Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 09.00 -12.00 uur op werkdagen

Eenvoudig geld besparen op je reisverzekering? Lees onze tips!

"Allianz"/

Kies voor de vernieuwde Allianz kortlopende reisverzekering!

(eventueel met annuleringsdekking)

Wat is er nieuw?

  • Nu mogelijk om zelf de hoogte van je bagagedekking te bepalen.
  • Gemakkelijker en sneller kiezen uit 3 pakketten.
  • Uit te breiden met een annuleringsdekking (ook Allrisk dekking mogelijk).

Ontvang direct de polis per e-mail, snel en goed geregeld!

Pakket 1:
Basis
Pakket: 2
Uitgebreid
Pakket 3:
Compleet
SOS-hulpverleningSOS-hulpverleningSOS-hulpverlening
Bagagedekking
(€1.500,- of €3.500,-)
Bagagedekking
(€1.500,- of €3.500,-)
Bagagedekking
(€3.500,- of €5.000,-)
Geen medische kostenIncl. medische kostenIncl. medische kosten
Geen uitbreidingen
mogelijk
Keuze voor:
– wintersport/risicosporten
– SOS-autohulp
– annulering (ook Allrisk)
Keuze voor:
– ongevallen
– wintersport/risicosporten
– SOS-autohulp
– annulering (ook Allrisk)
Premie:
v.a. €1,50 p/d
Premie:
v.a. €1,71 p/d
Premie:
v.a. €2,01 p/d
Maak vrijblijvend een premieberekening voor het pakket en de eventuele opties die je kiest. De minimumpremie bedraagt € 15,- per polis.

Allianz Assistance is grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld en meerdere keren gekozen als beste reisverzekeraar van Nederland!

Premie berekenen en afsluiten:

Meer informatie:

Heb je vragen over de nieuwe kortlopende reisverzekering, eventueel met annuleringsdekking? Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons (09.00 – 12.00 uur op werkdagen): telefoon 055-5400408.

Let op: De tekst hieronder is in bewerking en nog niet geheel aangepast aan het nieuwe product.


Een reisverzekering is zeker niet overbodig als je op vakantie gaat. Wanneer er tijdens je reis iets gebeurt, dan is het prettig als je terug kunt vallen op je reisverzekering. Desondanks wil je niet teveel premie betalen.

Het zoeken naar de juiste reisverzekering kan soms lastig zijn door de vele aanbieders. Kies om te besparen niet altijd de goedkoopste verzekering. Een goedkopere reisverzekering, betekent ook vaak een lagere dekking. Toch is het wel mogelijk om te besparen op je reisverzekering. Lees daarvoor onze handige tips.

Keuze in dekkingen

Een belangrijk voordeel bij Allianz Assistance is dat je zelf de dekkingen kan kiezen die je belangrijk vindt. Vragen die daarbij van belang zijn:

  • Hoe groot is het risico?
  • Wat is de schade als het risico zich toch voordoet?
  • Wat is de vergoeding vanuit de verzekering? Let daarbij ook op de voorwaarden (uitsluitingen/beperkingen).
  • Bedenk dat je bij bagageschade meestal de dagwaarde vergoed krijgt.
  • Is het risico al ergens anders verzekerd?
  • Kan ik de schade zelf dragen?

Voorkom dat je voor dekkingen kiest die je niet nodig hebt. Zo bespaar je direct op de premie.

Europa- of  werelddekking?

Het is overbodig om een reisverzekering met werelddekking af te sluiten, als je toch niet van plan bent om buiten Europa te reizen. Bovendien vallen behalve alle Europese landen, de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee (bijvoorbeeld Egypte, Israël en Marokko) ook onder de Europadekking. Maak vooraf dus goed de afweging of een werelddekking daadwerkelijk nodig is. Bedenk ook dat je altijd je de dekking kan aanpassen wanneer je toch een keer naar een andere continent op vakantie gaat. Zo bespaar je premie voor de relatief dure werelddekking.

Medische kosten wel of niet?

Indien je enkel een basiszorgverzekering hebt worden de medische kosten in het buitenland tegen de Nederlandse kostprijs vergoed. Een ingreep in het buitenland kan duurder zijn dan in Nederland en dat betekent dat je zelf het verschil zal moeten bijbetalen. Om het gat hiertussen op te vangen kan je de dekking medische kosten meeverzekeren. Mocht je een aanvullende zorgverzekering hebben, dan kan het zijn dat de medische kosten in het buitenland wel vergoed worden. Ga er niet zomaar vanuit dat je de dekking medische kosten dan kunt schrappen van je reisverzekering. Informeer goed bij je zorgverzekeraar wat wel en niet gedekt is. Vooral repatriëring is een belangrijk onderdeel.

Kortlopende- of doorlopend reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger. Het omslagpunt voor een doorlopende reisverzekering in plaats van een kortlopende reisverzekering ligt bij een gezin op twee weken vakantie, bij een stel op drie weken en alleenstaande bij drie tot vier weken (niet aaneengesloten). Maak op basis van je reisgedrag een afweging of een kortlopende- of doorlopende reisverzekering de beste keus is.

Pechhulp auto

Voor autovakanties is het belangrijk dat je in het buitenland hulp kunt krijgen als er iets met de auto gebeurt. Je kunt hiervoor een extra dekking voor automobilistenhulp afsluiten op je reisverzekering. Controleer voordat je dit doet eerst je huidige autoverzekering. Sommige autoverzekeraars bieden pechhulp aan in het buitenland. Met een allrisk verzekering worden veel ongemakken zoals noodreparatie langs de weg, verslepen naar een garage etc. vergoed. Let er wel op dat je met een autoverzekering vaak geen recht hebt op vervangend vervoer of een noodgedwongen overnachting.

Reisbagage

Bij een aantal inboedelverzekeringen is de inboedel ook buitenshuis verzekerd. Dat betekent dat ook je bagage op reis al verzekerd is, maar dan wel met beperkte voorwaarden. De inboedel mag zich enkel tijdelijk elders bevinden en de tijdelijke huisvesting moet vaak vergelijkbaar zijn met thuis (een vakantiewoning bijvoorbeeld). Diefstal van inboedel uit de auto is beperkt tot een maximum. Reisbagage is veelal standaard meeverzekerd bij iedere reisverzekeraar. Dit is dus geen rubriek waar je op kunt besparen.

Met deze tips kun je wellicht geld besparen op je reisverzekering, maar wees er altijd zeker van dat je voldoende dekking hebt tijdens je vakantie. Wanneer er iets gebeurt kunnen de kosten namelijk hoog oplopen en het zou vervelend zijn als je zelf voor deze kosten moet opdraaien, omdat je enkele euro’s wilde besparen op je reisverzekering.

Vragen?

Heb je een vraag over besparen op de premie van je reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een email naar: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Categoriën: Reisverzekeringen

Tags: ,

Kies je reis- of annuleringsverzekering