Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering? Kies ook voor de dekking samengestelde reis

Wanneer je een kortlopende annuleringsverzekering afsluit heb je de keuze om de dekking samengestelde reis mee te verzekeren. Bij de doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance is deze dekking standaard meeverzekerd.

Een ‘samengestelde reis‘ is een reis die bestaat uit los van elkaar geboekte onderdelen. Deze reis boek je zelf zonder tussenkomst van een reisbureau. Denk bijvoorbeeld aan een vliegticket, huurauto en een overtocht met de boot tijdens één reis. Pakketreizen vallen hier echter niet onder*.

Dekking samengesteld reis

Steeds meer Nederlanders stellen hun reis zelf samen. Onderdelen zoals een vlucht, hotel en huurauto worden los van elkaar geboekt. Voor deze reizigers biedt Allianz Global Assistance de dekking ‘Samengestelde reis’ op de kortlopende annuleringsverzekering. Tegen een extra premie van 1% van de reissom ben je verzekerd van een vergoeding bij uitval van één van de onderdelen van die reis. Een onderdeel van de reis kan plotseling uitvallen door natuurgeweld, zoals bijvoorbeeld een aswolk of tsunami of zelfs al door teveel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking. Als enige reisverzekeraar in Nederland biedt Allianz Global Assistance je dan twee opties:

Optie 1. De reis in aangepaste vorm voortzetten. Allianz Global Assistance vergoedt hiervoor:

  • De noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen.
  • De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon.
  • De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.

Optie 2. Volledige annulering van de overige onderdelen van de reis. Allianz Global Assistance vergoedt dan de annuleringskosten.

Het nut van de dekking ‘samengestelde reis’

Het nut van de dekking samengestelde reis wordt nog eens duidelijk aan de hand van een voorbeeld die werkelijk heeft plaatsgevonden. Een familie had als onderdeel van de vakantie in 2017 een cruise in het Caribisch gebied geboekt. Echter was het vliegveld nabij de cruisehaven gesloten vanwege een orkaan en daardoor kon het stel de opstapplaats niet bereiken. Daardoor misten zij de cruise. Ze dienden daarvoor een claim in bij hun reisverzekeraar, maar deze werd afgewezen.

De reden hiervan is dat de gemiste aansluiting niet was gedekt op de annuleringsverzekering. De betreffende verzekeraar gaf aan dat een gesloten luchthaven door noodweer niet genoemd wordt als verzekerde gebeurtenis in de reis- en annuleringsverzekering. De gedupeerden waren natuurlijk ontstemd, omdat ze deze dekking juist wel verwachtten van een annuleringsverzekering. De familie besloot naar de geschillencommissie KiFid te stappen, maar deze stelde de verzekeraar in het gelijk. Het is belangrijk te weten dat met de dekking samengestelde reis het missen van de cruise wel verzekerd zou zijn.

* Let op: de definitie van ‘pakketreizen’ is sinds 1 juli 2018 voor reisbureaus veranderd. Een pakketreis is een reis met minimaal twee losse onderdelen, bijvoorbeeld een accommodatie en een vliegticket, waarbij maar één reissom wordt genoemd op de reisbevestiging. Ook als het reisbureau daarvoor verschillende onderdelen bij verschillende organisaties heeft geboekt. Daarnaast duurt de reis minstens 24 uur of bevat deze minimaal één overnachting.

Vragen over een annuleringsverzekering?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.