Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Lang op reis of op wereldreis? Controleer vooraf je reisverzekering!

Lang op reis of op wereldreis

Ga je op wereldreis of lang naar het buitenland? Controleer dan eerst je doorlopende reisverzekering en kijk naar de periode dat je onafgebroken in het buitenland mag verblijven. Een standaard doorlopende reisverzekering heeft immers een maximale reisduur.

Een wereldreis maken is andere landen en culturen verkennen, je horizon verbreden en de wereld ontdekken. Een wereldreis is in strikte zin een reis waarbij elke meridiaan minstens eenmaal gepasseerd wordt. Een wereldreiziger wordt ook wel een Globetrotter genoemd. Hoewel de meeste wereldreizigers voor het vliegtuig als vervoermiddel kiezen stijgen cruise ook in populariteit.

Lang op reis of op wereldreis? Dat heeft gevolgen voor je reisverzekering!

Maar pas op! Afhankelijk van waar je nu verzekerd bent mag je met een doorlopende reisverzekering niet langer dan 60, 90, 120 of soms 180 dagen aan één stuk op reis zijn. Kom je daarboven, dan ben je niet verzekerd tijdens je wereldreis, met alle gevolgen van dien.

Natuurlijk moet je bij een wereldreis ook controleren of je een reisverzekering met werelddekking hebt.

Doorlopende reisverzekering maximaal 180 dagen in het buitenland

De doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance biedt standaard 60 dagen dekking in het buitenland, bij een aaneengesloten verblijf in het buitenland. Dit is als optie uit te breiden naar 180 dagen. Duurt jouw wereldreis of verblijf in het buitenland langer dan adviseren wij je om een Globetrotter Verzekering af te sluiten. Met deze verzekering mag je maximaal 24 maanden in het buitenland verblijven.

Nog geen reisverzekering voor je wereldreis?

Sluit nu online een reisverzekering voor je wereldreis af. Het is hier snel en in een paar stappen geregeld. Je berekend eerst de premie. De polis ontvang je direct per e-mail. Snel, handig en voordelig!

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld, je kan altijd rekenen op de beste hulp in noodsituaties.

Je kunt hier de volgende reisverzekeringen direct online afsluiten (klik op de link om naar de juiste reisverzekering te gaan):

Vragen?

Heb je een vraag over lang op reis en de juiste reisverzekering daarvoor? Stuur een e-mail info@reisverzekering-direct.nl of bel: 055 540 04 08 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering