Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Engelstalige verzekeringsverklaring voor o.a. Thailand, Indonesie, de Filipijnen, Vietnam en Maleisië

Engelstalige verzekeringsverklaring met Covid-19 dekking nodig voor je reis naar het buitenland? Daar kunnen wij snel en kosteloos voor zorgen. Sluit hier een kortlopende- of doorlopende medische reisverzekering van Allianz af en je ontvangt per e-mail de gewenste Engelstalige verzekeringsverklaring met Covid-19 vermelding. Wij hebben Engelstalige verklaringen voor o.a. Israel, Argentinië, Thailand, Vietnam, Filipijnen, Maleisië en Indonesie.

Heb je voor je reis naar het buitenland een medische reisverzekering nodig met een dekking van tenminste 100.000 dollar en dekking voor Covid-19? Een medische reisverzekering van Allianz kan je hier snel en voordelig afsluiten. Je ontvangt dan gratis een Engelstalige verzekeringsverklaring met Covid-dekking voor 100.000 dollar.

Een Engelstalige verzekeringsverklaring is o.a. nodig voor het reizen naar de volgende landen:

 • Vietnam
 • Filipijnen
 • Maleisië
 • Indonesie
 • Cuba
 • Rusland
 • Venezuela
 • Zuid-Afrika
 • Bali
 • Argentinië
 • Israël
 • Seychellen
 • Saoedi-Arabië

De Engelstalige verzekeringsverklaring (buitenlandverklaring) is soms nodig voor bijvoorbeeld de aanvraag van een visum of andere inreisvoorwaarden. Met de verzekeringsverklaring kan je aantonen dat je tijdens jouw verblijf verzekerd bent voor medische zorg, ook tegen Covid-19.

Gratis een verzekeringsverklaring bij een medische reisverzekering

Je ontvangt de gewenste verzekeringsverklaring, wanneer je hier op deze website een kortlopende- of doorlopende reisverzekering afsluit. Je dient daarvoor wel medische kosten en werelddekking mee te verzekeren. Deze verzekering moet de volledige periode dekken dat je in het buitenland bent. Wij zorgen er voor dat je een Engelstalige verzekeringsverklaring, snel per e-mail ontvangt.

Je hebt al een Allianz kortlopende reisverzekering met gratis verzekeringsverklaring v.a.: € 2,66 per dag. Nog voordeliger is de doorlopende reisverzekering met gratis verzekeringsverklaring v.a.: € 3,81 per maand (voor maximaal 60 dagen aaneengesloten, maar dit kan je optioneel uitbreiden naar 180 dagen).

Engelstalige verzekeringsverklaring (ook voor Covid-19)

Een Engelstalige verzekeringsverklaring bij Allianz biedt de nodige voordelen, zoals:

 • Je hoeft niet meer extra een dure ziektekostenverzekering af te sluiten.
 • Er worden GEEN leeftijdstoeslagen gehanteerd, dus de premie is zeer gunstig.
 • Iedereen wordt geaccepteerd, ongeacht je gezondheid.
 • Ook geschikt voor oudere reizigers, iedereen wordt geaccepteerd ongeacht je leeftijd, al ben je 99 jaar.
 • De verzekeringsverklaring van minimaal 100.000 US-dollar is gratis. Deze wordt op verzoek aangemaakt en per e-mail aan je verzonden.
 • De premie voor de kortlopende reisverzekering met verzekeringsverklaring v.a.: € 2,66 per dag.
 • Premie voor de doorlopende reisverzekering met verzekeringsverklaring v.a.: € 3,81 per maand (voor maximaal 60 dagen aaneengesloten, maar dit kan je optioneel uitbreiden naar 180 dagen).

Let op: Deze reisverzekeringen kunnen alleen worden afgesloten door ingezetenen van Nederland met een Nederlandse basiszorgverzekering. Woon je definitief in het buitenland en ben je uitgeschreven in Nederland, dan kan je geen gebruik maken van de genoemde reisverzekeringen. Woon je in het buitenland? Informeer dan bij ons voor andere mogelijkheden: info@reisverzekering-direct.nl

Hoe kom ik aan een verzekeringsverklaring voor mijn reis naar het buitenland?

Een Engelstalige verzekeringsverklaring voor jouw reis naar het buitenland met vermelding van de 100.000 dollar is eenvoudig te verkrijgen:

 • Stap 1. Sluit hier op deze website online een kortlopende- of doorlopende reisverzekering van Allianz af, met minimaal medische kosten en werelddekking.
 • Stap 2. Wacht tot je de polis per e-mail hebt ontvangen (meestal binnen 10 minuten).
 • Stap 3. Stuur ons een e-mail met vermelding van je polisnummer en de periode van verblijf naar info@reisverzekering-direct.nl en vraag om de Engelstalige verzekeringsverklaring.
 • Stap 4. Deze wordt aangemaakt en per e-mail naar je verzonden.

Let op: Mocht het zo zijn dat de verklaring door de buitenlandse autoriteiten wordt afgewezen dan wordt de reisverzekering geannuleerd en ontvang je de betaalde premie volledig retour. Je loopt dus geen risico.

Let op: wij kunnen alleen een Engelstalige verzekeringsverklaring voor jou laten opmaken, wanneer je op deze website een reisverzekering afsluit.

Reisverzekering van Allianz afsluiten

Wil je een gratis Engelstalige verzekeringsverklaring bij een kortlopende- of doorlopende reisverzekering? Sluit dan hieronder de reisverzekering van jouw keuze af (minimaal medische kosten en werelddekking is verplicht):

Ga je voor langere periode naar het buitenland? Kies voor de doorlopende reisverzekering!

Ga je voor een langere periode naar het buitenland dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Je kan er van uitgaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering goedkoper is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger.

Engelstalige verzekeringsverklaring voor Vietnam

Reis je naar Vietnam? De Vietnamese autoriteiten willen dat je een medische reisverzekering hebt afgesloten die minimaal USD 20.000 dekt.

Engelstalige verzekeringsverklaring voor Maleisië

Reis je naar Maleisië? De Maleisische autoriteiten willen dat je een medische reisverzekering hebt afgelsloten die minimaal USD 20.000 dekt.

Engelstalige verzekeringsverklaring voor de Filipijnen

Reis je naar de Filipijnen? De Filipijnse autoriteiten willen dat je een medische reisverzekering hebt afgelsloten die minimaal USD 35.000 dekt.

Engelstalige verzekeringsverklaring voor Indonesie

Reizigers naar Indonesië dienen een bewijs van reisverzekering te kunnen tonen die COVID-gerelateerde kosten dekt van tenminste USD 25.000.

Engelstalige verzekeringsverklaring voor Bali

Wie op reis gaat naar Bali heeft de volgende zaken nodig; een geldig paspoort (minimaal 6 maanden), een bewijs van vaccinatie (volledige vaccinatie) vanaf 18 jaar, een visa on arrival (bij aankomst op de luchthaven voor 35 euro in cash), een Engelstalig verzekeringsbewijs voor COVID-19 gerelateerde uitgaven en reizigers moeten de PeduliLindungo App (pas te activeren in Indonesië) downloaden.

Engelstalige verzekeringsverklaring voor Argentinië

De inreismaatregelen voor Argentinië zijn opgeheven. Reizigers moeten alleen ten minste 48 uur voor vertrek online een verklaring invullen en een medische reisverzekering tonen die dekking voor COVID-19-kosten biedt. Voor de inreisvoorwaarden kan je de website van de Argentijnse overheid raadplegen (informatie het Spaans). Controleer voor het reizen goed wat de specifieke vereisten zijn, omdat die regelmatig veranderen. Je kan ook de ambassade van Argentinië in Den Haag vragen om informatie.

Engelstalige verzekeringsverklaring voor Israël

De grenzen in Israël zijn open voor zowel de gevaccineerde als de ongevaccineerde reizigers. Om Israël in te mogen reizen moeten alle reizigers voor het instappen in het vliegtuig of voor het passeren van de landsgrenzen, binnen 48 uur voor vertrek een online ‘entry declaration’ invullen. Je moet voor vertrek kunnen laten zien dat je goedkeuring hebt verkregen om Israël in te reizen. Je moet een medische reisverzekering hebben die alle kosten van een eventuele medische behandeling van het coronavirus dekt.

Engelstalige verzekeringsverklaring voor de Seychellen

Door COVID-19 heeft de overheid van de Seychellen inreisbeperkingen ingesteld. Om de Seychellen in te mogen reizen moet je aan de inreisvoorwaarden voldoen. Lees de laatste informatie over de inreisvoorwaarden op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Toerisme van de Seychellen (informatie in het Engels). Bezoekers aan de Seychellen moeten een geldige medisch reisverzekering hebben, met dekking voor COVID-19-testen, isolatie, quarantaine en klinische zorg.

Engelstalige verzekeringsverklaring voor Saoedi-Arabië

Reizigers naar Saoedi-Arabië moeten verzekerd zijn tegen ziektekosten en daarom een medische reisverzekering afsluiten. De Saoedische overheid verlangd een verzekering die COVID opname dekt.

Verzekeringsverklaring voor Cuba

De overheid van Cuba wil dat iedere reiziger op elk moment kan aantonen dat hij een geldige reisverzekering heeft. Je moet eveneens kunnen aantonen dat de medische kosten door de verzekeraar worden vergoed. De dekking medische kosten valt over het algemeen niet onder de standaard dekking van een reisverzekering, maar dient aanvullend te worden afgesloten. Let hier dus goed op bij het afsluiten van een reisverzekering. Naast toeristen zijn ook Cubanen woonachtig in het buitenland verplicht een geschikte verzekering met medische dekking te hebben bij binnenkomst in Cuba.

Verzekeringsverklaring voor Rusland

Iedereen die naar Rusland reist, moet een visum aanvragen. Dit kan via visa.kdmid.ru. Voor een aanvraag van een visum moet je kunnen aantonen dat je verzekerd bent tegen ziektekosten in Rusland. Dit kan door bij je visum aanvraag een Engelstalige verklaring van (reis)verzekering bij te voegen. Deze verklaring moet je ook bij je hebben wanneer je door Rusland reist. Een kopie van een verzekeringspasje is niet voldoende en wordt niet toegestaan. Op de verklaring moet expliciet vermeld worden dat medische kosten door de (reis)verzekeraar wordt vergoed en de (reis)verzekering geldig is in de Russische Federatie of wereldwijd. De geldigheidsduur van de (reis)verzekering moet gelijk zijn aan de visum periode. Sluit hier de af en je ontvangt op verzoek een Engelstalige verzekeringsverklaring voor de Russische Federatie (Rusland).

Verzekeringsverklaring voor Venezuela

Ben je van plan om naar Venezuela te reizen, denk er dan aan dat vanaf 1 mei 2014 het voor toeristen verplicht is om een (reis)verzekering af te sluiten. Je kan dit aantonen door een Engelstalige verzekeringsverklaring. Deze verplichte reisverzekering voor Venezuela moet aan een aantal voorwaarden voldoen. De reisverzekering moet geldig zijn gedurende het verblijf van de toerist op Venezuelaans grondgebied. De autoriteiten stellen verder als eis dat de reisverzekering dekking biedt voor medische kosten voor tenminste 30.000 euro (medical fees and emergency cover – gastos médicos de emergencia y accidentes sobrevenidos). Tevens moet er een minimale bagagedekking zijn van 750 euro (verlies/beschadiging en diefstal).

Verzekeringsverklaring voor Zuid-Afrika

Ga je langer dan 90 dagen naar Zuid-Afrika? Dan moet je een visum aanvragen. Hiervoor heb je een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig. Neem deze samen met je zorgpas mee op reis. Het kan ook zijn dat je een Zuid-Afrikaanse zorgverzekering moet afsluiten. Informeer hiervoor bij de Zuid-Afrikaanse ambassade.

Meeste gestelde vragen en antwoorden over een verzekeringsverklaring (FAQ)

Lees hier vaak gestelde vragen en antwoorden.

Geven jullie een Engelstalige verzekeringsverklaring af?

Ja. Heb je voor je reis een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig? Die kunnen wij verstrekken als je op deze website een kortlopend- of doorlopende medische reisverzekering van Allianz afsluit.

Staat in de verzekeringsverklaring ook dat ik voor covid-19 verzekerd ben?

Jazeker, tot 100.000 dollar.

Wat komt er in de Engelstalige verzekeringsverklaring van Allianz te staan?

Onder andere, het soort reisverzekering, de naam van de verzekerde, polisnummer, geldigheidsdatum van de polis, werelddekking en het telefoonnummer van de verzekeraar. Verder deze tekst: We hereby confirm that the person named below has Travel Insurance for medical costs that covers all emergency health care, including health care related to the Covid-19 virus, up to $ 100.000. Only if not covered by a health insurance policy and if the abovementioned insured person has not travelled against government advice.

Moet ik voor de Engelstalige verzekeringsverklaring betalen?

Nee, die is gratis als je hier een medische reisverzekering afsluit of als je al een Allianz reisverzekering hebt (met dekking voor medische kosten en werelddekking).

Welke landen vragen om een Engelstalige verzekeringsverklaring?

In ieder geval de volgende landen: Vietnam, Filipijnen, Maleisië, Indonesie, Cuba, Rusland, Venezuela en Zuid-Afrika. Maar staat jouw land er niet bij, dat is geen probleem. De verklaring kan in principe voor ieder land worden gebruikt.

Wat als de Engelstalige verzekeringsverklaring niet goedgekeurd wordt?

Dat hebben wij nog niet meegemaakt, maar mocht dat toch zo zijn dan krijg je premie teruggestort.

Welke dekkingen voor de reisverzekering moet ik kiezen?

In ieder geval medische kosten en werelddekking. Je kan de reisverzekering verder uitbreiden met de dekkingen die jij belangrijk vindt.

Zijn medische kosten vanwege besmetting met Corona verzekerd?

Raak je besmet met corona tijdens je reis? En moet je daarom opgenomen worden in een ziekenhuis? Dan heb je dekking voor medische kosten vanwege een ziekenhuisopname tijdens je reis, als je corona oploopt. Je moet dan wel de module Medische Kosten hebben meeverzekerd. Deze dekking geldt ook in gebieden met het reisadvies Oranje, vanwege het risico op coronabesmetting. De dekking geldt niet als het gebied waar je verblijft de kleurcode Rood heeft.

Wat kost de medische reisverzekering?

Je hebt al een Allianz kortlopende reisverzekering met verzekeringsverklaring v.a.: € 2,66 per dag. Nog voordeliger is de doorlopende reisverzekering met verzekeringsverklaring v.a.: € 3,81 per maand (voor maximaal 60 dagen aaneengesloten, maar dit kan je optioneel uitbreiden naar 180 dagen).

Wat is beter een kortlopende- of doorlopende reisverzekering?

Ga je voor een langere periode naar het buitenland dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering goedkoper is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger.

Kan ik ook een annuleringsdekking meeverzekeren?

Ja, dat kan. Met de annuleringsdekking op de kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet op vakantie kan of dat je een vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld omdat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Vragen?

Heb je vragen over een medische reisverzekering met een Engelstalige verzekeringsverklaring? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering