Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Allianz Assistance – hier direct je reisverzekering of annuleringsverzekering

"Allianz"/

Kies voor de Allianz doorlopende reisverzekering (eventueel met annuleringsdekking)

Kies zelf je pakket en eventuele uitbreidingen

 • Bepaal zelf de hoogte van je bagagedekking en kies uit 3 paketten
 • Pakket Uitgebreid en Compleet is uit te breiden met een annuleringsdekking.

Ontvang direct de polis per e-mail, snel en goed geregeld!

Pakket 1:
Basis
Pakket: 2
Uitgebreid
Pakket 3:
Compleet
SOS-hulpverlening
+ Rechtsbijstand
SOS-hulpverlening
+ Rechtsbijstand
SOS-hulpverlening
+ Rechtsbijstand
Bagagedekking
(€1.500,- of €3.500,-)
Bagagedekking
(€1.500,- of €3.500,-)
Bagagedekking
(€3.500,- of €5.000,-)
Geen medische kostenIncl. medische kostenIncl. medische kosten
Geen uitbreidingen mogelijkKeuze:
– wintersport/risicosporten
– SOS-autohulp
– annuleringsdekking
Keuze:
– ongevallen
– wintersport/risicosporten
– SOS-autohulp
– annuleringsdekking
Premie:
v.a. €1,91 p/m
Premie:
v.a. €3,07 p/m
Premie:
v.a. €4,27 p/m
Maak vrijblijvend een premieberekening voor het pakket en de eventuele opties die je kiest.

Allianz Assistance is grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld en meerdere keren gekozen als beste reisverzekeraar in Nederland!

Premie berekenen en afsluiten:

Meer informatie:

Heb je vragen over de doorlopende reisverzekering? Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of ons (09.00 – 12.00 uur op werkdagen): telefoon 055-5400408.


Allianz Assistance is internationaal marktleider in reisverzekeringen en hulpverlening en telt meer dan 13.000 medewerkers, die samen 58 talen spreken.

Zij zijn aanwezig met eigen vestigingen op vijf continenten, in 37 landen. ook als je in het buitenland bent, word je altijd in je eigen taal te woord gestaan. Samen met ruim 400.000 dienstverleners én een netwerk van betrouwbare lokale agenten in landen waar we ze eigen vestiging hebben, staan ze dag en nacht voor je klaar. Elke twee seconde neemt Allianz Assistance ergens ter wereld een hulpaanvraag in behandeling en helpen ze ieder uur ruim 5.000 mensen.

Allianz Assistance in Nederland

De Nederlandse vestiging van Allianz Assistance bevindt zich in Amsterdam. Van daaruit werken 290 enthousiaste medewerkers. In Nederland verzorgen zij de medische hulpverlening voor meer dan 1,5 miljoen Nederlanders en de Pechhulp- en ongevalshulp voor ruim 2,5 miljoen auto’s.

Allianz reisverzekering en/of annuleringsverzekering afsluiten

Bereken hieronder de premie voor een Allianz reisverzekering of annuleringsverzekering. Je kunt daarna eenvoudig de verzekering afsluiten, bijvoorbeeld een kortlopende reisverzekering. De polis en de voorwaarden ontvang je direct per e-mail. Snel, handig en voordelig.

Allianz Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Allianz Assistance is daarnaast al twee keer door reisagenten gekozen tot Nederland’s Beste reisverzekeraar tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht.

Allianz kortlopende Reisverzekering afsluiten

Uitstekende reisverzekering voor het hele gezin. Ga je af en toe op vakantie? Dan is de Kortlopende Reisverzekering van Allianz ideaal. Of je nu gaat skiën of eilandhoppen: met deze tijdelijke reisverzekering ben je altijd verzekerd op de beste manier. Het is mogelijk om de Allianz kortlopende reisverzekering aan te vullen met een annuleringsdekking.

Raak je besmet met corona tijdens je reis? En moet je daarom opgenomen worden in een ziekenhuis? Dan heb je dekking voor medische kosten vanwege een ziekenhuisopname tijdens je reis, als je corona oploopt. Je moet dan wel de module Medische Kosten hebben meeverzekerd. Deze dekking geldt ook in gebieden met het reisadvies Oranje, vanwege het risico op coronabesmetting. De dekking geldt niet als het gebied waar je verblijft de kleurcode Rood heeft.

√  Allianz Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.
√  Uitgebreide vergoeding van medische kosten.
√  Kinderen t/m 4 jaar gratis meeverzekerd.
√  Bijzondere sporten en wintersport mee te verzekeren.
√  Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Allianz doorlopende reisverzekering afsluiten

De Doorlopende Reisverzekering van Allianz Assistance is ideaal als je regelmatig op reis gaat. Want met deze permanente reisverzekering verzeker je alleen wat echt nodig is. Zo bepaal je zelf waarvoor je wel en niet verzekerd bent. Precies de goede dekking, voor precies de juiste premie. Dat is het uitgangspunt van de Doorlopende Reisverzekering.

Raak je besmet met corona tijdens je reis? En moet je daarom opgenomen worden in een ziekenhuis? Dan heb je dekking voor medische kosten vanwege een ziekenhuisopname tijdens je reis, als je corona oploopt. Je moet dan wel de module Medische Kosten hebben meeverzekerd. Deze dekking geldt ook in gebieden met het reisadvies Oranje, vanwege het risico op coronabesmetting. De dekking geldt niet als het gebied waar je verblijft de kleurcode Rood heeft.

√  Allianz doorlopende reisverzekeringen: Keuzevrijheid: door jou op maat te maken.
√  Eigen alarmcentrales: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
√  Gratis medisch advies en altijd in het Nederlands.
√  Schade online melden: vijf werkdagen afgehandeld.
√  Ideale aanvulling: Doorlopende Annuleringsverzekering.

Kortlopende annuleringsverzekering afsluiten

Verzekerd tegen noodgedwongen annulering of voortijdige beëindiging van je vakantie. Je reis of vakantie annuleren is vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Vergeet daarom niet een Kortlopende Annuleringsverzekering van Allianz Assistance af te sluiten. Met deze tijdelijke annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Ook geldig voor last minute reizen!

√  Verzekerd bij annulering en vertraging.
√  Met Dubbel-Zeker variant volledige verzekerde reissom vergoed.
√  Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.
√  Handig: bespaar geld en sluit ook direct een reisverzekering af.

Doorlopende Annuleringsverzekering afsluiten

Met de doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Assistance ben je voordelig het hele jaar door verzekerd tegen annuleringskosten. Je ontvangt met deze verzekering een vergoeding die de reisorganisatie jou in rekening brengt bij een annulering. Ook als je een reis moet afbreken of bij een vertraging op de heenreis van meer dan 8 uur, ontvang je een vergoeding.

√  Verzekerd bij annulering en vertraging en reisonderbreking.
√  Inclusief dekking voor samengestelde reizen.
√  Inclusief dekking voor terreuraanslagen en natuurrampen.

Premie doorlopende annuleringsverzekering v.a. € 5,70 per maand.

Globetrotter Verzekering afsluiten

Speciale Allianz reisverzekering voor backpacken, studie, stage of werken in het buitenland. De vernieuwde Globetrotter Verzekering van Allianz Assistance is ideaal als je voor langere tijd naar het buitenland gaat. Je mag ook werken tijdens je reis met deze verzekering. Voor gevaarlijk werk geldt een premietoeslag. Je kunt deze verzekering afsluiten met een volledige dekking voor ziektekosten in het buitenland, bijvoorbeeld omdat je jouw basis zorgverzekering in Nederland opzegt. Met de Allianz Globetrotter ben je maximaal 24 maanden aaneengesloten goed verzekerd. 

Wat is de Covid-19 dekking op de Globetrotter Verzekering?

Met de Covid-19 dekking ga je met extra bescherming op reis en weet je vooraf waar je aan toe bent. Voor Allianz reisverzekeringen geldt dat je:

 • Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming. Zelfs als, op de dag van vertrek, het reisadvies oranje is. En uiteraard alleen als medische kosten zijn meeverzekerd.
 • Extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgt wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving Covid-19 heeft opgelopen. Op het clausuleblad ‘Extra reis- en verblijfskosten’ staat omschreven waarvoor je verzekerd bent en wanneer je recht hebt op een vergoeding.*
 • Geen extra premie betaalt voor de Covid-19 dekking.

* Deze vergoeding ontvang je alleen als je afreist naar een land dat op de dag van vertrek een groen of geel reisadvies heeft gekregen van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

√  Studeren, reizen en werken; kies zelf je dekking.
√  Tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar.
√  Unieke diensten: Persoonlijk Reisassistent, Geld Service, Reisarts en Inentingsadvies.
√  Laptop en iPad goed verzekerd.
√  Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.
√  Ook dekking bij tussentijds verblijf in Nederland (maximaal 21 dagen).

Adventure & Survival Verzekering afsluiten

Alle risico’s van survival en extreme sporten zijn standaard verzekerd, evenals reisongevallen en aansprakelijkheid. Je gaat een avontuurlijke reis maken? De Adventure & Survival Verzekering van Allianz Assistance is de ideale outdoor verzekering voor de avontuurlijke vakantieganger. De Adventure & Survival Verzekering kan zowel individueel als voor groepen worden afgesloten.

√  De ideale reisverzekering voor de outdoor vakantieganger.
√  Allianz Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
√  Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
√  Aansprakelijkheidsdekking is meeverzekerd.

Pechhulp Verzekering afsluiten

Pech krijgen kan altijd, daarom is Pechhulp van Allianz Assistance de ideale aanvulling op je autoverzekering. Met de Pechhulp Verzekering kun je rekenen op snelle en professionele hulp bij pech, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. De verzekering is af te sluiten voor pechhulp in Nederland, maar ook voor in het buitenland. Wanneer je pech krijgt, staat het netwerk van professionele hulpverleners klaar om je zo snel mogelijk weer op weg te helpen. Daarnaast is onze Pechhulp kentekengebonden. Dat betekent dat je auto of motor voor pechhulp is verzekerd. Profiteer van de scherpe premie en kies ook voor de pechhulp van Allianz Assistance!

√  Betrouwbaar, ruim 2,5 miljoen auto’s en motoren vertrouwen op Allianz Assistance.
√  Premie al vanaf € 2,06 per maand.
√  Wereldwijd netwerk, dus altijd en overal snelle hulp.
√  Inclusief vervangend vervoer.
√ All-in hulpverlening, dus geen aanvullende kosten.

Eigen Risico Verzekering Autohuur afsluiten

De Eigen Risico Verzekering Autohuur is de ideale verzekering als je een auto, motor of camper huurt. Als je onderweg schade aan het voertuig hebt of het wordt gestolen, dan wordt het eigen risico dat op het gehuurde voertuig zit volledig vergoed. Ook de ingehouden borg is verzekerd. Zo voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan en geniet je dus altijd van een onbezorgde (auto)reis, zowel in het binnen- als buitenland.

√  Verzekerd in Nederland en het buitenland.
√  Eigen risico én borg zijn verzekerd.
√  Scherpe premie.
√  Snelle en eerlijke schadebehandeling.

Ticket Annuleringsverzekering afsluiten

Reizigers boeken steeds vaker een los ticket in plaats van een complete pakketreis. Speciaal voor deze groep reizigers heeft Allianz Assistance de Ticket Annuleringsverzekering geïntroduceerd. Deze verzekering is speciaal voor reizigers die geen pakketreis boeken, maar alleen voor vervoer per vliegtuig, bus, trein of ferry kiezen. De verzekering dekt de annuleringskosten die in rekening worden gebracht als je onverwacht noodgedwongen toch je reis moet annuleren en is daarom een uitstekende annuleringsverzekering voor je vliegticket.

√  Uitstekende annuleringsverzekering voor geboekte tickets (vliegtuig, boot, bus, trein, etc.).
√  De maximale reissom is € 2.000,- per persoon en € 10.000,- per boeking.
√  Vergoedt ook de annuleringskosten van meereizende gezinsleden.
√  Lage vaste premie.

Travel Risk Insurance afsluiten

Complete reis- en annuleringsverzekering voor familie, vrienden of partners, die voor hun vakantie naar Nederland komen. Ook geschikt voor een visumaanvraag (Schengen- of toeristenvisum). Deze verzekering is alleen af te sluiten voor personen jonger dan 70 jaar. De Travel Risk Insurance heeft een uitgebreide dekking zoals: SOS-kosten, medische kosten en repatriëring. Er is een Europadekking voor personen uit Europa die ook reizen binnen Europa. En een Werelddekking voor personen van buiten Europa of die reizen buiten Europa. De maximale reisduur van de Travel Risk Insurance is 90 dagen. Eigen risico geneeskundige kosten € 45,-

√  Uitstekende reisverzekering voor buitenlanders of Nederlanders in het buitenland.
√  Geschikt voor het aanvragen van een Schengenvisum.
√  Medische kosten gedekt tot € 30.000,-
√  Uit te breiden met dekking voor wintersport en bijzondere sporten.
√  Annuleringsverzekering als optie (mits de reis bij een Nederlandse touroperator is geboekt),

Groepsreisverzekering afsluiten

De groepsreisverzekering biedt dekking in heel Europa en is ideaal voor het verzekeren van bijvoorbeeld schoolreisjes, bedrijfsuitjes, busreis of familie-uitstapje. De deelnemers aan de groepsreis zijn dan verzekerd voor SOS-hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten, Rechtsbijstand en Aansprakelijkheid.

√ Uitstekende verzekering voor groepsreizen, schoolreisjes, etc.
√  Wereldwijde hulp, 24 uur per dag.
√  Aansprakelijkheid van deelnemers is meeverzekerd.
√  Uit te breiden met reisbagage, wintersport/bijzondere sporten.

Groepsannuleringsverzekering afsluiten

Een groepsannuleringsverzekering voor groepsreizen is nuttig als je met een gezelschap op reis gaat. Dat kan een groep vrienden zijn maar ook familie, collega’s of een vakantie met de club of sportvereniging. De belangrijkste eigenschap van een groepsannuleringsverzekering is dat je de hele reis kan annuleren als één van de groepsleden uit het reisgezelschap ernstig ziek wordt, een ongeval krijgt of komt te overlijden.

√  Uitstekende annuleringsverzekering voor groepen en reisgezelschappen.
√  De hele groep kan annuleren als één verzekerde iets overkomt.
√  Verzekerd bij overlijden, ziekte of ongevalsletsel van één van de groepsleden.
√  Annuleren om schade aan groepsaccommodatie is optioneel mee te verzekeren.

Voordelen van een Allianz Assistance reisverzekeringen

 • Uitstekende voorwaarden en ruime dekking.
 • De grootste reisverzekeraar ter wereld met ruim 60 jaar ervaring.
 • Een reisverzekering voor iedere situatie en ieder individu of groep.
 • Eigen alarmcentrales in 37 landen en 10.000 medewerkers wereldwijd.
 • Snelle en eerlijke schadeafhandeling (online binnen vijf werkdagen).
 • Binnen vijf minuten verzekerd: online je premie berekenen, polis afsluiten en printen.

De reisverzekeringen van Allianz Assistance kun je afsluiten via ReisverzekeringBlog.nl

Veelgestelde vragen en antwoorden over Allianz Assistance reisverzekeringen (FAQ)

Hieronder lees je een selectie van veelgestelde vragen en antwoorden over Allianz reisverzekeringen.

Wat houdt een Allianz reisverzekering in?

Met een Allianz reisverzekering ben je verzekerd voor schade of kosten door onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie. Denk aan schade aan bagage, kosten voor vervangend vervoer of de kosten van een langer verblijf. Een kortlopende reisverzekering dekt één vakantiereis. Met een doorlopende reisverzekering ben je een jaar lang voor alle vakantiereizen verzekerd en deze verzekering wordt jaarlijks verlengd. Met een reisverzekering van Allianz Assistance ben je standaard verzekerd voor hulp in noodsituaties (SOS-hulpverlening). Daarnaast kun je zelf de dekkingen selecteren die je belangrijk vindt, zoals ongevallen, bagage en medische kosten. Kinderen die op de ingangsdatum van de verzekering jonger zijn dan vijf jaar, zijn gratis meeverzekerd.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Om te kunnen beoordelen welke reisverzekering het beste aansluit bij jouw situatie, is het goed om de voorwaarden, uitsluitingen, hoogte van de vergoedingen en premies te bekijken. Check ook de voorwaarden van je zorgverzekering. Stel dat je een cruise gaat maken. Hoe is het dan geregeld met je dekking tijdens het verblijf op internationale wateren? Biedt je zorgverzekering wel dekking tegen medische repatriëring uit het buitenland? Wist je dat een zorgverzekering de kosten van opsporing en redding niet vergoed en een reisverzekering wel?

Moet ik medische kosten meeverzekeren? Ik heb toch al een zorgverzekering.

Medische kosten worden in het buitenland niet altijd (volledig) vergoed door je zorgverzekeraar. Een reisverzekering met dekking voor medische kosten geeft wel 100% zekerheid. Jouw kosten worden dan altijd betaald door de reisverzekeraar. Sluit je op deze website een Allianz reisverzekering af met dekking voor medische kosten dat valt zelfs het eigen risico van je zorgverzekering onder de vergoeding. De belangrijkste voordelen op een rijtje:
– Spoedeisende medische kosten in het buitenland worden altijd vergoed, ongeacht je zorgverzekering. Dat geldt dus ook als je in een privékliniek terecht komt.
– Je hoeft geen medische kosten voor te schieten en je ontvangt geen aanvullende nota’s achteraf.
– Je bent bovendien verzekerd voor medische repatriëring (het terugbrengen naar Nederland met een vliegtuig of ambulance).
– Veel zorgverzekeraars vergoeden het verplicht eigen risico van € 385,- niet. Met de reisverzekering die je hier kunt afsluiten wordt dat wel vergoed.
– Word je ernstig ziek en wil je een familielid laten overkomen? Dan worden de kosten van de vlucht niet vergoed door jouw zorgverzekering. Een reisverzekering van Allianz Assistance vergoedt deze kosten wel.
– Met een reisverzekering ben je ook verzekerd voor opsporings- en reddingskosten (SOS-kosten).

Wanneer moet ik kiezen voor Europadekking of werelddekking?

De naam ‘werelddekking’ doet vermoeden dat je deze dekking nodig hebt zodra je buiten Europa op vakantie gaat. Toch zijn er flink wat landen buiten Europa waar geen werelddekking voor nodig is. Voorbeelden zijn de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira, de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee en Rusland (tot de Oeral en de Kaukasus).

Ben ik verzekerd voor het rijden op een huurscooter of als ik in het buitenland een auto huur?

Als je tijdens je vakantie een auto of scooter huurt en je veroorzaakt schade aan het voertuig, dan valt dit nooit onder de reisverzekering. Je kun je eigen risico en borg van een huurauto wel apart verzekeren, zie hier:

Welke sporten zijn meestal niet gedekt op een standaard reisverzekering?

Sporten die een extra risico meebrengen zijn niet standaard meeverzekerd op een (doorlopende) reisverzekering. Denk daarbij aan de meer extreme outdoor sporten, zoals:
– wintersport, zoals ijsklimmen, bobsleeën, ijshockey, skispringen, ski-alpinisme en heliskiën.
– bergsport zoals bergbeklimmen;
– luchtsport, zoals parachutespringen, ballonvaren, zweefvliegen en parapente;
– watersport, zoals rafting, canyoning flottage, hydrospeed, skyboot, wildwaterkanoën en wedstrijdzeilen op zee;
– overige sporten, zoals vechtsporten en rugby:
– wedstrijdsport: dat is soms wel apart te verzekeren, informeer bij ons.

Een ander voorbeeld is duiken. Wanneer het gaat om recreatief duiken, is dit op de meeste reisverzekeringen meeverzekerd. Ga je echter dieper dan 40 meter of grot- en wrakduiken? Dan wordt het door sommige reisverzekeraars als gevaarlijke sport gezien. Check daarom altijd eerst de polisvoorwaarden.

Is mijn kind verzekerd als hij zelfstandig op reis gaat?

Een ouder kan ongeacht de leeftijd van het kind altijd als verzekeringnemer fungeren (degene die de premie betaalt). Kinderen onder de 16 jaar kunnen niet zelfstandig een reisverzekering afsluiten. In dat geval dient de ouder of verzorger daar voor te zorgen. De ouder is dan verzekeringnemer en aanvrager van de reisverzekering (degene die de premie betaalt) het kind is dan de verzekerde. De volwassene vult zijn gegevens in bij verzekeringnemer en bij verzekerde worden de gegevens ingevuld van het kind.

Tot wanneer kan ik een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering kan tot de dag voor vertrek nog afgesloten worden. Ga je vaker dan twee keer per jaar op reis of langer dan twee weken? In dat geval kan het handig zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Je bent dan het hele jaar verzekerd, de dekking geldt alleen op het moment dat je daadwerkelijk op reis bent. Het voordeel is dat je niet elke keer voordat je op vakantie gaat opnieuw een reisverzekering hoeft af te sluiten, zo bespaar je ook poliskosten.

Mijn reisgenoot heeft haar been gebroken en kan niet op vakantie, kan ik mijn annuleringsverzekering aanspreken?

Met de annuleringsverzekering van Allianz Assistance zijn ook reisgenoten meeverzekerd, dat is van belang als je samen met een kennis, vriend of vriendin op reis gaat. Wordt jouw reisgenoot en medereiziger bijvoorbeeld ziek en kan die persoon niet op reis, dan mag jij de reis ook kosteloos annuleren.

Hoe zit het met een Corona besmetting en een reisverzekering bij Allianz?

Je hebt bij Allianz een gratis extra Covid-19 dekking bij groen en geel reisadvies. Voor de reisverzekering geldt dat je:
– Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming (uiteraard als medische kosten zijn meeverzekerd).
– Extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgt wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving Covid-19 heeft opgelopen.
Als je ook een annuleringsverzekering afsluit, krijg je:
– Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
– Annuleringskosten vergoed als je in quarantaine moet omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
– Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.

Biedt een Allianz reisverzekering ook dekking als ik naar een oranje gebied reis?

Raak je besmet met corona tijdens je reis? En moet je daarom opgenomen worden in een ziekenhuis? Dan heb je dekking voor medische kosten vanwege een ziekenhuisopname tijdens je reis, als je corona oploopt. Je moet dan wel de module Medische Kosten hebben meeverzekerd. Deze dekking geldt ook in gebieden met het reisadvies Oranje, vanwege het risico op coronabesmetting. De dekking geldt niet als het gebied waar je verblijft de kleurcode Rood heeft.

Wat dekt de Allianz reis- en annuleringsverzekering bij een negatief reisadvies?

Als je reist naar een land waarvoor alleen veiligheidsrisico’s gelden (code geel), dan ben je gedekt via de reis- en annuleringsverzekering van Allianz. Is er sprake van gedwongen oponthoud door natuurgeweld of staking en moet je daardoor langer blijven dan gepland? Dan dekt de reisverzekering de extra reis- en verblijfskosten. Dit geldt ook voor schade aan de bagage. De reisverzekering blijft geldig tot terugkeer in Nederland. 
Landen waarvoor code rood of oranje geldt zijn niet veilig om te bezoeken. Je kunt contact opnemen met je reisorganisatie of touroperator om de reis om te boeken. Besluit je om toch naar een land af te reizen waarvoor een negatief reisadvies geldt, dan wordt normale reisschade zoals verloren bagage wel vergoed. Je moet hiervoor wel de dekking ‘Bagage’ hebben afgesloten op je reisverzekering. Schade die ontstaat door de onveilige situatie wordt niet vergoed. Dit zijn bijvoorbeeld onkosten door het vroegtijdig beëindigen van de reis of de kosten van repatriëring.

Vragen?

Heb je een vraag over Allianz reisverzekeringen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur) (op werkdagen, tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering