Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reisverzekering Griekenland: Verhoging dekking geld verlengd

Ga je binnenkort naar Griekenland op vakantie? Dan blijft het verstandig om goed voorbereid op reis te gaan en daarom voldoende contant geld mee te nemen om alle kosten van het verblijf tot terugkeer te dekken.

Allianz Global Assistance komt verzekerden in Griekenland tegemoet door de dekking voor contant geld tijdelijk te verhogen. Bij reisverzekeringen met dekking voor contant geld, wordt deze met € 750 verhoogd. Reizigers zonder deze dekking zijn verzekerd tot € 750.

Goed voorbereid op reis

Het actuele reisadvies voor Griekenland is om het verblijf goed voor te bereiden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt aan om voldoende contant geld mee te nemen om alle kosten van het verblijf in Griekenland tot terugkeer te dekken, inclusief onverwachte kosten. In de accommodaties zijn vaak kluisjes te huren om dit geld te bewaren.

Dekking geld verhoogd

Als je bij het afsluiten van de reisverzekering bij Allianz Global Assistance een dekking voor contant geld hebt afgesloten is verlies of diefstal van geld of reischeques tijdens de reis verzekerd. Gezien de huidige situatie in Griekenland heeft Allianz Global Assistance deze dekking nu tijdelijk verhoogd. De uitgebreide dekking geldt vanaf maandag 29 juni en is verlengd tot en met zondag 2 augustus 2015 voor alle verzekeringen die zijn afgesloten voor maandag 27 juli. Daarna wordt opnieuw bekeken hoe de situatie in Griekenland zich ontwikkelt.

Aangifte

In geval van schade moet jij kunnen aantonen dat je contant geld bij je had (bijvoorbeeld door middel van een pinbewijs) en moet je aangifte doen bij de lokale politie.

Reisverzekering afsluiten

Wil je een reisverzekering van Allianz Global Assistance met gelddekking voor Griekenland afsluiten? Dat kan hier:

Kortlopende reisverzekering, meer informatie »

Doorlopende reisverzekering, meer informatie »

Vragen?

Heb je vragen over een reisverzekering voor Griekenland? Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons: 055 540 04 08 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering