Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

‘Terreuraanslagen en natuurrampen’ nieuwe dekking op doorlopende annuleringsverzekering

De dekking ‘Terreuraanslagen en natuurrampen’ is nieuw en kan je kiezen als uitbreiding van de annuleringsdekking op de doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Assistance. Je hebt dan de mogelijkheid om je reis te annuleren of om te boeken als er op jouw bestemming sprake is van een terreuraanslag, natuurramp (bosbrand, overstroming, aardbeving, tsunami, etc.), binnenlandse onlusten of oproer.

Deze gebeurtenissen worden vastgesteld als de kleurcode van Buitenlandse Zaken voor het reisadvies naar je bestemming, wijzigt van groen of geel naar oranje of rood.

Stel je hebt een half jaar geleden een reis geboekt en je vertrekt over drie weken naar jou zonbestemming aan de Middellandse zee maar er vindt een terroristische aanslag plaats. Indien daarna het reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken wordt bijgesteld naar oranje of rood, kan je er voor kiezen om jouw voorgenomen reis te annuleren of om te boeken. De kosten worden dan vergoed met deze dekking.

Annuleringsdekking ‘Terreuraanslagen en natuurrampen’

Met de dekking Terreuraanslagen en natuurrampen ben je verzekerd voor het omboeken of annuleren van je reis, wanneer je niet meer naar de oorspronkelijk geboekte bestemming kan reizen door bijvoorbeeld een overstroming of bosbrand. De dekking is geldig als je binnen 30 dagen na de calamiteit naar jouw getroffen bestemming zou reizen.

De extra dekking ‘Terreuraanslagen en natuurrampen’ kan alleen worden afgesloten op de doorlopende reis- en annuleringsverzekering en niet op een kortlopende reis- en annuleringsverzekering.

Vergoedingen

Bij het annuleren van de reis, wegens terreur of een natuurramp, vergoedt Allianz Assistance de annuleringskosten. Als je de reis niet annuleert maar wil omboeken dan vergoeden ze de de omboekingskosten (tot maximaal het bedrag van de oorspronkelijke reis). Er geldt geen eigen risico bij deze dekking. Er zijn twee mogelijke maximale vergoedingen:

  • € 1.500,- per persoon per reis en € 7.500,- per polis per jaar voor alle verzekerden samen;
  • € 3.000,- per persoon per reis en € 15.000,- per polis per jaar voor alle verzekerden samen.

Allianz Assistance vergoedt ook het aantal niet-gebruikte vakantiedagen bij het afbreken van de reis door een terreuraanslag of natuurramp. De vergoeding die bij Dubbel-Zeker geldt bij het onderbreken van de reis, is niet van toepassing op deze dekking.

Premie

De vanaf premie voor de dekking Terreuraanslagen & Natuurrampen bedraagt € 1,25 per maand extra. Meer informatie of het afsluiten van de doorlopende reis- en annuleringsverzekering:

Vragen?

Heb je vragen over de dekking ‘Terreuraanslagen en natuurrampen’ op de doorlopende reis- en annuleringsverzekering? Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons, telefoon 055 540 04 08 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering