Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Op reis naar de Verenigde Staten van Amerika: ESTA en reisverzekering

Allianz Direct je reisverzekering

Allianz Direct je reisverzekering
Kortlopende reisverzekering Amerika

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief reisbagage dekking tot €4.000,-

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al voor €1,40 per dag in heel Europa goed verzekerd!

Een ESTA-reisvergunning en de juiste reisverzekering zijn van groot belang voor je reis naar de Verenigde Staten van Amerika. 

Nederlanders die naar Amerika willen reizen hebben daarvoor geen visum nodig, maar wel een ESTA. Dat is een toestemming van de Amerikaanse autoriteiten dat je naar de VS mag reizen. Zonder ESTA kom je het land niet in.

Electronic System for Travel Authorization (ESTA)

Nederland maakt deel uit van het Visa Waiver Programma, waarmee de burgers van Nederland naar Amerika kunnen reizen zonder visa. Op 12 januari 2009, werd ESTA (the Electronic System for Travel Authorization) een onderdeel van het Visa Waiver Programma. ESTA is een regeling voor alle reizigers uit Visa Waiver landen, waaronder Nederland.

Door aangescherpte veiligheidsmaatregelen en voorschriften moeten reizigers naar Amerika vooraf een reistoestemming ESTA aanvragen. Het aanvraagproces wordt online uitgevoerd door de U.S. Department of Homeland Security. De ESTA reisvergunning is echter geen visum. ESTA maakt het voor de Amerikaanse autoriteiten mogelijk om reizigers vooraf te screenen. Nederlandse reizigers wordt aangeraden om minstens 72 uur voor hun vertrek een reisvergunning aan te vragen. Een ESTA reisvergunning garandeert geen toegang, maar is een voorwaarde om via lucht of over zee naar de Verenigde Staten van Amerika af te reizen.

ESTA-reistoestemming bijzonderheden

 • Reizigers uit landen die onder het Visa Waiver Program vallen, dienen een aanvullende reistoestemming (ESTA) aan te vragen voor de reis naar de Verenigde Staten.
 • Deze aanvraag kan eenvoudig online worden ingediend.
 • Je dient uiterlijk 72 uur voor vertrek jouw aanvraag in te dienen.
 • De ESTA-reisvergunning is tot twee jaar geldig en kan gemakkelijk verlengd worden voor toekomstige bezoeken.
 • Je hoeft alleen voor jouw ESTA-aanvraag te betalen als je een nieuw paspoort hebt, of als je vorige ESTA-reistoestemming verlopen is.
 • Om online te kunnen inchecken bij een luchtvaartmaatschappij, moeten jouw reisdocumenten (ESTA, visum of andere documenten) compleet zijn.

Wie kan een ESTA aanvragen?

Alle in aanmerking komende internationale reizigers, die naar de Verenigde Staten wensen te reizen onder het Visa Waiver Program, dienen de reistoestemming aan te vragen. De voorwaarden:

 • Je bent Nederland staatsburger (onderdaan van een ‘Visa-Waiver-Program’ land).
 • Je beschikt nog niet over een ESTA.
 • Jouw reis beslaat maximaal 90 dagen.
 • Je gaat naar de Verenigde Staten voor zaken of vakantie.

Wat heb je nodig voor de aanvraag:

 • Een geldig paspoort met biometrische gegevens.
 • Creditcard (MasterCard, VISA, American Express en Discover (JCB, Diners Club)) of PayPal om de US $14 voor de aanvraag te betalen.
 • Je kan de ESTA-reistoestemming hier aanvragen: esta.cbp.dhs.gov

Denk aan je reisverzekering!

Ga je op reis naar de Verenigde Staten van Amerika? Dan is een reisverzekering met dekking voor medische kosten sterk aan te bevelen. Een reisverzekering dekt bijvoorbeeld de extra kosten die je tijdens jouw reis naar de VS moet maken vanwege een onverwachte, gedekte gebeurtenis. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden en daardoor langer in de Verenigde Staten moet verblijven. Je reisverzekeraar is niet alleen het aanspreekpunt bij schade, maar zorgt bijvoorbeeld ook voor repatriëring (terugkeer) naar Nederland.

Zorgverzekering niet voldoende

Sommige mensen denken dat een medische dekking op een reisverzekering overbodig is, omdat de zorgverzekering deze dekking ook geeft. Dit is een hardnekkig misverstand, want de basis zorgverzekering dekt zorgkosten volgens het Nederlandse tarief, of aanvullend soms tot twee keer Nederlands tarief. In veel landen is dit helaas niet toereikend. Zeker niet in de Verenigde Staten of Canada.

Medische kosten in Amerika extreem hoog

De medische zorg in Amerika is van hoog niveau, maar alleen noodgevallen worden zonder vooruitbetaling behandeld. Een “gewone” behandeling wordt zonder verzekeringsbewijs of voorschot vaak geweigerd. Daar komt bij dat de medische kosten kunnen oplopen tot het tienvoudige van het gangbare tarief in Nederland. Een huisartsenbezoek voor een insectenbeet in de Verenigde Staten kost bijvoorbeeld ongeveer €1.400,- terwijl dit in Nederland slechts €130,- kost. Een reisverzekering die alle ziektekosten dekt, wordt dan ook sterk aanbevolen.

Kortlopende reisverzekering voor Amerika

Je kan op deze website een uitstekende Kortlopende reis- en annuleringsverzekering voor Amerika afsluiten. Wij noemen de voordelen:

 • Gunstige premie en binnen een paar minuten online afgesloten. Je ontvangt direct de polis per e-mail.
 • Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
 • Bij Allianz Global Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.
 • Eenvoudig meeverzekeren van bijzondere sporten en wintersport.

Meer informatie, premie berekenen of de verzekering afsluiten? Klik hier: Kortlopende reisverzekering voor Amerika »

Langere tijd naar Amerika?

Ga je langer dan een maand naar Amerika om bijvoorbeeld te studeren, backpacken, werken of voor een stage of vrijwilligerswerk? Dan biedt een standaard (doorlopende) reisverzekering vaak geen dekking. Een Globetrotter Reisverzekering biedt wel dekking en is speciaal ontwikkeld voor reizigers die voor langere periode naar het buitenland gaan. Lees hier meer informatie: Globetrotter Verzekering voor Amerika »

Doorlopende reisverzekering voor Amerika vaak voordeliger

Indien je meer dan 16 tot 21 dagen per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Met een doorlopende reisverzekering ben je het gehele jaar verzekerd en ga je nooit onverzekerd op reis. Je betaalt ook maar één keer poliskosten. Lees hier meer informatie: Doorlopende reisverzekering voor Amerika »

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering voor de Verenigde Staten van Amerika? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 08 tijdens kantooruren op werkdagen of stuur een e-mail naar info@reisverzekering-direct.nl in Apeldoorn.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering