Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering samengestelde reis

Een annuleringsverzekering voor een samengestelde reis kun je hier snel en eenvoudig afsluiten. Je bent dan uitstekend verzekerd voor annuleringskosten van alle onderdelen van je zelf geboekte reis.

Een samengestelde reis is een vakantie die bestaat uit verschillende onderdelen van meerdere aanbieders zoals een vliegticket, hotel en huurauto. Mede door internet stellen steeds meer reizigers zelf een reis samen. Wanneer een onderdeel van deze reis uitvalt, heb je daarvoor dekking met deze aanvulling op de kortlopende annuleringsverzekering. De annulerings- of de omboekkosten worden dan vergoed. Zo heb je altijd de mogelijkheid om je reis voort te zetten.

Met een annuleringsverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet op vakantie kan of dat je een vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt dan de reissom terug. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.

Annuleringsverzekering voor samengestelde reizen

Heb je zelf een reis samengesteld en geboekt op internet? Wil je daarvoor een annuleringsverzekering afsluiten? Dan heeft Allianz Global Assistance de juiste annuleringsverzekering voor je met dekking voor samengestelde reizen. Je bent gedekt tegen situaties zoals op een normale annuleringsverzekering, daarnaast is er een extra dekking.

Annuleringsverzekering samengestelde reis

Annuleringsverzekering samengestelde reis

Als slechts een onderdeel van je reis uitvalt, wil je misschien toch je reis voortzetten. Dat kan door je reis aan te passen. Vroeger was dit niet te verzekeren. Allianz Global Assistance is de enige reisverzekeraar in Nederland die je de mogelijkheid biedt om zelf te kiezen wat je wilt doen: je reis in gewijzigde vorm voortzetten of in zijn geheel annuleren.

Voor slechts 1% premie (over de reissom) extra ben je verzekerd tegen het uitvallen van een van de onderdelen van de samengestelde reis. Je hebt dan zelf de keuze wat je wilt doen met je reis, zoals aangepast voortzetten of annuleren.

Bereken nu jouw premie of sluit direct een kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance met de extra dekking voor samengestelde reizen!

Premie Annuleringsverzekering

De premie voor een annuleringsverzekering is bijzonder gunstig. Je hebt hier al een annuleringsverzekering vanaf 5,9% van de reissom! Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening.

Uitgebreide toelichting annuleringsverzekering met dekking voor samengestelde reis

Het komt steeds vaker voor dat reizigers op internet zelf een reis samenstellen. Denk daarbij aan een vliegticket, huurauto en hotel. Dit zijn losse reisonderdelen bij verschillende reisorganisaties geboekt. Mocht een van de reisonderdelen uitvallen, bijvoorbeeld je hotel is niet meer bereikbaar door een overstroming, dan leidt dat tot extra kosten. Hierdoor kun je vakantie gevaar lopen.

Eerder was het niet mogelijk om je tegen dit soort risico’s te verzekeren op een standaard annuleringsverzekering. Allianz Global Assistance heeft dit nu opgelost door de extra dekking ‘Samengestelde reis’. Deze kun je toevoegen op je annuleringsverzekering, zodat je gedekt bent tegen uitvallen van één van de onderdelen van de samengestelde reis. De extra kosten hiervoor bedragen slechts 1% van de reissom.

Dekking samengestelde reis

De dekking samengestelde reis geeft een vergoeding wanneer een reisonderdeel uitvalt door bijvoorbeeld:

 • een natuurramp
 • aswolk
 • tsunami
 • terrorisme
 • oproer
 • binnenlandse onlusten
 • plotselinge staking
 • of een defect aan het los geboekte vervoermiddel

Je hebt dan recht op een vergoeding van kosten die zijn gemaakt om je vakantie aan te passen. Je kunt je reis in een andere vorm voortzetten. Je kunt er ook voor kiezen om de rest van je vakantie te annuleren.

Uniek in Nederland

Het unieke van deze annuleringsverzekering is, dat Allianz Global Assistance de enige reisverzekeraar is, die reizigers de mogelijkheid biedt om de reis in aangepaste vorm voort te zetten. Dit product is ontwikkeld, omdat het steeds vaker voorkomt, dat reizigers zelf hun vakantie samenstellen en via internet: hotels, vliegtickets, cruises, autohuur, boottickets, treinreizen, etc. boeken. Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om voor je vertrekt de hele reis te annuleren, als er een verzekerde gebeurtenis plaatsvindt.

Vergoedingen

Als er tijdens je reis een onderdeel uitvalt, waardoor je niet je oorspronkelijke route kan vervolgen en je besluit je reis aan te passen, dan heb je recht op de volgende vergoedingen:

A. De reis in aangepaste vorm voortzetten. Allianz Global Assistance vergoedt hiervoor de noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen.
B. De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon.
C. De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.

Je hebt ook de mogelijkheid om de resterende onderdelen van de reis te annuleren. Allianz Global Assistance vergoedt dan de annuleringskosten. Neem je een Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering met dekking ‘Samengestelde reis’, dan wordt de gehele reissom vergoed.

Voorbeeld in de praktijk

Je hebt de volgende losse onderdelen van een reis geboekt:

A. Vlucht Amsterdam – Bangkok
B. Hotel Bangkok
C. Vlucht Bangkok – Phuket
D. Hotel Phuket
E. Vlucht Phuket – Amsterdam

Door noodweer valt de vlucht Bangkok – Phuket voor twee dagen uit. Je hebt dan de mogelijkheid om:
1. De reis in aangepaste vorm voortzetten.
Je ontvangt een vergoeding voor:

 • Twee extra nachten hotel Bangkok.
 • Annuleringskosten twee nachten hotel Phuket.
 • Wanneer noodzakelijk omboeken vlucht Phuket – Amsterdam.

2. Als je nog niet vertrokken bent en je vlucht naar de eerste bestemming valt uit, dan heb je de mogelijkheid om de volledige reis te annuleren en krijg je de volledige annuleringskosten vergoed.

Dekking van annuleringskosten

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance vergoedt de kosten van het annuleren van een reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Er moet dan sprake zijn van een gebeurtenis die onder de dekking van de verzekering valt. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je van Allianz Global Assistance een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

De Allianz Global Assistance annuleringsverzekering biedt dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Premie annuleringsverzekering + dekking samengestelde reis

De premie voor een annuleringsverzekering is bijzonder gunstig. Je hebt hier al een annuleringsverzekering vanaf 5,50% van de reissom. Daar komt 1% bij als je kiest voor de dekking samengestelde reis. Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening.

Bij annuleren: Dubbel-Zeker

Je reis moeten annuleren, dat is vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Sluit je de Kortlopende Annuleringsverzekering af, dan krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Een geruststellende gedachte. Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan krijg je voor de niet- gebruikte dagen de kosten vergoed. Met de Dubbel-Zeker variant speel je helemaal op safe. Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie.

Meeverzekeren op je annuleringsverzekering

Samengestelde reis
Bij een samengestelde reis zijn vlucht, hotel en bijvoorbeeld huurauto los van elkaar geboekt. Bij uitval van een onderdeel hiervan, door o.a. natuurgeweld of een staking, kun je de reis in aangepaste vorm voortzetten of volledig annuleren. Voor beide keuzes biedt de dekking een vergoeding. Deze keuze is uniek in Nederland.

Extra persoon
Je krijgt je annuleringskosten vergoed bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van een (opgegeven) dierbaar persoon. Neem hiervoor contact met ons op.

Zorgplicht
Je wilt je vakantie kunnen annuleren bij dringende zorgbehoefte van een 2e-graads familielid (zorgplicht 1e graads familielid is standaard meeverzekerd). Neem hiervoor contact met ons op.

Waarnemer
Annuleren wanneer je zakelijke compagnon of persoon die op je bezittingen zou passen deze afspraak niet na kan komen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon of directe familieleden (1e of 2e-graads). Neem hiervoor contact met ons op.

Handig: bespaar geld en sluit ook direct reisverzekering af

Wil je naast een annuleringsverzekering ook meteen een kortlopende reisverzekering afsluiten? Bespaar geld en sluit dan de kortlopende reisverzekering (incl. annuleringsverzekering) af. Met deze verzekering kun je bij de reisverzekering direct annulering meeverzekeren. Handig, snel en voordelig!

Liever een doorlopende annuleringsverzekering?

Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan ben je misschien voordeliger uit met een Doorlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Deze sluit je af bij de Doorlopende Reisverzekering, lees hier meer: Doorlopende reis- en annuleringsverzekering »

Voordelen van een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering

 • Gunstige premie en uitgebreide dekking.
 • Verzekerd bij annulering voor de reis aanvangt.
 • Vergoeding bij vertragingen (pakketreis).
 • Een vergoeding van de volledige reissom bij het tussentijds afbreken van je vakantie (Dubbel-Zeker variant).
 • Ook een annuleringsdekking voor samengestelde reizen mogelijk.

Waarom Allianz Global Assistance?

Dit zijn de voordelen:
 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 29 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
 • Meerdere keren uitgeroepen tot Beste Reisverzekeraar van Nederland.
Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Vragen?

Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons: Telefoon 055 540 04 08 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Kies je reis- of annuleringsverzekering