Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsdekkingen bij reisverzekeringen verschillen sterk, zegt onderzoeksbureau MoneyView

Annuleringsdekkingen bij reisverzekeringen verschillen sterk

Wie een kortlopende- of doorlopende reisverzekering afsluit, kan daarbij meestal ook kiezen voor een annuleringsdekking. Volgens financieel onderzoeksbureau MoneyView zijn er grote verschillen tussen de voorwaarden van annuleringsdekkingen bij verzekeraars. Moneyview heeft daarvoor 46 doorlopende en 23 kortlopende reisverzekeringen onderzocht.

In ieder geval is de termijn waarbinnen de annuleringsverzekering afgesloten moet worden, een voorbeeld van iets om rekening mee te houden.

Naast de annuleringsdekking onderzocht het financieel onderzoekbureau o.a. ook de voorwaarden van doorlopende reisverzekeringen. volgens de MoneyView ProductRating 2022 ontvangt de Doorlopende Reis Compleet van Allianz Global Assistance 5***** voor de beste voorwaarden. Deze beste scorende doorlopende reisverzekering van Allianz, kan je direct uitbreiden met een annuleringsdekking.

Annuleringsdekking op een kortlopende of doorlopende reisverzekering

Met een annuleringsdekking worden de kosten van het annuleren van een niet aangevangen reis als gevolg van een verzekerde gebeurtenis vergoed. Daarnaast biedt de annuleringsdekking op een reisverzekeringspolis in bepaalde gevallen een vergoeding als een reeds begonnen reis wordt afgebroken. Om in aanmerking te komen voor vergoeding van de annuleringskosten, dient de gebeurtenis gedekt te zijn. In het overgrote deel van de polisvoorwaarden worden de verzekerde gebeurtenissen opgesomd, maar deze gedekte annuleringsredenen verschillen per aanbieder en product.

Verschillen in dekking

Dat blijkt bijvoorbeeld als een goede vriend(in) plotseling overlijdt. Bij meer dan de helft van de door MoneyView onderzochte producten is dit geen gedekte reden voor annulering. De meeste aanbieders die dit wel verzekeren, hebben een beperkte dekking. Bij hen is het moment van overlijden in relatie tot de vertrekdatum van de reis soms van belang of is dit alleen tijdens de reis verzekerd.

Wacht niet te lang met het afsluiten van een annuleringsverzekering

Wie zich wil verzekeren voor annuleringskosten doet er verstandig aan om na het boeken van een reis niet te lang te wachten met het afsluiten van een annuleringsverzekering. Wanneer de door de verzekeraar gestelde termijn wordt overschreden, is bij bijna de helft van de onderzochte producten geen annuleringsdekking meer mogelijk. Bij de overige producten wordt de dekking beperkt. Deze beperking verschilt per aanbieder, maar sluit over het algemeen annulering voor die specifieke reis uit als de reden hiervan een al bestaande ziekte of aandoening van een verzekerde, huisgenoot of familielid is.

Kies je reis- of annuleringsverzekering