Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Voordelen van de doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance

Een doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance heeft veel voordelen. Deze verzekering zorgt er voor dat jij jouw geld terugkrijgt mocht je vakantie niet door kunnen gaan door onverwachte omstandigheden. Heb je geen annuleringsverzekering dan moet je de annuleringskosten zelf betalen en die kunnen oplopen tot 100% van het boekingsbedrag.

Er kunnen zich voor je vertrek naar je vakantiebestemming onverwachte prive-omstandigheden voordoen. Denk daarbij aan het overlijden van een familielid, plotselinge werkloosheid of een medisch noodzakelijke ingreep. Dan kan je niet op reis, en wil je deze annuleren. Deze kosten worden gedekt door de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance

Maar ook als je al op reis bent kan het voorkomen dat je eerder terug naar huis moet door omstandigheden. Dan ontvang je een vergoeding voor de niet-genoten vakantiedagen.

Voordelen van een doorlopende annuleringsverzekering

Met een doorlopende annuleringsverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Het afsluiten van een annuleringsverzekering schiet er nog wel eens bij in, vooral bij last-minute reizen. Met een doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance hoef je hier niet iedere keer aan te denken. Bovendien ben je ook verzekerd tegen de annuleringskosten als je bijvoorbeeld een weekendje weg gaat. De voordelen van een doorlopende annuleringsverzekering zijn:

  • Je bent het hele jaar doorlopende verzekerd tegen annuleringskosten.
  • Voordeliger dan steeds een losse annuleringsverzekering (al vanaf twee vakanties per jaar).
  • Vergoeding van niet gebruikte vakantiedagen.
  • Lastminute boekingen ook verzekerd.
  • Je huisdieren zijn tevens meeverzekerd.
  • Je betaalt slechts eenmalig poliskosten.

Annuleringsverzekering met corona dekking

Met een Allianz annuleringsverzekering ben je ook verzekerd bij een corona besmetting (Covid-19). Dat is belangrijk, want als je een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval jij of je medereiziger corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de testuitslag van een corona testbedrijf.

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Aanvullend op de doorlopende reisverzekering kan je de doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Met de doorlopende annuleringsverzekering krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed, standaard tot maximaal € 1.500,- p.p. per reis (maximaal € 7.500 per polis per jaar). Is de reissom hoger? Dan is het verstandig het verzekerd bedrag te verhogen tot € 3.000,- p.p. per reis (maximaal € 15.000 per polis per jaar).

Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan worden de kosten voor de niet gebruikte dagen vergoed. Met de Dubbel-Zeker variant speel je helemaal op safe. Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie.

Heb je nog geen Allianz doorlopende reis- en annuleringsverzekering? Je kan nu de verzekering hier voordelig afsluiten!

Doorlopende annuleringsverzekering is veel voordeliger

Ook bij annuleringsverzekeringen kan je kiezen tussen kortlopende of een doorlopende variant. Een kortlopende annuleringsverzekering is echter vaak duurder. Dat komt omdat bij de kortlopende annuleringsverzekering de premie gebaseerd is op een percentage van je reissom. Hoe hoger de reissom, hoe meer premie je betaalt voor de verzekering. De premie van een doorlopende reisverzekering kent een vaste premie. Zeker bij een hogere reissom is de doorlopende annuleringsverzekering veel voordeliger dan de kortlopende annuleringsverzekering. Zo is een doorlopende annuleringsverzekering meestal al voordeliger bij een reissom vanaf € 900,-.

Een ander voordeel is dat bij een doorlopende annuleringsverzekering al jouw toekomstige reizen automatische meeverzekerd zijn. Je kan dus nooit meer vergeten om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Wat kost een annuleringsverzekering?

Op onze website kan je gemakkelijk zelf een premieberekening maken voor zowel een kortlopende- als een doorlopende annuleringsverzekering. Je ziet dan exact wat je moet betalen en welke annuleringsverzekering voor jou het voordeligste is.

Doorlopende annuleringsverzekering zonder reisverzekering

Wil je alleen een doorlopende annuleringsverzekering zonder reisverzekering? Neem dan contact met ons op: 055 540 04 08 of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl Wij sturen je per e-mail een aanvraagformulier toe. Je hebt al een doorlopende annuleringsverzekering vanaf € 5,70 per maand.

Annuleringsverzekering vergeten?

Bij de meeste verzekeraars moet je binnen 7 dagen na boeking van je reis een annuleringsverzekering afsluiten, anders kan het niet meer. Bij ons kan je soms nog wel terecht. Wanneer er voldoende tijd tussen het boeken van de reis en de vertrekdatum zit, dan kan je hier alsnog een kortlopende- of doorlopende annuleringsverzekering afsluiten – onder voorbehoud van acceptatie – je bent dan normaal verzekerd tegen eventuele annuleringskosten.

Vragen?

Vragen over de doorlopende annuleringsverzekering? Stuur een e-mail naar: info@reisverzekering-direct.nl of bel 055-540 04 08 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering