Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Bij Allianz Direct je reis- en annuleringsverzekering afsluitenAllianz kortlopende reisverzekering

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief reisbagage dekking tot €4.000,-

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al voor €1,40 per dag in heel Europa goed verzekerd!

Wil je direct bij Allianz je reis en annuleringsverzekering afsluiten? Dat kan natuurlijk bij Reisverzekering-direct.

Of je nu direct een kortlopende- of een doorlopende reis en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance wilt afsluiten, het is op deze website snel geregeld. Je ontvangt de polis van de reis en annuleringsverzekering direct per e-mail. Handig, voordelig en goed geregeld bij de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld: Allianz Global Assistance.

Let op: Een reisverzekering kan je nog 5 minuten voor je vertrek afsluiten, maar dat geldt niet voor de annuleringsverzekering. Deze moet binnen 7 dagen na het boeken van je reis worden afgesloten. Ben je daarmee te laat? Informeer dan bij ons voor alternatieve oplossingen.

Wat kost een Allianz reis en annuleringsverzekering?

Een kortlopende Allianz reis en annuleringsverzekering voor Europa met bagagedekking van € 4.000,- heb je vanaf: € 1,40 per dag. Daar komt de premie voor een annuleringsdekking nog bij.

Een doorlopende reis en annuleringsverzekering van Allianz met Europadekking heb je al v.a. € € 8,90 per maand, dat is inclusief annuleringsdekking (inclusief assurantie belasting).

Voor hoeveel ben ik verzekerd met de annuleringsdekking op de reis en annuleringsverzekering?

Bij de kortlopende reis en annuleringsverzekering is de hoogte van de annuleringsdekking de door jouw aangegeven reissom. Het hoogst verzekerde bedrag is de volledige reis- of huursom per persoon zoals die op het boekingsformulier staat, echter met een maximum bedrag van € 10.000,- per verzekerde.

De doorlopende annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Moet je eerder terug naar huis? Dan krijg je een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen. De verzekerde som bedraagt standaard € 1.500,- per persoon per reis, met een maximum van € 7.500,- per polis per jaar. Je kunt het verzekerd bedrag verhogen tot € 3.000,- per persoon per reis (maximaal € 15.000,- per polis per jaar). Samengestelde reis: bestaat de reis uit meerdere onderdelen, die je (deels) zelf heb samengesteld? En valt een onderdeel van de reis, waardoor je niet of pas later aan het volgende deel van je reis kan beginnen? Dan krijg de annulerings- of omboekkosten vergoed tot maximaal € 500,-.

Combineer je reis en annuleringsverzekering voor nog meer voordeel

Een reis en annuleringsverzekering op 1 polis dat betekent nog meer voordeel doordat je bespaart op de poliskosten. Een annuleringsdekking meeverzekeren kan zowel bij de doorlopende- als bij de kortlopende reisverzekering van Allianz.

Een doorlopende reis en annuleringsverzekering heeft als voordeel dat je altijd verzekerd bent voor annuleringskosten, ook bij een weekendje weg of een last-minute boeking. Daarnaast kan je dan nooit meer vergeten om een annuleringsverzekering af te sluiten (dat moet normaal gesproken altijd binnen 7 dagen na het boeken van een reis).

Allianz direct je reis en annuleringsverzekering afsluiten

Bij Allianz direct je reis en annuleringsverzekering afsluiten gaat heel gemakkelijk en kan gewoon online. Je kijkt eerst welke dekkingen je wilt. Je ziet dan direct hoeveel je moet betalen. Lijkt het je wat dan ga je verder naar de volgende stap. Het afsluiten van een reis en annuleringsverzekering is in 2 minuten geregeld.

 1. Kies je reis en annuleringsverzekering en maak een premieberekening.
 2. Vul de gegevens in en betaal per iDeal.
 3. De polis ontvang je direct per e-mail en je reis is verzekerd.

Of als je vaker op vakantie gaat: de doorlopende reis en annuleringsverzekering

Ga je vaker dan 1 keer per jaar op vakantie of lager dan 14 dagen, dan is een doorlopende reis en annuleringsverzekering met Europadekking al snel voordeliger. Voor een alleenstaande wordt een doorlopende reis en annuleringsverzekering voordeliger bij ten minste twee vakanties per jaar. Bij een stel (2 personen) ligt het omslagpunt meestal ongeveer op drie weken vakantie per jaar. Voor een gezin met kinderen is een doorlopende verzekering al snel voordeliger. Heb je kinderen dan is het bij twee vakantieweken per jaar al gunstiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten (bij de doorlopende reis en annuleringsverzekering hoef je voor slechts 1 kind premie te betalen).

Bij Allianz kan je direct een doorlopende reis en annuleringsverzekering met dekking voor heel Europa afsluiten? Maak een premieberekening en sluit de verzekering af, je ontvangt de polis direct per e-mail!

Een kortlopende- of doorlopende reis en annuleringsverzekering?

Je vraagt je misschien af wat beter is? Een kortlopende- of doorlopende reis en annuleringsverzekering? Dat gaan we toelichten.

Wanneer kiezen voor een kortlopende reis en annuleringsverzekering?

Een kortlopende reis en annuleringsverzekering is specifiek ontworpen voor één enkele reis of een kort verblijf. Een doorlopende reis en annuleringsverzekering is de beste keuze voor mensen die regelmatig op reis gaan. Een doorlopende reis en annuleringsverzekering sluit je af zonder einddatum. Die loopt door zolang je de verzekering niet opzegt. De doorlopende reis en annuleringsverzekering geldt dus voor al je vakanties tijdens de looptijd. Een kortlopende reis en annuleringsverzekering is goedkoper bij een enkele korte reis per jaar, omdat het alleen geldt voor één reis. Een doorlopende reis en annuleringsverzekering is vaak goedkoper als je voor een langere periode of vaker op reis gaat.

Met een kortlopende reis en annuleringsverzekering heb je meer maatwerk en minder kans op ongedekte gebeurtenissen. Bij het afsluiten stem je namelijk de kortlopende reis en annuleringsverzekering precies af op je reis en het aantal verzekerden. Bij een doorlopende reis en annuleringsverzekering moet je voor iedere reis je polis controleren of de dekkingen nog wel overeenkomen. Je moet dan veranderingen in je reisgedrag of gezinssamenstelling eerst doorgeven aan je verzekeraar anders ben je niet gedekt.

Wanneer kiezen voor de doorlopende reis en annuleringsverzekering?

Ga je vaker dan 1 keer per jaar op reis of langer de 2 weken? Dan is een doorlopende reis- en annuleringsverzekering al snel voordeliger. Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering voordeliger is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger. 

direct je reis en annuleringsverzekering
Direct je reis en annuleringsverzekering

Wat is een annuleringsdekking op de kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Een annuleringsdekking op de kortlopende- of doorlopen reisverzekering geeft een financiële vergoeding wanneer je door een onverwachte gebeurtenis je reis of vakantie moet annuleren. Een annuleringsverzekering vergoedt dan de kosten als je de geboekte reis voor aanvang moet annuleren. De kosten die de reisorganisatie gemaakt heeft brengen ze bij je in rekening en moet je betalen. Met een annuleringsverzekering ben je gedekt tegen deze kosten.

De annuleringsverzekering op de polis van een reisverzekering van Allianz, biedt bescherming omdat deze bij onverwachte situaties de volgende kosten vergoedt:

 • annulering van de reis voor vertrek;
 • het af- en onderbreken van de reis (vergoeding van niet gebruikte vakantiedagen);
 • de niet gebruikte dagen van je reis door ziekenhuisopname;
 • vertreksvertraging (op de dag van vertrek).

Wat zijn de voordelen van een annuleringsdekking op de reisverzekering?

De voordelen van een annuleringsdekking op de reis en annuleringsverzekering van Allianz zijn:

 • Kosten van annulering vergoed voor vertrek.
 • Dekking bij overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.
 • Vergoeding bij vertraging langer dan 8 uur.
 • Noodzakelijke terugkeer? Volledige reissom terug dankzij dekking Annulering Dubbel Zeker.

Als jij de kortlopende reis- en annuleringsverzekering afsluit, dan kan je kiezen uit de volgende varianten:

 • Annulering Basis.
 • Annulering Dubbel Zeker .

Wat dekt de annuleringsverzekering op de kortlopende- of doorlopende reis verzekering?

De annuleringsdekking op de kortlopende of doorlopende reisverzekering van Allianz dekt meerdere gebeurtenissen waarbij deze geheel of gedeeltelijk uitkeert. Wij noemen enkele voorbeelden van gebeurtenissen die onder de dekking van een annuleringsverzekering vallen:

Zorg

 • Overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalsletsel van verzekerde.
 • Zorgplicht voor een familielid in de 1e graad bij ongeval of plotselinge ziekte en niemand anders dan verzekerde kan deze zorg verlenen.
 • Operatie in verband met transplantatie van donororgaan.
 • Zwangerschap.
 • Als verzekerde om medische redenen niet mag worden ingeënt en/of géén medicijnen mag innemen, terwijl dit voor de reis verplicht is.

Familie

 • Overlijden, levensgevaarlijke ziekte of levensgevaarlijk ongevalsletsel van familie in 1e, 2e of 3e graad.
 • Medisch noodzakelijke operatie van niet meereizend gezinslid van verzekerde. Behalve wanneer diegene op een wachtlijst stond.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalsletsel van in het buitenland woonachtige familie of vrienden, waardoor het voorgenomen verblijf bij deze personen niet mogelijk is.

Werk/Studie

 • Onvrijwillige werkloosheid na dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Dienstbetrekking voor minimaal 20 uur per week voor minimaal 6 maanden of onbepaalde tijd. Datum indiensttreding moet binnen 90 dagen vóór vertrek liggen.
 • Verplicht herexamen ter afronding van meerjarige schoolopleiding en uitstel is niet mogelijk.

Eigendom

 • Beschadiging van eigendom van verzekerde (onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar) door brand, diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig is beschadigd zodat zijn/haar aanwezigheid dringend is vereist.
 • Binnen 30 dagen voor vertrek uitvallen vervoermiddel waarmee de reis zou worden gemaakt.
 • Onverwacht huurwoning toegewezen krijgen met ingang huurperiode tijdens de reis of 30 dagen voor vertrek.

Reis

 • Schade aan verblijf en onbewoonbaar door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming.
 • Onverwacht niet verkrijgen van noodzakelijk visum.
 • Diefstal, verlies of vermissing van noodzakelijke reisdocumenten op de dag van vertrek.
 • Vertraging openbaar vervoer op de heenreis (boot, bus, trein of vliegtuig) waarmee reis naar bestemming wordt gemaakt.

Overig

 • Echtscheiding of definitieve ontbinding van de samenlevingsovereenkomst.
 • Overlijden, levensgevaarlijke ziekte of levensgevaarlijk ongevalsletsel van huisdier (hond, kat, paard) van verzekerde.

De kortlopende- of doorlopende reis en annuleringsverzekering dekt nog meer annuleringskosten, kijk voor een volledig overzicht altijd in de polisvoor waarden.

Toelichting op familiebanden bij de annuleringsverzekering

Naast een persoonlijke dekking voor de verzekerde zelf, geldt de annuleringsverzekering ook wanneer er sprake is van ernstige ziekte, ongeval of overlijden van directe familieleden. Let op, dit geldt alleen voor familieleden in de 1e, 2e en 3e graad:

 • 1e graad familie: Partner, (schoon)ouders, (schoon)kinderen, alsmede pleeg en/of stiefouders en -kinderen.
 • 2e graad familie: Broers, zwagers, (schoon)zusters, pleeg- en/of stiefbroers en -zusters, grootouders en kleinkinderen.
 • 3e graad familie: Overgrootouders, achterkleinkind, neven en nichten (kinderen van broers of zussen) en ooms en tantes (broers of zussen van de ouders).

Annuleringsverzekering en niet gebuikte vakantiedagen door een ziekenhuisopname tijdens je vakantie

Kom je tijdens je vakantie in een ziekenhuis terecht? Dan kan je een beroep doen op je annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Je ontvangt dan een vergoeding voor de gemiste vakantiedagen en eventueel voor je hele vakantie bij de Dubbel-Zeker dekking.

Een ziekenhuisopname tijdens je vakantie is erg vervelend. Je kan niet van je welverdiende vakantie genieten en je hebt financiële schade omdat je jouw ticket en hotel reeds betaalt hebt. Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt uitkomst. Moet je namelijk langer dan 8 uur aaneengesloten in het ziekenhuis verblijven, dan ontvang je een verhoudingsgewijze vergoeding over het aantal niet gebruikte vakantiedagen op basis van het verzekerde bedrag en de voorgenomen reisduur. Heb je gekozen voor de Dubbel-Zeker dekking dan ontvang je zelfs de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerd bedrag, als je langer dan 72 uur aaneengesloten in het ziekenhuis moet verblijven.

Annuleringsverzekering en vergoeding bij afbreking van je vakantie

Wanneer je de reis onverwacht moet afbreken, krijg je de kosten vergoed voor de niet-gebruikte vakantiedagen. Bij de Annulering Dubbel Zeker dekking krijg je de volledige reissom – tot maximaal het verzekerde bedrag terug wanneer je de reis moet afbreken. Zelf als je op de voorlaatste dag je reis afbreekt. Er moet dan wel sprake zijn van een verzekerde gebeurtenis. Alle verzekerde gebeurtenissen bij een annuleringsverzekering vind je in de voorwaarden.

Annuleringsverzekering en vergoeding bij vertraagd vertrek

Heb je te maken met vertraging of annulering van je vlucht? De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance geeft een vergoeding bij vertraagd vertrek (pakketreizen). Als bij een reis van langer dan 3 dagen vertraging optreedt bij vertrek uit Nederland of bij aankomst op de eerste reisbestemming, betaalt Allianz Global Assistance een verhoudingsgewijze vergoeding op basis van het verzekerde bedrag van je annuleringsverzekering. Hierbij gelden de volgende maxima:

 • 8 tot 20 uur vertraging: 1 dag vergoeding;
 • 20 tot 32 uur vertraging: 2 dagen vergoeding;
 • 32 uur vertraging of meer: 3 dagen vergoeding.

Vertrek vanaf een luchthaven binnen een straal van 100 km van de Nederlandse grens wordt gelijkgesteld met vertrek uit Nederland.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de dekking van een reis en annuleringsverzekering van Allianz(FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat dekt een reis en annuleringsverzekering van Allianz?

Met een reisverzekering ben je verzekerd voor materiële schade zoals je bagage, maar ook voor persoonlijke schade zoals ziekte en/of ongeval (letselschade) die je in je vakantie of tijdens je reis kan oplopen. Reisverzekeraar Allianz biedt ook hulp in het land waar je op vakantie bent en zorgt ervoor dat je, indien nodig, wordt teruggebracht naar Nederland. Je kan een reisverzekering van Allianz eenvoudig combineren met een annuleringsverzekering.

Wat is het voordeel van een reis en annuleringsverzekering?

Ga je op reis en wil je verzekerd zijn? Er zijn kosten die door geen enkele andere verzekering worden gedekt. Dat zijn bijvoorbeeld onvoorziene kosten die ook wel SOS kosten worden genoemd. Denk aan extra reis- en verblijfskosten door stakingen, natuurrampen of andere onvoorziene zaken. Ook dekt je reisverzekering de kosten wanneer je eerder naar huis moet terugkeren omdat iemand in de familie een ongeval heeft gehad of ernstig ziek is geworden. Wanneer je gered moet worden op zee of vanaf een berghelling, betaald je reisverzekeraar Allianz de rekening.

Waarom is het verstandig om ook medische kosten mee te verzekeren?

Het is verstandig om medische kosten bij te verzekeren op je reis en annuleringsverzekering, ook als je al over een zorgverzekering in Nederland beschikt. Waarom? Als de medische kosten zijn meeverzekerd op je polis vergoedt Allianz Global Assistance altijd de kostprijs van medisch noodzakelijke behandelingen in het buitenland en dus ook kosten die door de zorgverzekering niet vergoed worden. Het is verstandig dat je in zo’n situatie contact opneemt met onze alarmcentrale. Daarnaast vergoedt Allianz Global Assistance het verplichte eigen risico van de zorgverzekering (let op: niet het vrijwillig eigen risico).

Wat is het verschil tussen een kortlopende reis en annuleringsverzekering en een doorlopende?

Een kortlopende reis en annuleringsverzekering sluit je af voor 1 reis of vakantie. Een doorlopende reis en annuleringsverzekering is al snel goedkoper wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Een ander voordeel is dat je dan niet vergeet om een reis en annuleringsverzekering af te sluiten. Het omslagpunt ligt ongeveer bij drie weken vakantie per jaar. 

Wat kost een reis en annuleringsverzekering van Allianz?

Je bepaalt zelf voor een belangrijk deel de hoogte van de premie. Een reisverzekering kan je volledig naar jou eigen wensen samenstellen. De goedkoopste kortlopende reisverzekering met bagagedekking voor Nederland heb je al € 0,90 per dag en Europadekking heb je bij ons vanaf: € 1,40 per dag. De goedkoopste doorlopende reisverzekering Europadekking < 27 jaar heb je al vanaf: € 1,76 per maand! De premie voor de annuleringsdekking komt daar nog bij.

Wanneer moet ik een reis en annuleringsverzekering afsluiten?

Een reisverzekering kun je tot een dag voor vertrek nog afsluiten. Een annuleringsverzekering afsluiten moet je zo snel mogelijk doen. In iedere geval binnen 7 dagen na het boeken van je reis.

Wat is het verschil tussen een reisverzekering en annuleringsverzekering?

Een reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens het reizen of tijdens je vakantie. Een annuleringsverzekering is vooral bedoeld voordat je op reis gaat of als je een reis/vakantie moet afbreken. Een annuleringsverzekering beschermd je dan tegen de financiële schade van de annuleringskosten.

Is er overlap met andere verzekeringen?

Een reisverzekering is een combinatie van een aantal verzekeringsvormen in één pakket. Je kan zelf kiezen welke rubriek je wel of niet wilt verzekeren. Hierdoor kan je overlappingen met bestaande verzekeringen voorkomen. SOS- hulpverlening, extra verblijfskosten, reddings- en opsporingskosten en repatriëringskosten zijn alleen op een reisverzekering gedekt. Daarvoor geldt nooit enige overlap.

Kan ik bij Allianz ook bijzondere sporten meeverzekeren op de reis en annuleringsverzekering?

Ja, als je aan bijzondere sporten gaat doen tijdens je vakantie of reis kan je dit meeverzekeren op de kortlopende reisverzekering. Voorbeelden van bijzondere sporten zijn bergbeklimmen, skiën, diepzeeduiken, parachutespringen, waterskiën en kitesurfen.
Bij deelname aan wedstrijden en het beoefenen van sommige sporten (zoals gevechtssporten) ben je niet verzekerd. Ga je aan een wedstrijd meedoen, informeer dan vooraf over de mogelijkheden om dit te verzekeren.

Wanneer begint en eindigt de dekking van de kortlopende reis en annuleringsverzekering?

Deze begint op de ingangsdatum van de reis en stopt automatisch op de einddatum van je reis zoals vermeld op het polisblad. Loop je vertraging op met het openbaar vervoer of beland je tijdens je reis in het ziekenhuis en kun je niet terug naar huis? Dan loopt de verzekering door, ook na de einddatum.

Kan ik het verzekerd bedrag van de annuleringsdekking op een doorlopende reisverzekering ook verhogen?

De verzekerde som bedraagt standaard € 1.500,- per persoon per reis, met een maximum van € 7.500,- per polis per jaar. Je kunt het verzekerd bedrag verhogen tot € 3.000,- per persoon per reis (maximaal € 15.000,- per polis per jaar).

Vragen?

Heb je een vraag over de kortlopende reis en annuleringsverzekering van Allianz? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur) (op werkdagen, tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering