Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering ook voor huisdieren

Annuleringsverzekering voor huisdieren

Wil je een reis of vakantie annuleren als jouw huisdier ziek of ernstig gewond is geraakt? Dan kan je hier een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je kunt dan je reis of vakantie annuleren indien je huisdier (hond, kat of paard) ernstig ziek of gewond is geraakt.

De annuleringsverzekering die je bij Allianz Global Assistance afsluit is ook geldig voor je huisdier (hond, kat en paard). Daar hoef je zelfs niet extra voor te betalen.

Vakantie annuleren of afbreken

Naast een reisverzekering kan je ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering geeft een schadevergoeding, wanneer je door een onverwachte gebeurtenis je reis of vakantie moet annuleren of afbreken. Het moet dan om een gebeurtenis gaan, die onder de dekking valt. In de polisvoorwaarden van een annuleringsverzekering staat welke situaties gedekt zijn. Ben je al op vakantie maar moet je deze afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor de niet gebruikte reisdagen. Bij een annuleringsverzekering heb je, net als bij een reisverzekering, de keuze uit een kortlopende- of een doorlopende verzekering.

Huisdieren ook meeverzekerd

Een annuleringsverzekering biedt een vergoeding voor onverwachte situatie waardoor je niet op reis kunt. In de polisvooraarden lees je wanneer je de kosten vergoed krijgt. Bijvoorbeeld als:

  • een lid van het reisgezelschap of een naast familielid overlijdt;
  • een van de verzekerden of een naast familielid (ernstig) ziek wordt;
  • je plotseling werkloos wordt;
  • je ernstige schade hebt aan eigendommen zoals brand of ernstige stormschade.

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance gaat wat verder. Daar mag je ook annuleren als er iets vervelends gebeurt met je huisdier.

Indien je huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt binnen 7 dagen voor aanvang van de reis, mag je jouw vakantie annuleren.

Annuleringsverzekering afsluiten

Je kunt hier de volgende annuleringsverzekeringen direct online afsluiten (klik op de link om naar de juiste annuleringsverzekering te gaan):

Annuleringsverzekering te laat of vergeten? Wij doen niet moeilijk!

Bij de meeste verzekeraars moet je binnen 7 dagen na boeking van je reis een annuleringsverzekering afsluiten, anders kan het niet meer. Bij ons kan je vrijwel altijd terecht. Wanneer er voldoende tijd tussen het afsluiten van de polis en de vertrekdatum zit, dan kan je hier alsnog een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten – onder voorbehoud van acceptatie – je bent dan normaal verzekerd tegen eventuele annuleringskosten.

Aanvullende dekkingen

Het is mogelijk om een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Je betaalt dan iets meer premie, maar je hebt ook ruimere dekkingen. Voorbeelden hiervan zijn de Dubbel- Zeker dekking, de uitbreiding voor samengestelde reizen en de dekking voor een zaakwaarnemer.

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering inclusief huisdieren? Neem dan contact met ons op: Telefoon: 055-5400408 (tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering