Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Gratis Engelstalige verzekeringsverklaring voor visum, hier snel geregeld!

Gratis Engelstalige verzekeringsverklaring voor visum

Ga je op reis naar een visumplichtig land, dan heb je in veel gevallen een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig, waaruit blijkt dat je verzekerd bent tegen medische kosten.

Niet alleen voor het aanvragen van een visum, maar soms is het ook verplicht deze bij je te dragen zolang je het land verblijft, een voorbeeld daarvan is Rusland. Ook wanneer je naar Cuba of Venezuela reist moet je kunnen aantonen, middels een Engelstalige verzekeringsverklaring, dat je verzekerd bent tegen ziektekosten.

Bij Allianz Global Assistance kan je snel en eenvoudig, maar ook geheel kosteloos een Engelstalige verzekeringsverklaring krijgen (zie voorbeeld onderaan) wanneer je een doorlopende- of kortlopende reisverzekering hebt afgesloten.

Hoe kom je aan Engelstalige verzekeringsverklaring?

Sluit hier eerst een kortlopende- of doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance af. Denk er aan dat je kiest voor werelddekking en dekking voor medische kosten. Neem dan de volgende stappen:

 • Maak de keuze of je een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering wilt.
 • Kies vervolgens voor werelddekking.
 • Kies voor de dekking medische kosten.
 • Kijk of je nog andere aanvullende dekkingen wenst.
 • Sluit de verzekering af.
 • Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Stuur vervolgens een e-mailtje naar info@reisverzekering-direct.nl, vermeld daarin jouw polisnummer en de vertrek- en de retourdatum van je reis naar Cuba, Rusland, Venezuela of Iran en vraag in je e-mail om een Engelstalige verzekeringsverklaring voor het land van jouw bestemming (ook vermelden). Wij zullen er dan voor zorgen dat je die snel krijgt. Deze service is geheel gratis.

Verzekeringsverklaring voor Cuba

Toeristen die naar Cuba reizen moeten bij aankomst kunnen aantonen dat zij in het bezit zijn van een geldige (reis)verzekering met medische kosten dekking. De dekking medische kosten valt over het algemeen niet onder de standaard dekking van een (reis)verzekering, maar dient aanvullend te worden afgesloten. Let hier dus goed op bij het afsluiten van een reisverzekering. De verzekeringsmaatschappij waar de (reis)verzekering is afgesloten, dient erkend te zijn door de Cubaanse overheid. Allianz Global Assistance voldoet aan de gestelde eisen van de Cubaanse overheid. Daarom staat Allianz Global Assistance op de lijst van goedgekeurde verzekeringsmaatschappijen. Dit geldt zowel voor de kortlopende- als de doorlopende reisverzekering.

Verzekeringsverklaring voor Rusland (Russische federatie)

Iedereen die naar Rusland reist, moet een visum aanvragen. Dit kan online, via een reisbureau of bij een visumbureau. Voor een aanvraag van een visum moet je kunnen aantonen dat je verzekerd bent tegen ziektekosten in Rusland. Dit kan door bij je visum aanvraag een Engelstalige verklaring van je (reis)verzekering bij te voegen. Deze verklaring moet je ook bij je hebben wanneer je door Rusland reist. Een kopie van een verzekeringspasje is niet voldoende en word ook niet toegestaan. Op de verklaring moet expliciet vermeld worden dat medische kosten door de (reis)verzekeraar wordt vergoed en de reisverzekering geldig is in de Russische Federatie of wereldwijd. De geldigheidsduur van de reisverzekering moet gelijk zijn aan de visum periode. De verklaring van reisverzekering van Allianz Global Assistance wordt door de Russische autoriteiten geaccepteerd.

Verzekeringsverklaring voor Venezuela

Vanaf 1 mei 2014 is het voor toeristen die Venezuela bezoeken verplicht om een reisverzekering te hebben en je dient dit aan de autoriteiten te kunnen tonen. De verplichte reisverzekering voor Venezuela moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • De reisverzekering moet geldig zijn gedurende het verblijf van de toerist op Venezolaans grondgebied.
 • De (reis)verzekering dient dekking te bieden voor medische kosten van minstens € 30.000,- (medical fees and emergency cover – gastos médicos de emergencia y accidentes sobrevenidos).
 • Ook moet er een minimale bagagedekking zijn van 750 euro (verlies/beschadiging en diefstal).

Verzekeringsverklaring voor Zuid-Afrika

In sommige gevallen is het ook nodig om een Engelstalige verzekeringsverklaring te kunnen overleggen wanneer je Zuid-Afrika bezoekt.

Engelstalige verzekeringsverklaring voor Iran

Iedereen die naar Iran reist moet een Engelstalige verzekeringsverklaring kunnen overleggen. Ook wanneer je al een visum hebt. Bij aankomst op het vliegveld willen de Iraanse autoriteiten hiervan een bewijs zien. Je kan eventueel ter plekke een verzekering afsluiten voor deze verklaring maar dan moet je uren in de rij staan. De volgende zaken moeten op de Engelstalige verzekeringsverklaring voor Iran staan:

 • Naam en geboortedatum.
 • Het moet blijken dat je in Iran verzekerd bent tegen medische kosten.
 • Polisnummer.
 • Datum van aankomst en vertrek.
 • Ondertekend door de verzekeraar.

Meest gestelde vragen en antwoorden over Engelstalige verzekeringsverklaringen (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Is een Engelstalige (reis)verzekeringsverklaring verplicht?

Ja. Wat veel reizigers niet weten is dat er enkele landen zijn waar een reisverzekering voor medische kosten dekking en/of repatriëring verplicht is. Dat geldt voor Cuba, Rusland en Venezuela.

Wat is Engelstalige verzekeringsverklaring voor Rusland?

Iedereen die naar Rusland reist, moet een visum aanvragen. Dit kan bij de visumbalie Rusland VHS (tegenover het Russische consulaat) of je kan een visum online aanvragen via visa.kdmid.ru.  Voor een aanvraag van een visum moet je kunnen aantonen dat je verzekerd bent tegen ziektekosten in Rusland. Dit kan door bij je visum aanvraag een Engelstalige verklaring van (reis)verzekering bij te voegen. Deze verklaring moet je ook bij je hebben wanneer je door Rusland reist. Een kopie van een verzekeringspasje is niet voldoende en wordt niet toegestaan. Op de verklaring moet expliciet vermeld worden dat medische kosten door de (reis)verzekeraar wordt vergoed en de (reis)verzekering geldig is in de Russische Federatie of wereldwijd. De geldigheidsduur van de (reis)verzekering moet gelijk zijn aan de visum periode. De verklaring van reisverzekering van Allianz Global Assistance wordt door de Russische autoriteiten geaccepteerd. 

Wat is een Engelstalige verzekeringsverklaring voor Cuba?

Toeristen die naar Cuba reizen moeten bij aankomst kunnen aantonen dat zij in het bezit zijn van een geldige (reis)verzekering met medische kosten dekking. Naast toeristen zijn ook Cubanen die woonachtig in het buitenland verplicht een geschikte verzekering met medische dekking te hebben bij binnenkomst in Cuba. De Cubaanse overheid stelt aan de (reis)verzekering onder meer de voorwaarde dat:
– De verzekeringsmaatschappij waar de (reis)verzekering is afgesloten, dient erkend te zijn door de Cubaanse overheid.
– Allianz Global Assistance voldoet aan de gestelde eisen van de Cubaanse overheid. Daarom staat Allianz Global Assistance op de lijst van goedgekeurde verzekeringsmaatschappijen. Dit geldt zowel voor de kortlopende- als de doorlopende reisverzekering.

Wat is een Engelstalige verzekeringsverklaring voor Venezuela?

Vanaf 1 mei 2014 is het voor toeristen die Venezuela bezoeken verplicht om een (reis)verzekering te hebben en je dient dit aan de autoriteiten te kunnen tonen. De verplichte (reis)verzekering voor Venezuela moet aan een aantal voorwaarden voldoen:
– De reisverzekering moet geldig zijn gedurende het verblijf (van de toerist) op Venezolaans grondgebied.
– De (reis)verzekering dient dekking te bieden voor medische kosten van minstens € 30.000,- (medical fees and emergency cover – gastos médicos de emergencia y accidentes sobrevenidos).
– Ook moet er een minimale bagagedekking zijn van 750 euro (verlies/beschadiging en diefstal).

Hoe kom ik aan een Engelstalige verzekeringsverklaring?

Sluit eerst bij ons een kortlopende- of doorlopende reisverzekering met dekking voor medische kosten af. Neem daarna per e-mail contact met ons op voor de Engelstalige verzekeringsverklaring. Vermeld daarbij altijd je polisnummer. Heb je een doorlopende reisverzekering afgesloten vermeld dan ook wanneer de verklaring in moet gaan en wanneer je weer terug naar Nederland gaat.

Wat valt er onder de reisverzekering??

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport.

Tot wanneer kan ik een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering