Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reisverzekering: Medische kosten wel of niet meeverzekeren?

Een kortlopende- of doorlopende reisverzekering bij Allianz Global Assistance kan je zelf op maat samenstellen met de dekkingen die jij belangrijk vindt. Dat is handig want zo ben je niet dubbel verzekerd of verzekerd voor iets wat je niet wilt. Toch kan het soms lastig zijn om te bepalen welke dekking nu wel of niet belangrijk is.

Dekking medische kosten

Dat geldt ook voor de dekking medische kosten (ook wel geneeskundige kosten genaamd). Met deze uitbreiding krijg je de kosten voor een medisch noodzakelijke behandeling in het buitenland vergoed. Voor vergoeding van een behandeling tijdens een buitenlandse reis, is het noodzakelijk dat de behandeling niet kan worden uitgesteld tot je terug bent in Nederland.

Medische kosten wél meeverzekeren op je reisverzekering

Hoewel je met de basis zorgverzekering wel recht heb op medische zorg in het buitenland, adviseren wij toch om ook medische kosten mee te verzekeren op je kortlopende- of doorlopende reisverzekering. Vooral als je naar landen gaat waar de geneeskundige kosten hoger zijn dan in Nederland. En vergis je niet dat is vaker een feit dan je denkt. In Frankrijk, Turkije en Zwitserland ben je al in veel gevallen duurder uit als het gaat om medische kosten. Dit is belangrijk om te weten omdat Nederlandse zorgverzekeraar alleen de kosten vergoeden die gelijk zijn aan het in Nederland gebruikelijke tarief. Soms zijn de medische kosten drie tot vier keer zo hoog dan in ons land. In dat geval kan het zo zijn dat je zelf het verschil moet bijbetalen. Dit probleem kan je voorkomen door de dekking medische kosten me te verzekeren. Je krijgt dan altijd 100% vergoeding voor de gemaakte medische kosten, zelfs als je in een prive-kliniek bent behandeld.

Repatriëring bij ziekte of ongeval

Een reisverzekering van Allianz Global Assistance vergoedt ook medische repatriëring. Dat wil zeggen dat jouw onverwachte terugkeer naar huis door ongeval of ziekte wordt vergoed. Is een van de verzekerden overleden tijdens de vakantie dan regelt Allianz Global Assistance ook de terugkeer van de overledene.

Wat kost het meeverzekeren van medische kosten op een reisverzekering?

Voor een geringe meerpremie loop je geen enkel risico op je vakantie. Het verzekeren van medische kosten op een kortlopende reisverzekering kan al vanaf:

Dekking medische kosten Europa: € 0,35 per persoon per dag.

Voorbeelden van medische kosten

Voorbeelden van medische kosten in het buitenland zijn:

  • honoraria van artsen en specialisten;
  • ziekenhuisopname;
  • kosten van operatie en gebruik van operatiekamer;
  • door de arts voorgeschreven röntgenopnamen en radioactieve bestralingen;
  • door de arts voorgeschreven medicijnen, verbandmiddelen en massage;
  • medisch noodzakelijk vervoer (waaronder mede wordt begrepen vervoer vanaf een skipiste) van verzekerde naar en van artsen en het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Reisverzekering met dekking voor medische kosten afsluiten

Wil je een reisverzekering met dekking voor medische kosten afsluiten? Dan kan snel en voordelig bij Allianz Global Assistance. Je kan zelf de premie berekenen. Na het afsluiten ontvang je polis direct per e-mail.

Kortlopende reisverzekering, meer informatie »

Doorlopende reisverzekering, meer informatie »

Vragen?

Heb je een vraag over de dekking medische kosten op een reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een email naar: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.