Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Een kortlopende reisverzekering voor Europa van Allianz met bagagedekking kost €1,40 per dagAllianz kortlopende reisverzekering

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief reisbagage dekking tot €4.000,-

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Annuleringsdekking mogelijk (bespaar poliskosten)

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al voor €1,40 per dag in heel Europa goed verzekerd!

Wil jij weten wat een reisverzekering kost? De kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance heeft een zeer complete dekking en kost slechts €1,40 per dag.

Je bent dan verzekerd voor reisbagage: verlies/ diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (totaal max. €4.000,-). En S.O.S. hulpverlening: geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Je kan dit uitbreiden met dekkingen die jij belangrijk vindt zoals reisongevallen, medische kosten en bijzondere sporten.

Hier kun je zelf de premie berekenen. Je ziet direct wat een reisverzekering kost. Je kan hem dan ook gelijk afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen. De polis van de kortlopende reisverzekering ontvang je onmiddellijk per e-mail! Je kan de reisverzekering zelfs vijf minuten voor je vertrek afsluiten.

Hoeveel bedraagt de premie?

De premie voor een kortlopende reisverzekering van Allianz is bijzonder gunstig. Je hebt al een kortlopende reisverzekering vanaf € 1,40 per dag! Je bent dan in geheel Europa verzekerd inclusief de landen om de Middellandse zee. Voor meer informatie over de premie maak online een premieberekening of bekijk de onderstaande tabel:

Allianz kortlopende reisverzekering

Premie kortlopende reisverzekering
Premie per dag
Basispremie Nederland:€ 0,90
Basispremie Europa:€ 1,40
Basispremie Wereld excl. Canada/VS:€ 2,30
Basispremie Wereld incl. Canada/VS:€ 2,95
Dekking reisongevallen:€ 0,10
Dekking geld en reischeques:€ 0,55
Dekking automobilistenhulp (Europa): € 13,75
Dekking wintersport/bijzondere sporten:€ 1,10
Aannuleringsdekking:5,9% v/d reissom
Premies exclusief assurantiebelasting.

De voordelen van de kortlopende reisverzekering

 • Gunstige kosten en binnen een paar minuten online afgesloten. Je ontvangt direct de polis per e-mail.
 • Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
 • Bij Allianz Global Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.
 • Eenvoudig meeverzekeren van bijzondere sporten en wintersport.

De kosten voor een reisverzekering bepaal je zelf

Hoeveel een reisverzekering van Allianz Global Assistance kost, bepaal je zelf. De premie van een tijdelijke reisverzekering hangt af van de duur van de reis, Europa- of werelddekking en eventuele uitbreidingen. Uiteraard dien je de reisverzekering af te stemmen op jouw persoonlijke situatie. Blijf je in Europa of ga je een verre reis maken? Neem je dure spullen mee, zoals een laptop en smartphone? Ga je sporten op vakantie en neem je een kostbare sportuitrusting mee? Of ga je alleen maar op het strand liggen?

Maak een premieberekening en zie hoeveel een reisverzekering kost

De beste manier om er achter te komen wat een reisverzekering kost is een premieberekening maken. Het is dan goed om vooraf te bepalen wat je precies wilt. Stel jezelf de volgende vragen:

 • Hoe ben ik nu verzekerd? Ben je via je zorgverzekering verzekerd tegen medische kosten in het buitenland?
 • Waar ga je naar toe? Kies je voor Europa- of werelddekking?
 • Hoe lang blijf ik daar? Blijf je lang weg, dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.
 • Wat voor soort vakantie is het? Ga je werken of gevaarlijk sporten beoefenen?
 • Wat neem ik mee? Veel of weinig bagage? Kostbare spullen?

Wil je de kosten voor een reisverzekering zoveel mogelijk beperken dan kan je uitsluitend voor een basisdekking kiezen. Je hebt echter ook de mogelijkheid een aantal aanvullende dekkingen mee te verzekeren zoals:

 • Bagagedekking
 • Reisongevallen
 • Reisrechtsbijstand
 • Medische Kosten
 • Geld en reischeques
 • Automobilistenhulpverzekering
 • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
 • Annuleringskosten

Europadekking of werelddekking afsluiten?

Je heb de keuze uit:

 • Europadekking (inclusief landen om de Middellandse zee)*
 • Werelddekking exclusief de Verenigde Staten en Canada
 • Werelddekking inclusief de Verenigde Staten en Canada

*Europadekking geldt voor de volgende landen: Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittannië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Tip: Reis je naar Cuba of Rusland dan kan je bij ons gratis een Engelstalige verzekeringsverklaring voor medische kosten aanvragen (mits meeverzekerd op je polis).

Annuleringsdekking voor extra zekerheid mocht je vakantie niet doorgaan

Met de annuleringsdekking op de kortlopende reis en annuleringsverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet op vakantie kan of dat je een vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt dan de reissom terug. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.

Doorlopende reisverzekering kan voordeliger zijn

Ga je meerdere keren per jaar op vakantie? Dan kan het voordeliger zijn een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Meestal is een doorlopende reisverzekering al goedkoper wanneer je meer dan 17 tot 21 dagen per jaar of met een gezin op vakantie gaat. Meer informatie: Doorlopende reisverzekering »

Wel of geen medische kosten meeverzekeren?

Heb je uitsluitend een basiszorgverzekering in Nederland, dan worden in het buitenland alleen de medische kosten vergoed tegen de kostprijs in Nederland. Het verschil moet je dan zelf bijbetalen. Om dit te voorkomen is het raadzaam de dekking voor medische kosten af te sluiten. Buiten Europa geldt in de regel dat spoedeisende hulp tegen de in Nederland geldende prijs wordt vergoed. In dure landen waar de tarieven hoger zijn dan in ons land loont het dus om je extra te verzekeren tegen mogelijke ziektekosten. Ziekenvervoer terug naar huis (repatriëringskosten) worden niet altijd gedekt door je zorgverzekering. Daarvoor kun je een reisverzekering afsluiten.

Gevaarlijke sporten

Wanneer je van plan bent om tijdens je vakantie gevaarlijke sporten te beoefenen, dan moet dit meestal apart worden meeverzekerd vanwege de risico’s. Kijk voor je een reisverzekering gaat afsluiten of jouw sport wel verzekerd is.

Vragen?

Heb je vragen over de kosten van een kortlopende reisverzekering? Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons: 055 540 04 08 .

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering