Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Wat kan je extra meeverzekeren op een Allianz annuleringsverzekering?

Allianz Direct je reisverzekering

Kies voor de vernieuwde annuleringsverzekering van Allianz: nu ook met allrisk dekking!

Wat is er nieuw:

 • Nu ook Allrisk annuleringsdekking mogelijk.
 • 3e graad familie meeverzekerd.
 • Zaakwaarnemer standaard opgenomen.
 • Annulering gedekt bij ramp of terrorisme.
 • Zelf samengestelde reizen zijn meeverzekerd.

Ontvang direct de polis per e-mail, snel en goed geregeld!

Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

Ook geschikt om vliegtickets te verzekeren tegen annulering.

✔ Allrisk dekking voor gebeurtenissen die niet in de voorwaarden staan.

Dekking bij ernstige ziekte, ongeval en overlijden.

Dekking voor reisgenoten en familie in 1e, 2e en 3e graad.

Uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Vergoeding voor gemiste vakantiedagen (afbreken vakantie of ziekenhuisopname).

Allianz is meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland!

Meer informatie:

Heb je vragen over de nieuwe kortlopende annuleringsverzekering Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons (09.00 – 12.00 uur op werkdagen): telefoon 055-5400408.

Let op: de tekst hieronder is in bewerking en nog niet geheel aangepast aan het nieuwe product.


Een annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance kan je uitbreiden met extra dekkingen. Zo kan je de reden om te annuleren voor een deel zelf bepalen. In dit artikel geven wij je een aantal voorbeelden.

Met een Allianz Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Heb je zelf je reis samengesteld, zoals een vlucht, hotel en huurauto die los van elkaar geboekt zijn? Ook daarvoor ben je verzekerd. Allianz Assistance biedt als optie de dekking ‘Samengestelde reis’.

Wat is een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering keert uit als je plotseling jouw vakantie moet afzeggen. Bijvoorbeeld omdat jij of je partner onverwachts in het ziekenhuis belandt. Het kan ook gebeuren dat je je vakantie eerder moet afbreken. Ook dan biedt de annuleringsverzekering uitkomst. Voor de dagen die je eigenlijk op vakantie zou zijn, krijg je dan een vergoeding.

De annuleringsverzekering vergoedt onder andere de kosten van de reis bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of jouw medereizigers. Net als bij de reisverzekering kan je een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Door een annuleringsverzekering af te sluiten, krijgt je het reisgeld (gedeeltelijk) terug bij annulering in geval van een verzekerde gebeurtenis. Ga je met een groep op reis? Kies dan voor een groepsannuleringsverzekering.

Wat is er gedekt op een annuleringsverzekering?

Een reis of vakantie annuleren is al vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Toch kan het gebeuren dat je buiten je schuld een reis moet annuleren. In dat geval moet je toch een gedeelte van de reis betalen. Soms zelfs volledig. We noemen dit annuleringskosten. Met een Allianz Assistance annuleringsverzekering ben je tegen de meeste annuleringskosten verzekerd, zoals:

 • Overlijden, ziekte of ongeval van verzekerde.
 • Overlijden, ziekte of ongeval van familieleden in de 1e,2e of 3e graad of huisgenoten van verzekerde.
 • Uitvallen van je reisgenoot.
 • Een medisch noodzakelijke ingreep bij verzekerde, partner of kinderen.
 • Werkloosheid van verzekerde als gevolg van ontslag.
 • Definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde.
 • Het niet verkrijgen van een benodigd visum.
 • Toewijzing van een huurhuis.
 • Het uitvallen van een privé vervoermiddel waarmee de buitenlandse reis zou worden gemaakt.
 • Zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • Verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
 • Ziekte of ongeval van je huisdier (hond, kat of paard).

Bovenstaande is slechts een beknopt overzicht, in de voorwaarden staan alle dekkingen vermeld.

Annuleringsverzekering: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Wat kan je extra meeverzekeren op je annuleringsverzekering?

Je kan een kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Assistance uitbreiden met extra dekkingen.

Zorgplicht
De zorgplicht voor een familielid kan ook onder de dekking vallen. Je kunt dan de reis annuleren, indien een familielid van de 1e of 2e graad* plotseling medische zorg nodig heeft door ziekte of ongeval.

Zaakwaarnemer
Je kan ook iemand benoemen die jouw zaakwaarnemer is. Een waarnemer is iemand die tijdens jouw afwezigheid taken voor jou uitvoert. Hij/zij vervangt jou tijdens je vakantie. In privéverband kun je bijvoorbeeld afspraken maken met een persoon die op jouw bezittingen en/of kinderen zal passen. In zakelijk verband geldt hetzelfde. Wanneer je compagnon of collega plotseling ziek wordt, kan het onmogelijk zijn om op vakantie te gaan.

Extra persoon meeverzekeren
Bij een annuleringsverzekering is een ernstige ziekte of overlijden van 1e en/of 2e graad* familielid gedekt. Ook als het geen familie betreft, kan je annuleren bij overlijden of levensgevaar van een voor jouw dierbaar persoon. In dat geval moet die persoon wel bekend zijn bij jouw reisverzekeraar. Je kan deze extra persoon apart meeverzekeren.

Beroepsmilitairen risico
Bij beroepsmilitairen risico kan je bepaalde gebeurtenissen voor de aanvang van de reis meeverzekeren, zoals:

 • overplaatsing wegens oorlogsdreiging;
 • of het intrekken van verlof.

Marine risico
Het marine risico dekt gebeurtenissen vóór aanvang van de reis, bijvoorbeeld:

 • je wordt onverwacht overgeplaatst na het afsluiten van de verzekering;
 • het verlof van verzekerde wordt ingetrokken;
 • Je wordt door de Koninklijke Marine verplicht deel te nemen aan een zeereis of een cursus.

Bij deze dekking kunnen ook familieleden van zeelieden annuleren, als samenkomst in de geplande haven niet kan plaatsvinden omdat het schip, door welke omstandigheid ook, daar niet kan zijn.

Sportblessure risico
Je kan ook het risico van annulering door sportblessures meeverzekeren die deelname aan een wedstrijd (die het doel vormt van de reis), onmogelijk maken. Annulering wegens blessures die al voor de datum van de boeking bestonden, zijn uitgesloten.

Sportblessure risico familieleden
Je kan het risico meeverzekeren van annulering door een sportblessure van een familielid in de eerste of tweede graad die door deze sportblessure niet kan deelnemen aan een wedstrijd.

Annuleringsverzekering ook voor huisdieren

Bij Allianz Assistance geldt de annuleringsverzekering ook voor je huisdier. Je kan je reis of vakantie annuleren indien je huisdier (hond, kat of paard) ernstig ziek is geworden of ernstig gewond is geraakt.

Voordelen annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering van Allianz Assistance biedt de volgende voordelen voor reizigers:

 • Keuze uit twee dekkingsvormen: Basis en Dubbel-Zeker.
 • Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij ziekenhuisopname in het buitenland.
 • Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij afbreken van de vakantie.
 • Verzekerd bij annulering en vertraging.
 • Met Dubbel-Zeker variant: volledige verzekerde reissom vergoed.
 • Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.

Wat kost een annuleringsverzekering?

Premies Kortlopende annuleringsverzekering:

 • Annulering Basis 5,9% van de totale reis- en/of huursom.
 • Dubbel-Zeker: 6,6% van de totale reis- en/of huursom.

Annuleringsverzekering ook voor samengestelde reizen

Heb je een samengestelde reis geboekt (losse onderdelen zoals een vlucht en hotel). Een onderdeel van de reis kan plotseling uitvallen door natuurgeweld, bijvoorbeeld een aswolk of tsunami of zelfs al door teveel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking. Als enige reisverzekeraar in Nederland biedt Allianz Assistance je dan twee opties.

 • Optie 1. De reis in aangepaste vorm voortzetten – Allianz Assistance vergoedt hiervoor: De noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen. De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon. De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.
 • Optie 2. Volledige annulering van de overige onderdelen van de reis.

Annuleringsverzekering voor groepsreizen

Een groepsuitje of met een vriendengroep of familie op vakantie? Een Allianz groepsannuleringsverzekering kan je veel financiële ellende besparen. Een groepsannuleringsverzekering is een kortlopende annuleringsverzekering voor groepen en reisgezelschappen, zoals verenigingen, vrienden, familie, sportclub, etc. die samen op reis of vakantie gaan.

Annuleringsverzekering vergeten?

Een annuleringsverzekering moet je meestal binnen 14 dagen na het boeken van een reis afsluiten. Ben je dat vergeten? Geen nood. Wij helpen je! Via Reisverzekering-direct.nl kan jij vrijwel altijd nog een annuleringsverzekering afsluiten, al ben je dat vergeten of te laat. Neem contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een email: info@reisverzekering-direct.nl

Veel gebruikte begrippen bij een annuleringsverzekering

We zetten de belangrijkste begrippen over een annuleringsverzekering met betekenis voor je op een rijtje:

 • 1e graad: ouders, pleeg- en/of stiefouders en eventuele eigen kinderen.
 • 2e graad: grootouders, eventuele broers of zussen en eventuele kleinkinderen.
 • 3e graad: overgrootouders, achterkleinkinderen, neven en nichten (kinderen van broers of zussen), ooms en tantes (broers of zussen van de ouders).
 • Annuleringskosten: verschuldigde (gedeeltelijke) reissom en overboekingskosten in geval van annulering.
 • Gezin: samen reizende huisgenoten. Een zonder huisgenoten reizende verzekerde wordt ook aangemerkt als een gezin.
 • Niet gebruikte reisdagen: reisdagen die verzekerde onvoorzien niet heeft kunnen doorbrengen op de reisbestemming, waaronder begrepen de accommodatie waarin hij zou verblijven.
 • Premie: premie, kosten en assurantiebelasting.
 • Reis: geboekt vervoer en/of verblijf.
 • Reisgenoot: de op het boekings-/reserveringsformulier van de reis vermelde persoon die niet in de polis wordt genoemd.
 • Reissom: het totaal van vooraf verschuldigde en/of betaalde bedragen voor boekingen en reserveringen van vervoer en/of verblijf.
 • Verzekerde: de in de polis genoemde persoon.
 • Samengestelde reis: een reis die bestaat uit losse onderdelen die afzonderlijk geboekt zijn (zoals ticket en accommodatie).
 • Waarnemer: de vooraf aan de verzekeraar opgegeven persoon waarvan de naam op het polisblad of op het boekings-/reserveringsformulier van de reis staat vermeld.

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering of de extra dekkingen? Bel ons, tel: 055 540 04 08 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering