direct een annuleringsverzekering met corona dekking afsluiten (FAQ)

Kan ik bij Allianz direct een annuleringsverzekering met corona dekking voor mijn vakantie afsluiten?

Ja, deze kan je hier online afsluiten en je ontvangt direct de Allianz annuleringsverzekering per e-mail.

Wat kan ik verwachten van een annuleringsverzekering van Allianz?

Een annuleringsverzekering is een verzekering die je zo snel mogelijk na het boeken van je reis moet afsluiten (binnen 7 dagen). Deze verzekering vergoed de kosten die je hebt gemaakt, wanneer je door onvoorziene omstandigheden niet op reis kunt gaan. Ook bij vertrekvertraging en het onverwachts afbreken van je reis door een verzekerde gebeurtenis worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed. Bij het afbreken van de reis krijg je dankzij de annuleringsverzekering de niet genoten vakantiedagen vergoed. Tegen een geringe premietoeslag is het bij Allianz Global Assistance zelfs mogelijk om de gehele verzekerde reissom terug te krijgen, wanneer je een reis vroegtijdig moet afbreken.

Is een corona besmetting ook verzekerd op de Allianz annuleringsverzekering?

Indien jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt, dan valt dat bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Waarom is een annuleringsverzekering zinvol bij een vakantie?

Om een financiële teleurstelling te voorkomen is het aan te raden om een annuleringsverzekering af te sluiten. Wellicht heb je een jaar lang gespaard voor die droomreis naar Indonesië. Je moet er niet aan denken dat je deze reis moet annuleren of afbreken en dat je daardoor je geld kwijt bent. Dus zorg ervoor dat je direct een annuleringsverzekering afsluit, wanneer je een vakantie geboekt hebt.

Wie zijn er verzekerd op een Allianz annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan zijn de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden. Maar dit mogen ook meereizende gezinnen en reisgenoten zijn.

Hoe hoog zijn de annuleringskosten van een vakantie?

Dat is afhankelijk van de algemene voorwaarden van de reisorganisatie. Maar het mag nooit meer zijn dan de totale reissom. Vaak hangt de hoogte van de annuleringskosten af van het moment dat je annuleert. Wil je weten hoe hoog de annuleringskosten zijn in jouw geval? Kijk dan in de algemene voorwaarden die je hebt gekregen bij de boeking van je reis.

Zijn samengestelde reizen ook gedekt?

Een samengestelde reis is een vakantie waarbij je alle onderdelen zelf, los van elkaar, boekt. Dit in tegenstelling tot een pakketreis, waar vlucht, hotel en andere onderdelen als een geheel geboekt worden. Samengestelde reizen kan je als optie meeverzekeren. Als samengestelde reizen gedekt zijn, ontvang je alle kosten van een zelf geboekte reis terug. Dus ook van je accommodatie, vlucht en bijvoorbeeld de gehuurde auto indien je deze afzonderlijk hebt geboekt.

Vragen?

Heb je een vraag over het het direct afsluiten van een Allianz annuleringsverzekering met corona dekking? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering