Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reisverzekering Cuba met gratis Engelstalige verklaring

Reisverzekering Cuba met Engelstalige verklaring

Sluit hier een reisverzekering voor Cuba af en ontvang gratis de verplichte Engelstalige verzekeringsverklaring. Snel en goed geregeld Bij Allianz Global Assistance, de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld!

Ga je binnenkort op reis naar Cuba dan is het belangrijk dat je weet hoe het zit met je reisverzekering en de Engelstalige verklaring die de Cubaanse overheid verlangt.

Reisverzekering met dekking voor medische kosten verplicht in Cuba

Per 1 mei 2010 is het voor alle reizigers naar Cuba verplicht om een reisverzekering te hebben met dekking voor medische kosten. In principe moet de verzekering in het land van herkomst worden afgesloten bij een door Cuba erkende verzekeraar. Kan je niet aantonen dat er een geldige verzekering van kracht is, dan bent je verplicht om op de luchthaven in Cuba een vervangende Cubaanse reisverzekering af te sluiten. Je wordt daarom geadviseerd om te zorgen voor een Engelstalige verklaring waarin staat dat je in Cuba verzekerd bent.

Hoe kom je aan de verklaring?

Op deze website kan je zelf eenvoudig een kortlopende reisverzekering voor Cuba afsluiten. Ga je vaker op reis kies dan voor onze voordelige doorlopende reisverzekering. Daarna kan je bij ons ook een Engelstalige verklaring aanvragen. Op deze verklaring staat waar je allemaal voor verzekerd bent en waar deze verzekering geldig is. Je kunt een Engelstalige verklaring bij ons aanvragen door een email te sturen naar: info@reisverzekering-direct.nl onder vermelding van je N.A.W. gegevens en je Allianz Global Assistance polisnummer (een voorbeeld van een Engelstalige verklaring zie je onderaan deze pagina).

Kies je voor een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance of heb je deze al, dan moet je ook even de data doorgeven van vertrek en terugkomst uit Cuba.

Wat kost een Cuba reisverzekering?

Een reisverzekering van Allianz Global Assistance met werelddekking heb je al v.a. € 2,50 per dag. Voor Cuba moet je dan ook medische kosten meeverzekeren. Wat de reisverzekering uiteindelijk kost hangt van meerdere factoren af. Je kan zelf de dekking kiezen die je wilt hebben. Zie hier ons premie-overzicht:

Allianz kortlopende reisverzekering

Premie kortlopende reisverzekering
Premie per dag
Basispremie Nederland:€ 0,90
Basispremie Europa:€ 1,40
Basispremie Wereld excl. Canada/VS:€ 2,30
Basispremie Wereld incl. Canada/VS:€ 2,95
Dekking reisongevallen:€ 0,10
Dekking geld en reischeques:€ 0,55
Dekking automobilistenhulp (Europa): € 13,75
Dekking wintersport/bijzondere sporten:€ 1,10
Aannuleringsdekking:5,9% v/d reissom
Premies exclusief assurantiebelasting.

Wat wil je verzekeren, en wat niet? Dat is persoonlijk. Natuurlijk houden we daar rekening mee. De uitstekende Kortlopende Reisverzekering is volledig aan te passen aan je wensen voor een reis naar Cuba. Als je daarnaast ook de Kortlopende (Dubbel-Zeker) Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluit, heb je nog een zorg minder. De beste kortlopende reis- en annuleringsverzekering kan je gemakkelijk zelf online samenstellen, je hebt de keuze uit:

  • Reisongevallen
  • Medische Kosten
  • Geld en reischeques
  • Automobilistenhulpverzekering
  • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
  • Langlaufen
  • Annuleringsverzekering

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering? Sluit hem hieronder af! Denk er aan dat je moet kiezen voor ‘werelddekking’ en ‘medische kosten’ i.v.m. de verzekeringsverklaring.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd

Kinderen die op de ingangsdatum van de Kortlopende Reisverzekering jonger zijn dan 5 jaar zijn gratis meeverzekerd. Zo zijn kinderen tot en met 4 jaar bij de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance voor dezelfde risico´s verzekerd als die van de medeverzekerde ouders/begeleiders.

Vragen?

Heb je een vraag over een Engelstalige verklaring voor Cuba of een reisverzekering voor Cuba? Neem dan contact met ons op, telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een email naar: info@reisverzekering-direct.nl

Voorbeeld verzekeringsverklaring

Hieronder zie je een voorbeeld van een verzekeringsverklaring die wordt geaccepteerd door de Cubaanse autoriteiten:

Cuba-verklaring

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering