Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

‘Terreuraanslagen en natuurrampen’ meeverzekeren op je doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Een aardbeving op Lombok, bosbranden in Portugal, noodweer in Frankrijk, het kan je vakantie goed verpesten. Daarom kan je sinds 1 maart 2018 kiezen voor de nieuwe dekking ‘Terreuraanslagen en natuurrampen’ op de doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

Verzekerden kunnen dan een voorgenomen reis, annuleren indien er op de bestemming sprake is van een terreuraanslag, natuurramp, binnenlandse onlusten of oproer. Deze gebeurtenissen worden vastgesteld als de kleurcode van Buitenlandse Zaken wijzigt van groen of geel naar oranje of rood voor jouw bestemming.

Met de dekking Terreuraanslagen en natuurrampen is men verzekerd voor het omboeken of annuleren van je reis, wanneer je niet meer naar de oorspronkelijk geboekte bestemming kan reizen door een situatie. De dekking is geldig als jouw reis binnen 30 dagen vanaf een gebeurtenis die binnen deze dekking valt plaats vindt.

Vergoedingen

Bij het annuleren van de reis vergoedt Allianz Global Assistance de annuleringskosten van de reis. Als je niet annuleert maar de reis omboekt vergoeden ze de de omboekingskosten. Er geldt geen eigen risico.

Er zijn twee mogelijke maximale vergoedingen:

 • € 1.500,- per persoon, per reis. En € 7.500,- per polis, per jaar voor alle verzekerden samen;
 • € 3.000,- per persoon, per reis. En € 15.000,- per polis, per jaar voor alle verzekerden samen.

Allianz Global Assistance vergoedt ook het aantal niet-gebruikte vakantiedagen bij het afbreken van de reis door een terreuraanslag of natuurramp. De vergoeding die bij Dubbel-Zeker geldt bij het onderbreken van de reis, is niet van toepassing op deze dekking.

Ernstige gebeurtenissen

Met de dekking Terreuraanslagen & natuurrampen ben je voor enkele specifieke ernstige gebeurtenissen verzekerd. Het gaat om de volgende gebeurtenissen:

 • Natuurramp
 • Terreuraanslag
 • Wijziging van het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

De dekking geldt alleen als er sprake is van een ernstige situatie. Alllianz Global Assistance zal per geval beoordelen of daar sprake van is. Daarbij gaan zij uit van de volgende uitgangspunten:

 • De boekingsdatum van de reis ligt voor de gebeurtenis.
 • Het vertrek naar de bestemming ligt binnen 30 dagen na de gebeurtenis.
 • Wanneer wij dekking bieden, staat het op deze pagina vermeld.

Natuurramp

Onder een natuurramp vallen de volgende gebeurtenissen:

 • Aardbeving met een kracht van 7 op de schaal van Richter of groter.
 • Orkaan, tyfoon of een cycloon met een kracht van 4 of 5 op de schaal Saffir-Simpson.
 • Vulkaanuitbarsting met een Volcanic Explosivity Index (VEI) van 5 of zwaarder.

Terreuraanslagen

In het geval van een terreuraanslag waarbij doden of gewonden vallen, biedt Allianz Global Assistance  altijd dekking. Is er een dreiging van een terreuraanslag, dan moet een officiële instantie in het gebied het hoogste risico-niveau hebben afgekondigd. Het niveau is vergelijkbaar met minimaal niveau 5 (Kritiek) van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Reisadvies Buitenlandse Zaken

Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) is vooral van toepassing bij zogenaamde molest (dus oorlog, volksopstanden en overig geweldsdreiging). Bij molest bepaalt Allianz Global Assistance of er dekking is aan de hand van de kleurcoderingen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Als er ook dekking is volgens een andere verzekering, bijvoorbeeld het Calamiteitenfonds, dan kan Allianz Global Assistance het besluit om dekking te bieden, opheffen.

Premie

De vanaf premie voor de dekking Terreuraanslagen & Natuurrampen bedraagt € 1,25 per maand extra.

Vragen?

Heb je vragen over de dekking ‘Terreuraanslagen en natuurrampen’ op de doorlopende reis- en annuleringsverzekering? Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons, telefoon 055 540 04 08 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering