Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Kan ik nog een annuleringsverzekering afsluiten?

Kan ik bij jullie nog een annuleringsverzekering afsluiten, want ik ben het vergeten? Ja, meestal kan dat nog wel. Je bent bij ons niet gebonden aan de termijn van 7 – 14 dagen na het boeken van de reis.

Na het boeken van een vakantie kan men desgewenst een kortlopende- of doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Bij de meeste verzekeraars moet dat binnen 7 – 14 dagen na het reserveren. Heb je geen annuleringsverzekering afgesloten en moet je, omdat jij of een familielid ziek is, annuleren dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Heb je wel een annuleringsverzekering en kan je onverwachts niet gaan door bijvoorbeeld ziekte of een ongeval? Of moet je de reis onderbreken? Dan vergoedt de touroperator of het reisbureau meestal niet je hele reissom. De annuleringsverzekering biedt dan dekking voor het gedeelte dat je niet terug krijgt.

Je hebt bij Allianz Global Assistance bij de kortlopende annuleringsverzekering de keuze uit drie varianten: Standaard, Volledig en Dubbel-Zeker. Elke variant houdt rekening met het soort reis dat je hebt geboekt (bijvoorbeeld pakketreis of autovakantie) en hoe je de reis hebt geboekt (internet of via een reisbureau). Twijfel je, dan kan je volstaan met de dekking: Volledig. Bij Dubbel-Zeker heb je de meest uitgebreide dekking.

Toch nog een annuleringsverzekering afsluiten als je het vergeten of te laat bent

Allianz Global Assistance snapt dat je misschien vergeten bent om een annuleringsverzekering af te sluiten of dat je te laat bent. Dat is op zich geen probleem. Wel is het zo dat de annuleringsverzekering geen dekking biedt indien, bij het afsluiten van de verzekering zodanige omstandigheden bekend of aanwezig waren, dat het te verwachten viel dat de reis geannuleerd respectievelijk afgebroken of onderbroken zou moeten worden.

Annuleringsverzekering afsluiten

Voor een annuleringsverzekering ben je dus bij Allianz Global Assistance aan het juiste adres. Ook als dit vergeten bent. Je kan hier de volgende annuleringsverzekeringen direct online afsluiten (klik op de link om naar de juiste annuleringsverzekering te gaan):

Je kan ook hieronder direct de kortlopende annuleringsverzekering afsluiten:

Voorkom financieel risico

Een annuleringsverzekering geeft een financiële vergoeding wanneer je niet op vakantie kunt gaan of dat je door een onverwachte gebeurtenis je vakantie moet annuleren of afbreken. Bijvoorbeeld bij ziekte van jezelf, je reisgenoot of familie. Het moet dan om een gebeurtenis gaan, die onder de dekking valt. In de polisvoorwaarden van de annuleringsverzekering staat exact wat gedekt is. Ook als je op vakantie bent gegaan en deze moet afbreken, valt dit onder de dekking. Bij een annuleringsverzekering heb je, net als bij een reisverzekering, de keuze uit een eenmalige- en een doorlopende annuleringsverzekering.

Ziekte/overlijden van een familielid

De meest voorkomende reden om een reis te annuleren is ziekte van een familielid. Dan kan een familielid zijn in de eerste, tweede of derde graad. Voor de duidelijkheid sommen wij nog even de bloedverwantschap op zoals die worden gehanteerd:

  • Familie in de eerste graad zijn: partner, ouders, schoonouders, kinderen, schoonzoons, schoondochters.
  • Familie in de tweede graad zijn: broers, zussen, kleinkinderen, opa’s, oma’s, schoonzussen, zwagers, stiefzussen, stiefbroers.
  • Familie in de derde graad zijn: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Het is goed te weten dat bij zowel de kortlopende- als de doorlopende annuleringsverzekering (Uitgebreid en Compleet dekking) van Allianz Global Assistance ook de familie in de derde graad onder de dekking valt.

Dubbel-Zeker: volledige verzekerde reissom vergoed

Met de Dubbel-Zeker variant van de Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance speel je helemaal op safe. Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de standaard variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

Verzekerd bij uitvallen van je reisgenoot

Met een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, als jouw reisgenoot de reis moet annuleren en de:

  • reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat;
  • reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten;
  • oorzaak van de annulering verzekerd is.

Deze dekking is per reis beperkt tot drie meereizende gezinnen of zes reisgenoten. Breek je de reis af? Dan is deze dekking beperkt tot één reisgenoot.

Vragen?

Wil je meer informatie over annuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering