Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering: Wat is gedekt bij zwangerschap?

Ben je met een annuleringsverzekering ook verzekerd bij een zwangerschap? En wanneer kan je annuleren en het geld (of een gedeelte daarvan) voor je geboekte reis terug ontvangen.

Met een annuleringsverzekering krijg je (een deel van) de reissom terug als je door een verzekerde situatie niet op vakantie kunt gaan.

Vrijwel iedereen weet wel dat je een vakantie kunt annuleren als een familielid overlijdt of ernstig ziek is (eerste- of tweedegraads). Dat geldt ook als je zelf een ongeval hebt gehad of ziek bent. Maar hoe zit dit eigenlijk bij zwangerschap?

Wat is een annuleringsverzekering?

Het is verstandig een goede annuleringsverzekering af te sluiten, want er kan onverwacht iets gebeuren waardoor je genoodzaakt bent om je geboekte reis uit te stellen of zelfs te annuleren. Zo kom je niet voor financiële verrassingen te staan. De annuleringsverzekering vergoedt onder andere de kosten van de reis bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of jouw medereizigers. Net als bij de reisverzekering kan je een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Door een annuleringsverzekering af te sluiten, krijg je het reisgeld (gedeeltelijk) terug bij annulering in geval van een verzekerde gebeurtenis.

Vakantie annuleren bij zwangerschap

Bij de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance is zwangerschap een geldige reden om je vakantie te annuleren, mits je tijdens het reserveren van je vakantie nog niet wist dat je zwanger was. Wanneer er serieuze complicaties zijn tijdens je zwangerschap kan je altijd annuleren.

Kan ik een annuleringsverzekering afsluiten als ik de reis al geboekt heb?

Je kan een annuleringsverzekering afsluiten binnen 7 dagen na boeking. Ben je dat vergeten of ben je te laat? Neem dan contact met ons op. Als de vertrekdatum niet korter is dan zes weken, kunnen wij je in de meeste gevallen nog gewoon verzekeren. Ook hierbij geldt als je weet dat je al zwanger bent, zijn alleen complicaties een geldige reden om te annuleren. Wordt je na het boeken van de reis zwanger dan kan je er voor kiezen om de reis te annuleren en je verzekering aan te spreken.

Reizen als je zwanger bent

Het hoeft geen probleem te zijn om tijdens je zwangerschap op reis te gaan. Maar het is wel verstandig je vooraf goed te laten informeren. Kies je bestemming zorgvuldig en overweeg de lengte van je reis. Je kunt onnodige risico’s voorkomen door weloverwogen beslissingen te maken.

Vraag goedkeuring bij je gynaecoloog voordat je de reis gaat plannen. Respecteer zijn of haar mening over de bestemming en vraag om een gezondheidsverklaring, ook wel een Fit to Fly-verklaring. Dit kunnen bepaalde luchtvaartmaatschappijen eisen. In deze verklaring moet de uitgerekende datum staan. Bij meeste binnenlandse vluchten zullen de maatschappijen je accepteren als passagier tot vlak voor de bevalling. Dit ligt anders bij intercontinentale vluchten. Check dit voor je de reis plant, zodat je geen problemen krijgt bij je terugreis.

Denk er aan dat een lange vlucht veel ongemak kan opleveren voor benen en voeten wanneer je zwanger bent. Het is belangrijk om veel water te drinken tijdens de vlucht, vaak op te staan en rond te lopen en om steunkousen te dragen.

Als je een medisch probleem krijgt tijdens het reizen, wacht dan niet totdat je weer thuis bent maar neem contact op met de alarmcentrale van Allianz Global Assistance. Zij kunnen je helpen en geven advies bij de keuze van het beste ziekenhuis ter plaatse en eventueel de betaling hiervan.

Premie annuleringsverzekering

De premie voor een annuleringsverzekering is bijzonder gunstig. Je hebt hier al een annuleringsverzekering vanaf 5,5 % van de reissom ! Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening.

Dekking van annuleringskosten

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance vergoedt de kosten van het annuleren van een reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Er moet dan sprake zijn van een gebeurtenis die onder de dekking van de verzekering valt. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je van Allianz Global Assistance een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

De Allianz Global Assistance annuleringsverzekering biedt dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek;
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Meeverzekeren op je annuleringsverzekering

De kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance kan je uitbreiden met extra dekkingen voor nog meer zekerheid.

Samengestelde reis
Bij een samengestelde reis zijn vlucht, hotel en bijvoorbeeld huurauto los van elkaar geboekt. Bij uitval van een onderdeel hiervan, door o.a. natuurgeweld of een staking, kun je de reis in aangepaste vorm voortzetten of volledig annuleren. Voor beide keuzes biedt de dekking een vergoeding. Deze keuze is uniek in Nederland.

Extra persoon
Je krijgt je annuleringskosten vergoed in geval van ernstige ziekte, ongeval of overlijden van een (opgegeven) dierbaar persoon.

Zorgplicht
Je wilt je vakantie kunnen annuleren in geval van dringende zorgbehoefte van een 2e graads familielid (zorgplicht 1e graads familielid is standaard meeverzekerd).

Waarnemer
Annuleren indien je zakelijke compagnon of persoon die op je bezittingen zou passen deze afspraak niet na kan komen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon of directe familieleden (1e of 2e graads).

Dubbel-Zeker annuleringverzekering, je vakantie afbreken = geld terug

Dankzij de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance krijg je altijd je volledige reissom terug. Stel dat je een vakantie moet afbreken en huiswaarts moet, dan krijg je de volledige reissom terug (tot maximaal het verzekerde bedrag). Zelfs als dit het geval zou zijn op de voorlaatste dag van je vakantie.

Annuleringsverzekering voor samengestelde reizen

Steeds meer Nederlanders stellen zelf op internet een reis samen. Onderdelen daarvan zoals een vlucht, hotel en huurauto worden apart van elkaar geboekt. Voor de ‘doe het zelf reiziger’ biedt Allianz Global Assistance de dekking ‘Samengestelde reis’. Tegen een extra premie van 1% van de reissom ben je dan ook verzekerd van een vergoeding bij uitval van één van de onderdelen van jouw reis. Een onderdeel van je reis kan plotseling uitvallen door natuurgeweld, zoals bijvoorbeeld een aswolk of tsunami of zelfs al door teveel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking.

Als enige reisverzekeraar in Nederland biedt Allianz Global Assistance je dan twee opties:

Optie 1. De reis in aangepaste vorm voortzetten, Allianz Global Assistance vergoedt hiervoor:

 • De noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen.
 • De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon.
 • De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.

Optie 2. Volledige annulering van de overige onderdelen van de reis. Allianz Global Assistance vergoedt dan de annuleringskosten

Liever een doorlopende annuleringsverzekering?

Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan ben je wellicht voordeliger uit met een Doorlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Deze sluit je af bij de Doorlopende Reisverzekering ».

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering en zwangerschap? Bel ons, tel: 055 540 04 08 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering