Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reisverzekering kortlopend of doorlopend, welke is het beste voor mij en welke moet ik kiezen?

Allianz Direct je reisverzekeringAllianz doorlopende reisverzekering

Kijk hoeveel jij bespaart met de doorlopende reisverzekering van Allianz.

Kies eenvoudig het pakket dat het beste bij je past.

Allianz Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten bij een ongeval of ziekte.

Gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Al v.a. slechts € 1,76 per maand goed verzekerd in Europa!

Reisverzekering kortlopend of doorlopend? Wanneer je een reisverzekering afsluit heb je de keuze uit een kortlopende of een doorlopende verzekering. Welke je het beste kan afsluiten is afhankelijk van meerder factoren, zoals gezinssamenstelling, de duur van je reis en hoe vaak je per jaar op reis gaat.

In dit artikel leggen wij het verschil uit tussen de beide reisverzekeringen en in welke situaties een doorlopende reisverzekering goedkoper is.

Reisverzekering kortlopend of doorlopend?

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor 1 reis of vakantie. Een doorlopende reisverzekering is al snel goedkoper wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Een ander voordeel is dat je dan niet vergeet om een reisverzekering af te sluiten. Het omslagpunt ligt ongeveer bij drie weken vakantie per jaar. In dat geval wordt de doorlopende reisverzekering interessant. De keuze voor een reisverzekering kortlopend of doorlopend, heeft dus vooral te maken met hoelang en hoe vaak je op reis gaat.

Wat is het verschil tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering?

Reisverzekering kortlopend of doorlopend? Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering:

  • Duur – Een kortlopende reisverzekering is specifiek ontworpen voor één enkele reis of een korte vakantie. Een doorlopende reisverzekering is geschikt voor mensen die regelmatig op reis gaan. Een doorlopende reisverzekering sluit je af zonder einddatum en de verzekering loopt dus door. De doorlopende reisverzekering geldt voor al je vakanties tijdens de looptijd.
  • Prijs – Een kortlopende reisverzekering is voordeliger bij een enkele korte reis per jaar, omdat de verzekering alleen geldt voor één reis. Een doorlopende reisverzekering is vaak goedkoper wanneer je voor een langere periode of vaker op reis gaat.
  • Flexibiliteit – Een kortlopende reisverzekering biedt minder flexibiliteit dan een doorlopende reisverzekering, omdat het alleen geldt voor één specifieke reis. Een doorlopende reisverzekering biedt meer flexibiliteit, omdat het geldt voor meerdere reizen.
  • Dekkingen – Met een kortlopende reisverzekering heb je meer maatwerk en minder kans op ongedekte gebeurtenissen. Bij het afsluiten stem je namelijk de kortlopende reisverzekering precies af op de reis die je gaat maken. Bij een doorlopende reisverzekering moet je voor iedere reis je polis controleren of de dekkingen nog wel overeenkomen met je reis (zoals Europadekking of werelddekking). Je moet dan veranderingen in je dekkingen, reisgedrag of gezinssamenstelling eerst doorgeven aan je verzekeraar, anders ben je niet gedekt.

Kortlopende reisverzekering

Deze verzekering wordt ook wel aflopende of eenmalige reisverzekering genoemd en wordt afgesloten voor de duur van één vakantie. De dekking vangt aan op de ingangsdatum van de verzekering, maar niet eerder dan dat met de reis is aangevangen. De dekking eindigt op de overeengekomen einddatum of bij eerdere thuiskomst.

Het voordeel van een kortlopende reisverzekering is dat je de dekking precies kan afstemmen op de verzekeringsbehoefte van de vakantie, bijvoorbeeld als niet alle gezinsleden mee op vakantie gaan of als je aan een bijzondere sport gaat doen.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering ga je aan voor de periode van 1 jaar en is daarna maandelijks opzegbaar. De verzekering is gedurende het hele jaar van kracht. Bij elke reis die je maakt, is er automatisch dekking. De dekking vangt aan op het moment dat je met de reis begint en eindigt bij thuiskomst. Je bent ook in Nederland verzekerd als er sprake is van een betaalde overnachting.

Een doorlopende reisverzekering biedt naast een financieel voordeel ook gemak. Een belangrijk pluspunt van een doorlopende reisverzekering is dat je er verder geen omkijken naar hebt en ook ‘onverwachte’ weekendjes weg gedekt zijn.

Een doorlopende reisverzekering betekent echter niet dat een jaar lang onafgebroken in het buitenland kan verblijven. Deze periode is bij Allianz Global Assistance gemaximeerd op 60 dagen en kun je uitbreiden naar 180 dagen.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering goedkoper dan een kortlopende?

In veel gevallen is een doorlopende reisverzekering goedkoper dan een aflopende reisverzekering. Dat begint al bij het feit dat je bij een doorlopende reisverzekering slechts één keer poliskosten hoeft te betalen. Het omslagpunt waarbij een doorlopende reisverzekering voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering is van drie situaties afhankelijk:

  1. Jouw gezinssamenstelling (alleenstaand, stel of gezin).
  2. Het aantal keren dat je op vakantie gaat. Maak je veel korte tripjes dan kunnen de poliskosten die je iedere keer moet betalen bij een kortlopende reisverzekering aardig oplopen.
  3. De duur van je vakantie. Ga je voor een langere periode, meer dan drie weken, op vakantie dan loont het om de premies te vergelijken.

Om je op weg te helpen bij het bepalen wat voor jou het voordeligste is, kun je de volgende stelregels aanhouden:

  • Voor een alleenstaande wordt een doorlopende reisverzekering voordeliger bij ten minste twee vakanties per jaar.
  • Bij een stel (2 personen) ligt het omslagpunt meestal ongeveer op drie weken vakantie per jaar.
  • Voor een gezin met kinderen is een doorlopende verzekering al snel voordeliger. Heb je kinderen dan is het bij twee vakantieweken per jaar al gunstiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten (bij de doorlopende reisverzekering hoef je voor slechts 1 kind premie te betalen).

Bij Allianz Direct een doorlopende reisverzekering afsluiten? Maak een premieberekening en sluit de verzekering af, je ontvangt de polis direct per e-mail!

Reisverzekering kortlopend of doorlopend? Denk aan de annuleringsdekking

Zowel bij de kortlopende- als de doorlopende reisverzekering is het mogelijk om deze uit te breiden met een annuleringsdekking. Een annuleringsverzekering biedt dekking als je vakantie door omstandigheden niet door kan gaan of voortijdig moet worden afgebroken. Dat kan zijn door ziekte of overlijden van naaste verwanten. Maar ook door onvrijwillige werkloosheid, ernstige ziekte van je huisdier en een echtscheiding is reden voor een vergoeding. Je krijgt de betaalde reissom van je vakantie dan geheel of gedeeltelijk retour. Of je nu een reisverzekering kortlopend of doorlopend afsluit, overweeg ook een annuleringsverzekering.

Reisverzekering kortlopend of doorlopend?
Reisverzekering kortlopend of doorlopend, welke is het beste voor mij en moet ik kiezen?

Dekking medische kosten belangrijk

Of je nu kiest voor een kortlopende- of doorlopende reisverzekering, wij adviseren je altijd om ook voor de aanvullende dekking medische kosten buitenland te kiezen. De kosten van medische hulp in het buitenland zijn vaak erg hoog (soms kom je in een privékliniek te liggen) en jouw zorgverzekering vergoedt alleen de kosten van spoedeisende medische hulp tot het Nederlands prijspeil. Allianz Global Assistance vergoedt alle medische kosten zelfs als deze hoger uitvallen dan in Nederland, daarnaast vergoeden zij ook nog eens het verplichte eigen risico van je zorgverzekering. Of je nu een reisverzekering kortlopend of doorlopend afsluit, in beide situaties is de dekking medische kosten belangrijk. Wil je medisch noodzakelijk vervoer naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis vergoed krijgen? Dan moet je de dekking ‘Medische kosten’ hebben meeverzekerd.

Reisverzekering kortlopend

Als je op reis gaat, is het verstandig om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Zo ben je verzekerd voor onverwachte kosten en risico’s tijdens je reis. Een reisverzekering kortlopend is ideaal als je een korte reis maakt en je wilt niet te veel betalen voor een verzekering. Met een reisverzekering kortlopend ben je verzekerd voor medische kosten, repatriëring naar huis, bagagedekking en eventueel een annuleringsdekking. Zo hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte kosten en kun je volop genieten van je reis.

Bovendien biedt een reisverzekering kortlopend ook hulp en ondersteuning bij nood. Zo heb je toegang tot een 24/7 noodnummer en kun je rekenen op professionele hulp van deskundige medewerkers van Allianz. Zo ben je altijd veilig en verzekerd tijdens je reis.

Kies voor een reisverzekering kortlopend en geniet zorgeloos van je korte reis. Laat je verrassen door de schoonheid van de wereld en beleef de avonturen van een echte reiziger.

Vragen over een reisverzekering kortlopend of doorlopend?

Heb je een vraag over een reisverzekering kortlopend of doorlopend? Of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur) (op werkdagen tijdens kantooruren of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering