Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Met de auto op vakantie: Files + tips voor automobilistenAllianz kortlopende reisverzekering

Allianz Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief reisbagage dekking.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Annuleringsdekking mogelijk (bespaar poliskosten)

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al voor €1,50 per dag in heel Europa goed verzekerd!

De zomervakantie komt er aan en voor degene die met de auto de grens overgaan betekent dat lange files door vakantieverkeer. Het eerste weekend met verkeersopstoppingen kan je komende zaterdag en zondag al verwachten. De wegen in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk zullen dit weekend vol staan door de vakantiedrukte.

Naar verwachting vertrekken deze zomer ruim 7,5 miljoen Nederlanders naar het buitenland. Populairste vakantieland is Frankrijk (1,3 miljoen). Volgens de ANWB wordt het op alle zaterdagen in juli en augustus erg druk op de wegen in Frankrijk. Op die zaterdagen staan er honderden kilometers file. Zeer druk wordt het zaterdag 16 en 23 juli, de zwarte zaterdagen vallen dit jaar op 30 juli en 6 augustus. De bond adviseert om Frankrijk in de zomermaanden zoveel mogelijk te mijden.

Duitsland

Vakantiegangers die door Duitsland rijden ontkomen dit weekeinde nauwelijks aan lange files. In de dichtstbevolkte deelstaat Nordrhein- Westfalen beginnen vrijdagmiddag de vakanties. Zaterdag verwacht de ANWB de meeste files in het noorden rond Hamburg op de A1 en A7. In het zuiden zijn de snelwegen rond Neurenberg (A3) en München (A8, A99) de belangrijkste knelpunten.

Vakantiecheck voor je auto

Het is aan te raden om voor vertrek naar de vakantiebestemming je auto te laten checken bij de garage. De auto wordt dan op een aantal belangrijke punten gecontroleerd zoals remmen, verlichting, oliepeil en accu. Veel auto’s komen tijdens de vakantie met lege accu’s te staan door veelvuldig gebruik van de airco. Naast een check door de garage, kan je zelf ook je auto op een aantal punten controleren. Met deze voorbereidingen ga je niet alleen veilig op weg, ook de kans op pech wordt veel kleiner.

Juiste documenten meenemen

Neem naast een geldig rijbewijs en je groene kaart, ook altijd een credit card mee. Deze heb je nodig als je een auto wilt huren of bij vervangend vervoer. Ook niet vergeten:

 • een reservesleutel (niet in de auto bewaren);
 • wegenkaart (voor als het navigatiesysteem uitvalt);
 • reservelampjes en zekeringen;
 • autokrik, reservewiel en wielsleutel;
 • brandblusser;
 • verplichte items (verschilt per land), zoals een oranje veiligheidshesje, brandblusser en alcoholtester.

Reisverzekering met pechhulp €19,95

Een reisverzekering met pechhulp is nuttig als je met een auto of camper op vakantie naar het buitenland gaat. Een goede reisverzekering van Allianz Assistance met een extra module voor pechhulp zorgt er voor dat je vakantie niet verpest wordt door autopech in het buitenland. Je bent dan gedurende je vakantie in heel Europa verzekerd tegen problemen met je auto, maar ook als de bestuurder uitvalt. Mocht je tijdens je reis naar het buitenland autopech krijgen dan kun je contact opnemen met de alarmcentrale. Zij zorgen dan voor adequate hulp. Met de extra dekking automobilistenhulp ben je onder andere verzekerd voor:

 • Het inzetten van een vervangende chauffeur of het gebruik maken van een autotransporter, indien de verzekerde bestuurder door ziekte, ongeval het voertuig niet kan of mag besturen.
 • Het terugbrengen (repatriëring) van het motorrijtuig en/of aanhanger naar Nederland.
 • Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
 • Bewaking van het motorrijtuig en/of aanhanger.
 • Toezending vervangende onderdelen.

Let op: Deze extra dekking kan alleen worden afgesloten voor voertuigen met een Nederlands kenteken. Voor een eventuele vervangende huurauto in het buitenland is een creditcard verplicht.Hulp bij het uitvallen van de auto of aanhanger

Vervangend vervoer

Bij Allianz Assistance ben je met een kortlopende reisverzekering verzekerd voor de kosten van vervangend vervoer indien jouw auto, camper of motorfiets uitvalt tijdens je vakantie bijvoorbeeld door pech, een ongeval of diefstal.

Zo ben je onder andere verzekerd als het voertuig verloren gaat of defect raakt door een mechanisch/elektrisch mankement en wanneer deze niet binnen twee werkdagen gerepareerd kan worden. In dat geval vergoedt Allianz Assistance:

 • De reiskosten per trein vanaf de plek van pech/ongeval naar de vakantiebestemming en de treinreis terug naar de woonplaats in Nederland.
 • De kosten van huur van een soortgelijk vervangend motorrijtuig bij een officieel verhuurbedrijf.
 • De noodzakelijke extra verblijfkosten in de plaats waar het motorrijtuig gerepareerd wordt. Deze vergoeding wordt ook verleend bij het uitvallen gedurende een kortere periode of indien een vervangend motorrijtuig niet op de dag van het uitvallen van het motorrijtuig beschikbaar is.
 • De kosten van vervoer van en naar het logiesverblijf, het officiële verhuurbedrijf en/of het bedrijf waar het motorrijtuig gerepareerd wordt.

De hoogte van de vergoedingen lees je in de verzekeringsvoorwaarden. Wanneer je een beroep wilt doen op je reisverzekering en vervangend vervoer wilt, moet je altijd eerst contact opnemen met de alarmcentrale.

Nog een tip: Het afsluiten van een kortlopende reisverzekering met pechhulp is vrij eenvoudig. Kies voor een kortlopende reisverzekering en vink de optie ‘automobilistenhulpverzekering’ aan.

Waarom Allianz Assistance?

Pechhulp bij Allianz Assistance is een prima keuze. De belangrijkste redenen:

 • Wereldwijd marktleider in hulpverlening.
 • Eigen Alarmcentrale, 24/7 bereikbaar.
 • Ruim 2 miljoen auto’s in Nederland al verzekerd van hulp bij pech of ongeval.
 • Winnaar Gouden Schild: categorie Schadeservice van het jaar!

Vragen?

Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel Reisverzekering-Direct.nl: telefoon 055 540 04 08 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering