Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Tips voor het afsluiten van een reisverzekeringAllianz kortlopende reisverzekering

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief reisbagage dekking tot €4.000,-

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al voor €1,40 per dag in heel Europa goed verzekerd!

Wil je een reisverzekering afsluiten? Dan zijn de onderstaande tips wel handig voor jou. Zo lees je wat je wel en niet moet meeverzekeren op een reisverzekering, maar ook hoe je kan besparen op de premie?

Onze eerste tip. Voordat je op reis gaat, kun je al maatregelen treffen om zo min mogelijk schade op te lopen, zoals:

 • Voorkom inbraak, en zeg op Facebook niets over je vakantie.
 • Zorg ervoor dat je huis een bewoonde indruk maakt: vraag of iemand de post opruimt en plaats tijdschakelaars voor de lichten.
 • Ga je met het vliegtuig? Neem je iPad of laptop mee in je handbagage.
 • Ga je met de auto? Parkeer dan op veilige en drukbezochte parkeerplaatsen onderweg. Hier loop je minder kans op een overval. Rust goed tussendoor, zeker als je lang moet rijden. Laat ook de auto vooraf checken bij de garage.

Weet waar jij je met een reisverzekering voor verzekerd

Een reisverzekering dekt onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie, mits deze in de voorwaarden zijn opgenomen. Tegenwoordig kun je een reisverzekering eenvoudig online afsluiten, zelfs nog één minuut voordat je op vakantie gaat. Je verzekert je onder meer voor:

 • ongevallen;
 • medische kosten;
 • buitengewone kosten (bijvoorbeeld van een gedwongen langer hotelverblijf, van reddingsacties, huur van vervangend vervoer of telecommunicatie);
 • bagage en reisdocumenten.

Naast hulp ben je gedekt voor kosten als je onverwachts terug naar huis moet. Dat noemen we repatriëring. Redenen hiervoor kunnen zijn dat een naast familielid overlijdt of je een been breekt tijdens het skiën.

Onze tips

 • Een reisverzekering is meestal alleen geldig in Europa. Ga je verder weg? Neem dan werelddekking.
 • Als je langer in het buitenland verblijft, is een doorlopende- of Globetrotter verzekering voordeliger.
 • Niet alle activiteiten zijn standaard gedekt. Ga je bijvoorbeeld werken in het buitenland of bergbeklimmen, neem dan contact met ons op.
 • De zorgverzekering vergoedt medisch noodzakelijke kosten in het buitenland. Deze krijg je tot het bedrag vergoedt dat je in Nederland ook zou krijgen. De kosten in het buitenland voor medische ingrepen zijn vaak hoger. Het deel dat je zorgverzekeraar niet vergoedt, kun je op je reisverzekering claimen (mits medische kosten meeverzekerd).
 • Als je een bagageclaim wilt indienen, bijvoorbeeld omdat je koffers zijn gestolen, doe dan altijd eerst aangifte bij de politie. Je moet de diefstal namelijk aantonen bij je verzekeraar. Als je koffer niet uit het vliegtuig is gekomen, vul dan al op de luchthaven bij de betreffende maatschappij een PIR-formulier.

Kies de reisverzekering die past bij jouw reisgedrag

Er is een reisverzekering voor iedere reis of situatie. Welke jij moet kiezen hangt van een aantal factoren af. Ga je kort of lang op reis? Ga je werken tijdens je verblijf in het buitenland? Ga je bijzondere sporten beoefenen, aan wedstrijdsport doen of op wintersport? Voor al deze situaties bestaan er speciale reisverzekeringen, neem contact met ons op.

Doorlopende reisverzekering vaak goedkoper

Bij het afsluiten van een reisverzekering heb je de keuze uit een doorlopende of een kortlopende. Het hangt van je gezinssamenstelling en het aantal vakanties per jaar af wat de beste keuze is. Wanneer je meer dan 16 t/m 21 dagen per jaar op vakantie gaat, ben je voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering. Twijfel je? Bel ons dan voor advies.

Sluit tijdig een annuleringsverzekering af

Het komt in de praktijk nog wel eens voor dat men vergeet een annuleringsverzekering af te sluiten. Dat kan vervelende financiële consequenties hebben. Ben jij een annuleringsverzekering vergeten af te sluiten? Of is de termijn van zeven dagen na het boeken verstreken? Neem dan contact op met ons, in de meeste gevallen kunnen wij je nog helpen.

Nog een paar tips!

 • Bewaar altijd een bewijs van de boeking van de vakantie, de facturen van medische zorg en bonnetjes van nieuwe aankopen. De verzekeraar kan hier om vragen als je iets wilt claimen.
 • Ga tijdens je vakantie net zo zorgvuldig met je spullen om als thuis. Laat je bijvoorbeeld spullen zichtbaar in de auto achter en worden die gestolen, dan is er geen dekking op je reisverzekering.
 • Als je vlucht is vertraagd, heb je soms recht op een vergoeding van de luchtvaartmaatschappij. Een annuleringsverzekering biedt vaak een vergoeding bij een vertraging van meer dan acht uur. Meestal zit hier wel een maximum aan. Bij extreme omstandigheden biedt je reisverzekering een dekking voor extra verblijfkosten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Categoriën: Reisverzekeringen

Tags: , ,

Kies je reis- of annuleringsverzekering