Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Aswolk vulkaan op Bali: Wat is gedekt op mijn reis- en annuleringsverzekering?

Steeds vaker worden toeristische bestemmingen getroffen door natuurrampen, zoals nu op het Indonesische Bali, waar de vulkaan Agung voor zoveel problemen zorgt dat het vliegverkeer is platgelegd. Wat dekt een reis- en annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance als jouw bestemming getroffen wordt door een natuurramp?

Je leest het in de onderstaande vragen en antwoorden.

Kan ik mijn reis naar Bali annuleren nu er een vulkaanuitbarsting dreigt?
Het annuleren vanwege een vulkaanuitbarsting is niet standaard gedekt. Wil je niet meer reizen? Dan adviseren wij om contact op te nemen met de touroperator, reisorganisator of vervoersmaatschappij waar je de reis geboekt hebt. In overleg kan de reis eventueel omgeboekt worden.

Ik kan niet op tijd naar mijn vakantiebestemming reizen. Worden deze extra kosten vergoed?
Heb je de annuleringsdekking meeverzekerd op je Reis- en Annuleringsverzekering? Dan biedt deze een dekking voor vertreksvertraging. Dit is een vergoeding voor ongebruikte vakantiedagen vanwege het later aankomen bij de geboekte accommodatie op de vakantiebestemming. De vergoeding bedraagt maximaal drie dagen.

Mijn reis is geannuleerd. Krijg ik nu de premie terug van mijn Reis- en Annuleringsverzekering?
De premie voor de kortlopende reisverzekering krijg je wel terug. Dit geldt niet voor de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering.

Ik ben al op Bali en wil mijn reis afbreken vanwege de uitbarsting. Kan ik de kosten die ik hiervoor maak claimen op mijn annuleringsverzekering?
Het afbreken van een reis wegens een (dreigende) natuurramp is niet verzekerd op een annuleringsverzekering met standaard dekking.

Reisverzekering

.
Blijft mijn reisverzekering geldig als ik door de uitbarsting langer onderweg ben dan gepland?
Ja, jouw reisverzekering blijft geldig tot het eerst mogelijke moment dat je thuis aankomt.

Door de vulkaan en de sluiting van het vliegveld kan ik niet weg. Hierdoor moet ik extra reis- en verblijfskosten maken. Kan ik deze claimen op mijn reisverzekering?
Kan je door de sluiting van de luchthaven op Bali niet terugkeren naar Nederland en maak je hierdoor extra kosten voor je reis en verblijf? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding. Deze vergoeding voor onvoorziene en noodzakelijke extra reis- en verblijfskosten kan je alleen claimen wanneer je daarvoor toestemming hebt van Allianz Global Assistance. Neem daarvoor contact op met de alarmcentrale van Allianz Global Assistance, bel +31 (0) 20 592 9292 (dag en nacht bereikbaar).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering