Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Bij Allianz direct een medische reisverzekering met corona dekking afsluiten

Allianz Direct je reisverzekering

Allianz Direct je reisverzekering
Kortlopende reisverzekering

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief reisbagage dekking tot €4.000,-

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al voor €1,40 per dag in heel Europa goed verzekerd!

Bij Allianz direct een medische reisverzekering met corona dekking afsluiten? Dat kan hier, snel en voordelig! De doorlopende- en kortlopende reisverzekering van Allianz biedt ook dekking voor medische kosten ivm corona. Daarnaast heb je gratis een quarantainedekking op je reisverzekering die de extra kosten vergoed als je later pas terug kan naar Nederland.

Je kan de reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking. Jouw annuleringskosten worden dan vergoed als je vlak voor vertrek corona oploopt of in quarantaine moet. Je ontvangt zelfs een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Corona in het ziekenhuis bent opgenomen.

Gratis extra corona dekkingen op de reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz

Corona is een ziekte waar we mee moeten leren leven. Het coronavirus gaat niet meer weg, zeggen experts. Een reisverzekering met corona dekking is daarom van belang als je naar het buitenland op reis of vakantie gaat. Een reden voor Allianz om haar reis- en annuleringsverzekering gratis aan te passen met een extra corona dekking. Zo kan je toch gerust op reis zonder je zorgen te maken over eventuele medische kosten vanwege een corona besmetting en/of de kosten van quarantaine.

  • Je hebt al direct een Allianz kortlopende reisverzekering met medische kosten + corona dekking, vanaf € 1,75 per dag. Dat is inclusief dekking voor reisbagage tot € 4.000,- Je bent dan in heel Europa verzekerd.
  • Ga je vaker per jaar op reis? Dan is de Allianz doorlopende reisverzekering direct de beste optie. Je hebt al een doorlopende reisverzekering met medische kosten + corona dekking voor € 2,73 per maand (Europadekking).

Bij Allianz direct een medische reisverzekering met corona dekking

Bij Allianz direct een medische reisverzekering met corona dekking is zeer nuttig als je op vakantie gaat. Want als je corona krijgt op je vakantiebestemming wil je ook dat jouw reisverzekering direct de medische kosten dekt. Dat is bij Allianz direct goed geregeld. Als je verblijft in een gebied waar kleurcode groen, geel of oranje geldt ben je automatisch verzekerd voor medische kosten i.v.m. corona (mits meeverzekerd). Hierbij maakt het niet uit of je wel of niet gevaccineerd bent. Extra reis- en verblijfkosten als gevolg van een corona besmetting zijn ook gedekt (kleurcode geel of groen) of als je in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Medische reisverzekering met corona dekking van Allianz

Allianz Global Assistance heeft zoals gezegd direct een aantal unieke corona dekkingen toegevoegd aan de kortlopende en doorlopende reisverzekering. Zo weet je precies waar je aan toe bent voordat je een vakantie gaat boeken naar het buitenland of als je al op reis bent en te maken krijgt met corona (Covid-19) of quarantaine. In alle gevallen geldt dat corona vastgesteld moet zijn met een positieve PCR-test of antigeen-test.

Dit is direct verzekerd op op de kortlopende en doorlopende reisverzekering (met dekking medisch kosten) in groene en gele gebieden:

  • Medische kosten bij diagnose corona: Geldt voor geel, groen en oranje gebieden.
  • Extra reis- en verblijfskosten bij ziekenhuisopname: alle noodzakelijke kosten.
  • Verplichte individuele quarantaine: extra verblijfskosten + latere terugvluchtvergoeding. Extra verblijfskosten maximaal € 100 per dag. Vergoeding latere terugvlucht tegen kostprijs (totale vergoeding extra reis- en verblijfskosten is maximaal € 1.000 per persoon).
  • Denied boarding (alleen corona gerelateerd en alleen terugvlucht): vergoeding extra verblijfskosten: bedrag per persoon per dag maximaal € 100. Vergoeding latere terugvlucht: kostprijs (alleen voor reizen binnen EU en buiten de EU alleen voor pakketreizen).
  • Vergoeding verplichte (PCR- of Antigeen-)test: indien op medisch voorschrift.

Zoals je kan zien biedt de medische reisverzekering met corona dekking van Allianz jouw direct meer zekerheid, zonder dat je daarvoor extra premie hoeft te betalen.

En nog een zekerheid: Allianz is de grootste hulpverlener en reisverzekeraar te wereld! Met meer dan 21.500 medewerkers wereldwijd en met 900.000 medische dienstverleners, weet je zeker dat je in goede handen bent bij ziekte of calamiteit.

Bij Allianz direct een medische reisverzekering met corona dekking afsluiten

Wil je direct een kortlopende of doorlopende Corona reisverzekering buitenland van Allianz afsluiten? Dat kan hieronder. Eerst bereken je de premie en als dat akkoord is, ga je verder met de persoonsgegevens. Denk er wel aan dat je ook medische kosten moet meeverzekeren!

Ga je vaker op vakantie?

Ga je vaker op reis dan is een doorlopende reisverzekering met corona dekking van Allianz direct voordeliger. Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering direct goedkoper is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering met corona dekking al voordeliger.

Sluit hieronder de Allianz doorlopende reisverzekering met corona dekking af (medische kosten meeverzekeren is dan verplicht):

Medische kosten vanwege besmetting met corona verzekerd

Raak je besmet met corona tijdens je reis? En moet je daarom opgenomen worden in een ziekenhuis? Dan heb je direct dekking voor medische kosten vanwege een ziekenhuisopname tijdens je reis. Je moet dan wel de module medische kosten hebben meeverzekerd. Deze dekking geldt ook direct in gebieden met het ‘reisadvies oranje’, vanwege het risico op coronabesmetting. De dekking geldt niet als het gebied waar je verblijft de ‘kleurcode rood’ heeft.

Quarantainedekking op je reisverzekering

Het is mogelijk dat de overheid op je bestemming je verplicht om in quarantaine te gaan vanwege (de kans op) een coronabesmetting. Daardoor loop je het risico van een langer verblijf, latere terugreis en dergelijke. Dat zorgt voor veel extra kosten, die in principe niet verzekerd zijn op je reisverzekering.

Allianz heeft daarom besloten om in dat soort gevallen wel direct de kosten van het langer verblijf te vergoeden. Daaronder vallen ook de extra kosten van de terugreis. Als je bijvoorbeeld opnieuw de terugvlucht moet boeken. Dat heet de ‘Quarantainedekking‘. 

De dekking geldt voor landen of gebieden met het reisadvies groen of geel op het moment van vertrek. De dekking geldt niet voor cruises. Het volledige overzicht van deze quarantaine dekking vind je hier. De voorwaarden van de reisverzekering worden daarvoor niet aangepast, maar je kunt dit document downloaden en bij je polis bewaren. 

Annuleringsverzekering ook met direct met een coronadekking

De medische reisverzekering met corona dekking van Allianz, zowel kortlopend als doorlopend, kan je eenvoudig en direct uitbreiden met een annuleringsverzekering. Ook de annuleringsverzekering heeft gratis een extra corona dekking:

  • Annuleringskosten worden vergoed als je vlak voor vertrek corona oploopt.
  • Annuleringskosten worden vergoed als je in een verplichte individuele quarantaine moet, omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
  • Je ontvangt een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Corona in het ziekenhuis bent opgenomen.

Engelstalige verklaring voor medische reisverzekering met corona dekking nodig?

Heb je een Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring nodig voor bijvoorbeeld een reis naar het buitenland of een visumaanvraag? Die kan op verzoek direct worden verstrekt als je op deze website een medische reisverzekering van Allianz afsluit. Heb jij voor je reis naar Thailand, Vietnam, Filipijnen, Maleisië, Indonesie of een ander land een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig? Hier kan je direct, eenvoudig en gratis een dergelijke verzekeringsverklaring krijgen. Het enige wat je hoeft te doen is een kortlopende- of doorlopende reisverzekering met dekking medische kosten en werelddekking af te sluiten en daarna direct de verklaring per e-mail aan te vragen (vermeld ook altijd je polisnummer).

Meest gestelde vragen en antwoorden over: bij Allianz direct een medische reisverzekering met corona dekking afsluiten(FAQ)

Hieronder lees je veelgestelde vragen over de Allianz reisverzekeringen met dekking voor corona.

Kan ik bij Allianz direct een medische reisverzekering met dekking voor corona afsluiten?

Ja, om Nederlandse reizigers meer zekerheid te bieden, dekt de Allianz reisverzekering ook de medische kosten vanwege een corona besmetting (indien medische kosten zijn meeverzekerd). Deze extra dekking voor medische kosten geldt wereldwijd en naast groene en gele gebieden, zelfs in oranje gebieden.

Als ik op vakantie ga en ik krijg corona, worden mijn medische kosten dan vergoed?

Ja, mits je medische kosten hebt meeverzekerd en verblijft in een gebied waar kleurcode groen, geel of oranje geldt. Hierbij maakt het niet uit of je wel of niet gevaccineerd bent. Extra reis- en verblijfkosten als gevolg van een Covid-19 besmetting zijn alleen gedekt in kleurcode geel of groen of als je in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Wat als ik met corona besmet raak op mijn vakantiebestemming?

Neem altijd zo snel mogelijk contact op met de Alarmcentrale, telefoonnummer +31 20 592 9292. Belangrijk voor dekking is de ernst van de besmetting. Als je moet worden opgenomen in een ziekenhuis, dan krijg je deze kosten vergoed, als je de module Medische Kosten op de verzekering hebt, dan krijg je de kosten van een ziekenhuisopname vergoed. Daaronder vallen ook de kosten van een eventueel langer verblijf van je reisgenoten. Deze dekking geldt niet als je naar een gebied reist dat de kleurcode Rood heeft vanwege het risico op besmetting met corona.

Ik ben positief getest op corona en kan niet op reis en moet annuleren. Krijg ik dat vergoed?

Ja, Allianz ziet het hebben van corona als ziekte waardoor je de reis kan annuleren. Zij vergoeden in dat geval de annuleringskosten. Je moet dan wel de annuleringsdekking bij je Allianz reisverzekering hebben afgesloten.

Wat is de corona dekking op de Allianz reisverzekering?

Met de Covid-19 dekking ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de extra dekking die Allianz gratis op de reisverzekering biedt:

– Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming. Zelfs als, op de dag van vertrek, het reisadvies oranje is. En uiteraard alleen als medische kosten zijn meeverzekerd.
– De extra reis- en verblijfskosten krijg je vergoed wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving corona heeft opgelopen. Deze vergoeding ontvang je alleen als je afreist naar een land dat op de dag van vertrek een groen of geel reisadvies heeft gekregen van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.
– Je betaalt geen extra premie voor de corona dekking.

Waarvoor ben ik nog meer verzekerd m.b.t. corona, als ik de annuleringsdekking afsluit?

Als je ook een annuleringsverzekering afsluit, krijg je:
– Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
– Annuleringskosten vergoed als je in een verplichte individuele quarantaine moet, omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
– Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door corona in het ziekenhuis bent opgenomen.

Geven jullie een Engelse verzekeringsverklaring af?

Ja. Heb je voor je reis een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig? Die kunnen wij verstrekken als je op deze website een kortlopend- of doorlopende medische reisverzekering afsluit.

Vragen?

Heb je een vraag over bij Allianz direct een medische reisverzekering met corona dekking afsluiten? Of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering