Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering: Redenen om een reis te annuleren? Je leest het hier!

Allianz Direct je reisverzekering

Allianz Direct je reisverzekering
Annuleringsverzekering

Ontvang direct de polis per e-mail, snel en goed geregeld!

Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

Dekking bij ernstige ziekte, ongeval en overlijden.

Dekking reisgenoten en familie in 1e, 2e en 3e graad.

Samengestelde reizen mee te verzekeren.

Uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Vergoeding voor gemiste vakantiedagen (afbreken vakantie of ziekenhuisopname).

Allianz is meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar

Het kan je een keer gebeuren: je moet een geplande reis annuleren. Je kan dan opgelucht ademhalen wanneer blijkt dat jij voor de zekerheid een annuleringsverzekering hebt afgesloten. 

Er gaat niets boven een heerlijke ontspannen vakantie. Maar soms lopen de zaken niet helemaal zoals gepland. Dit zijn de vijf voornaamste redenen waarom Nederlanders door onvoorziene omstandigheden hun reis noodgedwongen moeten annuleren.

1. Ziekte en (ongeval)letsel
Jaarlijks worden er in ons land tienduizenden reizen geannuleerd omdat er sprake is van ziekte of een blessure. Dat kan je zelf zijn maar ook je reisgenoot. Met bijvoorbeeld een ziek kind op reis gaan is natuurlijk geen goed idee. Wie door zijn enkel gaat vlak voor een skivakantie heeft ook pech.

2. Onvoorziene omstandigheden
Een plotseling ontslag is een reden om niet op vakantie te gaan. Je kan je geld nu beter besteden. Een andere reden is een herexamen die je moet maken om je diploma niet in gevaar te brengen.  Of een inbraak waarbij er zo veel schade is dat het noodzakelijk is dat je thuisblijft. Nemen de dieven ook nog je paspoort mee dan biedt je annuleringsverzekering uitkomst.

3. Familie en huisdieren
Je hebt een vakantie geboekt maar het gaat niet goed met je relatie. Je besluit te gaan scheiden of uit elkaar te gaan na een jaar te hebben samengewoond. De vakantie moet daarom geannuleerd worden. Of je wordt geconfronteerd met het overlijden van een familielid, zoals een (groot)vader of (groot)moeder. Maar opa of oma kan ook plotseling ernstig ziek worden. Je wilt daarom in de buurt blijven om hen te kunnen bezoeken.

Vlak voor je op reis gaat wordt je hond aangereden en raakt ernstig gewond. Op vakantie gaan is dan het laatste waar je aan wilt denken.

4. Visum
Je wilt een verre reis maken maar je hebt daarvoor een visum nodig. Maar wat als jij jouw visum niet op tijd geregeld krijgt? Een annuleringsverzekering biedt uitkomst.

5. Overige
Er zijn nog veel meer redenen te bedenken dat jij niet op vakantie kan. Wat als je opeens een baan krijgt aangeboden na een periode van werkloosheid. Of je krijgt eindelijk een huurhuis toegewezen. Je blijkt na het boeken van je reis zwanger te zijn.

Ook dekking bij een corona besmetting

Een Allianz annuleringsverzekering met corona dekking kan je hier afsluiten. Je bent ook verzekerd in geval van een corona (Covid-19) besmetting. Want als je alleen, met een vriend, reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten voor vertrek een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Een annuleringsverzekering geeft zekerheid

Deze voorbeelden illusteren nogmaals dat een annuleringsverzekering geen overbodige luxe is. Vooral ook omdat je een vakantie vaak wat langer van te voren boekt. In de tijd tussen boeken en vertrek kunnen zich situaties voordoen waardoor je je vakantie moet uitstellen of zelfs afzeggen. Bij het annuleren van vliegtickets of bij het annuleren van een complete reis vlak voor vertrek zijn de annuleringskosten 100%.

Ook bij annuleringsverzekeringen zijn er kort- en doorlopende verzekeringen. Let bij de doorlopende verzekering er op dat er een maximumvergoeding per reis geldt.

Dekking tijdens de reis

Een annuleringsverzekering van Allianz Global assistance biedt ook dekking tijdens je reis. Zo ben je verzekerd voor ongebruikte reisdagen bij vertrekvertraging op de heenreis of door een onvoorziene vertraging van je vliegtuig. Je bent bijvoorbeeld ook verzekerd voor eerder terugkeren naar Nederland bij overlijden, ernstige ziekte of een ernstig ongeval van jezelf of jouw familieleden. Maar ook bij materiële beschadiging van jouw eigendom, huurwoning of het bedrijf waar je werkt, waardoor het noodzakelijk wordt dat je thuis aanwezig bent. Je ontvangt dan ook een vergoeding voor niet-genoten vakantiedagen.

Kortlopende Annuleringsverzekering Allianz Global Assistance

Als je de reis moet annuleren vergoedt deze dekking (een deel van) de reissom. De vergoeding is in de eerste plaats afhankelijk van:

 • Hoeveel dagen voor vertrek je de reis annuleert.
 • Is (een deel van) de reis geboekt bij een reisbureau/touroperator, die is aangesloten bij de ANVR.
 • Het type reis (pakket reis, eigenvervoersreis, zelf geboekt).

Check altijd goed welke voorwaarden je touroperator hanteert bij annulering.

De kosten voor annulering of onderbreken van je reis krijg je in sommige gevallen niet volledig terug. Dan biedt de Annuleringsverzekering uitkomst.

Uitbreidingen

De premie (kosten) voor een annuleringsverzekering kan hoger uitvallen indien je de dekking wilt uitbreiden. Mogelijke uitbreidingen zijn:

 • Met een uitbreiding (Dubbel-Zeker) ontvang je de gehele verzekerde reissom terug na het afbreken van je reis.
 • Dekking voor een samengestelde reis: bijvoorbeeld als ticket en verblijf los van elkaar zijn geboekt.
 • Het verzekeren van een waarnemer of extra persoon (neem contact met op).

Hoe sluit ik een annuleringsverzekering af?

Je kunt hier zelf gemakkelijk een goedkope kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance online afsluiten. Eerst bereken je de premie en daarna kan je besluiten of je de annuleringsverzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de polis en de voorwaarden direct per e-mail.

Heb je nog geen kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance? Sluit hem dan hieronder af.

Annuleringsverzekering vergeten af te sluiten, wat nu?

Je reisverzekering kan je het hele jaar afsluiten en zelfs nog 5 minuten voor dat je vertrekt, maar dat geldt helaas niet voor een annuleringsverzekering. De meeste reisverzekeraars weigeren je dan omdat je binnen 7 tot 14 dagen na het boeken van de reis de annuleringsverzekering moet afsluiten. Je krijgt dan geen vergoeding als je niet op reis kunt of als je jouw reis moet afbreken en dat is vervelend. Toch is er een prima alternatief: reisverzekeraar Allianz Global Assistance. In vrijwel alle gevallen kan je toch nog een normale annuleringsverzekering afsluiten en dat zonder premietoeslagen of beperkende clausules. De enige voorwaarde is dat je nog niet weet of kan verwachten dat je de door jouw geboekte reis moet annuleren.

Ben je per ongeluk vergeten een annuleringsverzekering af te sluiten en wil je dat alsnog doen? Neem dan contact met ons op. Je kan het beste ons even een e-mail sturen: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons op: 055-5400408 ( werkdagen, tijdens kantooruren).

Tips bij het afsluiten van een annuleringsverzekering

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het afsluiten van een annuleringsverzekering:

 • Een samengestelde reis moet je meestal apart meeverzekeren. Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit aparte onderdelen. Bijvoorbeeld als ticket en verblijf los van elkaar zijn geboekt. Als één van de onderdelen uitvalt, ben je verzekerd voor de annuleringskosten van de overige onderdelen.
 • Een kortlopende annuleringsverzekering moet zo snel mogelijk na het boeken afsluiten.
 • Er geldt een maximale annuleringsdekking per verzekerde. Boek je een reis met een hoge reissom dan dien je daar rekening mee te houden.
 • Je ontvangt tevens een vergoeding bij vertraging (pakketreizen).
 • Met een uitbreiding ontvang je de gehele verzekerde reissom terug na het afbreken van je reis.

Wie zijn er verzekerd?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan zijn de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden. Maar dit mogen ook meereizende gezinnen en reisgenoten zijn. Ziet de samenstelling van de personen op de polis er anders uit en wil je toch voor iedereen een annuleringsverzekering? Dat kan door een toeslag op de premie. Neem hiervoor contact met ons op.

Voordelen annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt de volgende voordelen voor reizigers:

 • Verzekerd bij annulering en vertraging.
 • Met Dubbel-Zeker variant volledige reissom vergoed.
 • Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.
 • Handig: bespaar geld en sluit ook direct reisverzekering af. Kies dan voor de kortlopende reis- en annuleringsverzekering.

Met de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance speel je helemaal op safe. Moet je onverwachts eerder naar huis, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de standaard Annuleringsverzekering krijg je alleen een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

Vaak op reis? Doorlopende annuleringsverzekering

Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan ben je wellicht voordeliger uit met een doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Neem dan contact met ons op.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over annuleringsverzekeringen of heb je specifieke vragen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 08 tijdens kantooruren op werkdagen of stuur een e-mail naar info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering