Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Wat kost een eenmalige annuleringsverzekering van Allianz?

Allianz Direct je reisverzekering

Allianz Direct je reisverzekering

Annuleringsverzekering

Ontvang direct de polis per e-mail, snel en goed geregeld!

Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

Dekking bij ernstige ziekte, ongeval en overlijden.

Dekking reisgenoten en familie in 1e, 2e en 3e graad.

Samengestelde reizen mee te verzekeren.

Uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Vergoeding voor gemiste vakantiedagen (afbreken vakantie of ziekenhuisopname).

Allianz is meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar

Wat kost een annuleringsverzekering? Wil je weten wat een kortlopende annuleringsverzekering voor je vakantie bij Allianz kost? Dat is afhankelijk van de hoogte van de reissom. De premie voor een annuleringsverzekering is altijd een vast percentage van de reissom.

Daarnaast is de gekozen dekking van invloed op het percentage wat je betaalt. Meestal is dat 5,9%. Een annuleringsverzekering voor een geboekte reis van € 1.000,- kost dan € 59,- Dat is exclusief assurantiebelasting en poliskosten. Inclusief deze kosten, kom je uit op ongeveer € 72,- Maak vrijblijvend een premieberekening, dan zie je de exacte premie.

Ga je vaker op vakantie dan is doorlopende annuleringsverzekering voordeliger (eventueel in combinatie met een reisverzekering).

Voordelen van Allianz annuleringsverzekering met corona dekking:

✔   Kosten van annulering vergoed voor vertrek ook bij corona besmetting.

✔   Dekking bij ernstige ziekte en overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.

✔   Vergoeding bij vertraging langer dan 8 uur en ook bij onderbreking van je vakantie.

✔   Noodzakelijke terugkeer? Volledige reissom terug met de Annulering Dubbel Zeker.

Wat kost een annuleringsverzekering: hoeveel premie betaal ik?

De premie voor een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance is bijzonder gunstig. Je hebt hier al een annuleringsverzekering vanaf 5,9% van de reissom! Premies Kortlopende annuleringsverzekering:

 • Annuleringsverzekering basis: 5,9% van de totale reis- en/of huursom.
 • Dubbel-Zeker: 6,5% van de totale reis- en/of huursom.

Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening.

Wat kost een kortlopende annuleringsverzekering

De premie (kosten) voor een annuleringsverzekering kan hoger uitvallen wanneer je de dekking wilt uitbreiden. Mogelijke uitbreidingen zijn:

 • Dubbel-Zeker, als je de gehele verzekerde reissom terug wilt ontvangen bij tussentijdse onderbreking van je reis.
 • Dekking voor een samengestelde reis: bijvoorbeeld als ticket en verblijf los van elkaar zijn geboekt.
 • Het verzekeren van een waarnemer, zorgplicht of extra persoon.

Wanneer moet ik een annuleringsverzekering afsluiten

Sluit een kortlopende annuleringsverzekering altijd voor of maximaal 7 dagen na het boeken van je reis af. Anders kan het helaas niet meer.

Waarom een annuleringsverzekering afsluiten?

Heb je een reis geboekt, maar kun je onverwachts niet gaan? Of moet je de reis onderbreken? Dan vergoedt de reisorganisatie meestal niet de hele reissom. Deze verzekering biedt dekking voor het gedeelte dat je niet terugkrijgt, inclusief eventuele aanvullende kosten die je moet maken.

Naast de vraag, wat kost een annuleringsverzekering? Wil je natuurlijk ook wat weten over de dekking. Een annuleringsverzekering biedt ook dekking tijdens je reis. Zo ben je verzekerd voor ongebruikte reisdagen bij vertrekvertraging op de heenreis of door een onvoorziene vertraging van je vliegtuig. Je bent ook verzekerd voor overlijden, ernstige ziekte of een ernstig ongeval van jezelf of jouw familieleden, complicaties tijdens de zwangerschap of bijvoorbeeld bij materiële beschadiging van jouw eigendom, huurwoning of het bedrijf waar je werkt, waardoor het noodzakelijk wordt dat je thuis aanwezig bent. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je tegen de meeste annuleringskosten verzekerd, zoals:

 • Overlijden, ziekte of ongeval van verzekerde.
 • Overlijden, ziekte of ongeval van familieleden in de 1e, 2e of 3 graad of huisgenoten van verzekerde.
 • Een medisch noodzakelijke ingreep bij verzekerde, partner of kinderen.
 • Werkloosheid van verzekerde als gevolg van ontslag.
 • Definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde.
 • Het niet verkrijgen van een benodigd visum.
 • Het uitvallen van een privévervoermiddel waarmee de buitenlandse reis zou worden gemaakt.
 • Zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • Verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.

Kies je voor de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance, dan krijg je bij annulering vóór jouw vakantie de annuleringskosten vergoed. Moet je onverwachts de vakantie afbreken? Dan krijg je voor de niet-gebruikte dagen de kosten vergoed. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst. Sluit ook de reisverzekering af, dan ben je ook verzekerd voor de kosten van je terugreis. De vraag: wat kost een annuleringsverzekering, is daarom minder belangrijk als je ook weet wat je er voor terugkrijgt.

Ben ik ook verzekerd bij een corona besmetting?

Jazeker! Met de extra Allianz corona dekking ga je direct met meer bescherming op vakantie en weet je vooraf waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de extra dekking die Allianz direct gratis op de kortlopende en doorlopende annuleringsverzekering biedt:

 • Annuleringskosten direct vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
 • Annuleringskosten vergoed als je in een verplichte individuele quarantaine moet, omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
 • Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.
Wat kost een annuleringsverzekering?
Annuleringsverzekering: Je vakantie kosteloos annuleren als jouw vader in het ziekenhuis wordt opgenomen

Annulering reisgenoot

Annuleert je reisgenoot zijn reis en wil jij hierdoor niet meer op reis? Dan heb je recht op vergoeding, als de reden voor annulering door je reisgenoot in de voorwaarden van Allianz Global Assistance staat. De vertrek- en terugreisdatum moeten gelijk zijn.

Tips bij het afsluiten van een annuleringsverzekering

Er zijn enkele punten waar je op moet letten bij het afsluiten van een annuleringsverzekering:

 • Een samengestelde reis moet je meestal apart meeverzekeren. Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit aparte onderdelen. Bijvoorbeeld als ticket en verblijf los van elkaar zijn geboekt. Als één van de onderdelen uitvalt, ben je verzekerd voor de annuleringskosten van de overige onderdelen.
 • Je ontvangt bovendien een vergoeding bij vertraging (pakketreizen).
 • Met de uitbreiding ‘Dubbel-Zeker’ ontvang je de gehele reissom terug na het afbreken van je reis.
 • Je kunt tegen extra kosten een waarnemer meeverzekeren (neem contact met ons op)

Hoe sluit ik een annuleringsverzekering af?

Hier kun je zelf eenvoudig zelf een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten van Allianz Global Assistance. Met de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking van je vakantie. Heb je zelf je vakantie samengesteld, zoals een vlucht, hotel en huurauto die los van elkaar geboekt zijn? Ook daarvoor ben je verzekerd als je kiest voor de dekking ‘samengestelde reis’. Wat kost deze extra dekking op een annuleringsverzekering? Tegen een extra premie van 1% van de reissom ben je verzekerd van een vergoeding bij uitval van één van de onderdelen van een samengestelde vakantie.

Wanneer en hoe betaal ik de kosten voor een annuleringsverzekering?

Je betaalt de premie bij het afsluiten van de verzekering. Betalen kan via iDEAL of automatische incasso. Dit is afhankelijk van hoe je de verzekering hebt afgesloten. Je dient de premie te hebben betaald om een schade te kunnen claimen.

Wat is een ‘waarnemer’?

Een waarnemer of een zaakwaarnemer is iemand uit jouw persoonlijke levenssfeer die niet meereist, maar voor jou belangrijk genoeg is om je reisplannen voor te wijzigen. Dit kan bijvoorbeeld iemand zijn die altijd op je huis past. Als er met deze persoon iets gebeurt, dan zijn de kosten van annulering voor vertrek of het eventueel afbreken van je vakantie verzekerd. De naam van deze persoon moet dan bij de verzekeraar bekend zijn.

Huisdieren meeverzekerd

Je huisdier is natuurlijk ook een belangrijk gezinslid. Wanneer er iets vervelends met je huisdier gebeurt, dan ga je niet met een prettig gevoel op vakantie. Allianz Global Assistance begrijpt dat. De annuleringsverzekering die je bij Allianz Global Assistance afsluit is daarom bovendien geldig voor je huisdier. Daar hoef je zelfs geen extra premie voor te betalen. Wanneer je huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt binnen 7 dagen voor aanvang van de reis, mag je jouw vakantie annuleren.

Voordelen annuleringsverzekering

Een vakantie annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt de volgende voordelen voor reizigers:

 • Verzekerd bij annulering en vertraging.
 • Met Dubbel-Zeker variant volledige verzekerde reissom vergoed.
 • Ook dekking voor samengestelde vakanties en reizen mogelijk.
 • Handig: bespaar geld en sluit ook direct reisverzekering af.

Met de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance speel je helemaal op safe. Moet je onverwachts eerder naar huis, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de standaard Annuleringsverzekering krijg je alleen een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

Annuleringsverzekering ook voor samengestelde reizen en vakanties

Heb je een samengestelde reis geboekt (losse onderdelen zoals een vlucht en hotel). Een onderdeel van de reis kan plotseling uitvallen door natuurgeweld, bijvoorbeeld een aswolk of tsunami of zelfs al door teveel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoermiddel of een plotselinge staking. Als enige reisverzekeraar in Nederland biedt Allianz Global Assistance je dan twee opties.

Optie 1. : Je reis of vakantie in aangepaste vorm voortzetten: Allianz Global Assistance vergoedt hiervoor: De noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen. De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon. De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.
Optie 2.:  Volledige annulering van de overige onderdelen van je reis of vakantie: Allianz Global Assistance vergoedt dan de annuleringskosten.

Aanvullende dekkingen

Je kunt de standaard annuleringsverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen zoals:

 • Extra persoon – Je krijgt je annuleringskosten vergoed bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van een (opgegeven) dierbaar persoon.
 • Zorgplicht– Je wilt je vakantie kunnen annuleren in geval van dringende zorgbehoefte van een 2e graads familielid (zorgplicht 1e graads familielid is standaard meeverzekerd).
 • Waarnemer –  Annuleren wanneer je zakelijke compagnon of persoon die op je bezittingen zou passen deze afspraak niet na kan komen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon of directe familieleden (1e of 2e-graads).
 • Beroepsmilitairen-risico – Overplaatsing wegen oorlogsdreiging of intrekken verlof.
 • Marine-risico – Overplaatsing, intrekken verlof en zeelieden die niet op tijd in de haven zijn voor verlof.
 • Sportblessure-risico – Het risico van annuleren door sportblessure.
 • Sportblessure-risico familieleden – Het risico van annuleren door sportblessure bij familieleden.

Wil je een aanvullende dekking afsluiten, neem dan contact met ons op.

Meest gestelde vragen en antwoorden over het onderwerp wat kost een annuleringsverzekering (FAQ)

Lees hier de vaak gestelde vragen over wat een annuleringsverzekering kost.

Wat kost een annuleringsverzekering bij Allianz?

De premie voor een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance is bijzonder gunstig. Je hebt hier al een annuleringsverzekering vanaf 5,9% van de reissom! De totale premie is afhankelijk van de hoogte van de reissom. De premie voor een annuleringsverzekering is altijd een vast percentage van de reissom.

Kan ik bij Allianz direct een annuleringsverzekering met corona dekking voor mijn vakantie afsluiten?

Ja, deze kun je hier online afsluiten en je ontvangt direct de Allianz annuleringsverzekering per e-mail.

Wat kan ik verwachten van een annuleringsverzekering van Allianz?

Een annuleringsverzekering is een verzekering die je zo snel mogelijk na het boeken van je reis moet afsluiten (binnen 7 dagen). Deze verzekering vergoed de kosten die je hebt gemaakt, wanneer je door onvoorziene omstandigheden niet op reis kunt gaan. Ook bij vertrekvertraging en het onverwachts afbreken van je reis door een verzekerde gebeurtenis worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed. Bij het afbreken van de reis krijg je dankzij de annuleringsverzekering de niet genoten vakantiedagen vergoed. Tegen een geringe premietoeslag is het bij Allianz Global Assistance zelfs mogelijk om de gehele verzekerde reissom terug te krijgen, wanneer je een reis vroegtijdig moet afbreken.

Is een corona besmetting ook verzekerd op de Allianz annuleringsverzekering?

Wanneer jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt, dan valt dat bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kunt de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Waarom is een annuleringsverzekering zinvol bij een vakantie?

Om een financiële teleurstelling te voorkomen is het aan te raden om een annuleringsverzekering af te sluiten. Misschien heb je een jaar lang gespaard voor die droomreis naar Indonesië. Je moet er niet aan denken dat je deze reis moet annuleren of afbreken en dat je daardoor je geld kwijt bent. Dus zorg ervoor dat je direct een annuleringsverzekering afsluit, wanneer je een vakantie geboekt hebt.

Wie zijn er verzekerd op een Allianz annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan zijn de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden. Maar dit mogen ook meereizende gezinnen en reisgenoten zijn.

Hoe hoog zijn de annuleringskosten van een vakantie?

Dat is afhankelijk van de algemene voorwaarden van de reisorganisatie. Maar het mag nooit meer zijn dan de totale reissom. Vaak hangt de hoogte van de annuleringskosten af van het moment dat je annuleert. Wil je weten hoe hoog de annuleringskosten zijn in jouw geval? Kijk dan in de algemene voorwaarden die je hebt gekregen bij de boeking van je reis.

Zijn samengestelde reizen ook gedekt?

Een samengestelde reis is een vakantie waarbij je alle onderdelen zelf, los van elkaar, boekt. Dit in tegenstelling tot een pakketreis, waar vlucht, hotel en andere onderdelen als een geheel geboekt worden. Samengestelde reizen kun je als optie meeverzekeren. Als samengestelde reizen gedekt zijn, ontvang je alle kosten van een zelf geboekte reis terug. Dat geldt dus ook voor je accommodatie, vlucht en bijvoorbeeld de gehuurde auto wanneer je deze afzonderlijk hebt geboekt.

Vragen over wat een annuleringsverzekering kost?

Heb je een vraag over wat een annuleringsverzekering kost of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering