Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Let op: medische kosten voor toeristen in het buitenland vaak erg hoog!Allianz kortlopende reisverzekering

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief reisbagage dekking tot €4.000,-

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al voor €1,40 per dag in heel Europa goed verzekerd!

Wie naar het buitenland op vakantie gaat, kan er maar beter voor zorgen dat hij of zij ook een goede reisverzekering met dekking voor medische kosten afsluit. Wie denkt dat de kosten voor medische zorg in goedkope vakantielanden laag zijn, komt bedrogen uit.

In vrijwel alle gevallen worden gewonde of zieke toeristen naar een privé-kliniek doorverwezen en daar weet men wel dat er wat te halen valt bij de rijke toerist. Dat blijkt onder ander uit een lijst van landen waar de medische kosten voor toeristen het hoogst zijn. Deze is opgesteld door de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld: Allianz Global Assistance.

Pas op voor torenhoge medische rekeningen

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. In sommige landen kunnen de medische kosten zeer hoog zijn. Hieronder een vergelijking van de kosten en het verschil met het Nederlands tarief, ook wel Diagnose Behandel Combinatie (DBC) genoemd:

 • Migraine in Hurghada – Egypte: € 651, in Nederland: € 213
 • Gebroken been in Antalya – Turkije: € 16.900, in Nederland: € 6.340
 • Buikgriep in Spanje: € 8.000, in Nederland: € 1.934
 • Schouder uit de kom in Oostenrijk: € 4.000, in Nederland: € 2.000
 • Bezoek aan Spoedeisende Hulp in Miami – VS: € 53.000, in Nederland tussen de € 500 en € 10.000 euro afhankelijk van de diagnose.

Allianz Global Assistance heeft een lijst opgesteld van landen waar de medische kosten voor toeristen het hoogst zijn:

 1. Verenigde Staten
 2. Turkije
 3. Canada
 4. Thailand
 5. Spanje
 6. Frankrijk
 7. Griekenland
 8. Marokko
 9. Zwitserland
 10. Brazilië

Heb je problemen, bel de alarmcentrale

Bij een ongeval of medisch probleem in het buitenland neemt de alarmcentrale de coördinerende rol op zich. Natuurlijk is het zaak dat je eerst contact zoekt met de spoedeisende hulpdienst op de vakantiebestemming. De artsen ter plaatse nemen de eerste zorgtaak op zich. Daarna is het belangrijk dat je zelf, of een medereiziger, meteen contact opneemt met de alarmcentrale. Die treedt vervolgens op als coördinator en neemt jou, en eventuele medereizigers, veel werk uit handen.

Een alarmcentrale? Wat is dat?

Bij een alarmcentrale werken mensen in een team, ieder met hun eigen specialisme. Wie in nood belt met de centrale krijgt één van de hulpverleners aan de lijn die de getroffene(n) persoonlijk te woord staat. Daarna nemen de artsen en verpleegkundigen van Allianz Global Assistance het medisch dossier voor hun rekening en overleggen zij met lokale artsen die de patiënt behandelen. De alarmcentrale zorgt ook voor een garantstelling van medische kosten in het buitenland.

Wat voor behandelingen vallen precies onder medische kosten? Hieronder wat voorbeelden:

 • Spoed ziekenhuisopname.
 • Chirurgische ingrepen.
 • Overleg met huisarts en specialisten.
 • Medische onderzoek.
 • Scans, röntgenfoto’s, MRI-scans, etc.
 • Medisch advies.

Medische kosten

Om dit soort financiële tegenvallers te voorkomen, is een goede voorbereiding van de reis erg belangrijk. Allianz Global Assistance raadt aan om voorafgaand aan de reis de dekking van de verzekering goed te checken. Staan de juiste mensen nog op de polis? Is Europa dekking genoeg of is werelddekking nodig? Tenslotte is belangrijk of de dekking voor medische kosten in het buitenland alle kosten voor spoedeisende hulp vergoedt.

Mocht er zich tijdens de vakantie toch een medisch probleem voordoen, dan is de zorg voor eventuele financiële gevolgen een stuk minder.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering