Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Voordelen van een doorlopende reisverzekering

Voordelen van een doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering heeft een aantal voordelen. Zo is deze verzekering meestal voordeliger als je vaker op reis gaat. 

Je hebt hier al een Allianz doorlopende reisverzekering v.a. slechts € 1,76 per maand (Europadekking).

Naast een gunstige premie kent de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance nog een aantal belangrijke pluspunten. In dit informatie-artikel lees je er meer over.

Voordelen doorlopende reisverzekering

De doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance heeft een aantal concrete voordelen:

 • Je betaalt slecht een keer poliskosten.
 • Is bijna altijd voordeliger.
 • Jonger dan 27 jaar: tot 10% jongerenkorting.
 • Partner en kinderen (ook uitwonende) mee te verzekeren.
 • Beste keuze volgens de Consumentenbond.
 • Aan te passen aan jouw reisgedrag.
 • Annuleringsdekking.
 • Unieke extra services

Een keer poliskosten
Bij een doorlopende reisverzekering betaal je slechts eenmaal poliskosten en je vergeet niet meer om een reisverzekering af te sluiten. Je kan deze eventueel uit breiden met een doorlopende annuleringsverzekering. Zo heb je geen omkijken meer als je op reis gaat, dat is handig en voordelig! Dat is een van de voordelen van een doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger!
Een doorlopende reisverzekering is meestal voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of als je meer dan 18 dagen weg gaat. Voor samenwonenden of gezinnen met kinderen is de doorlopende reisverzekering al bij 10 reisdagen per persoon per jaar voordeliger dan een kortlopende reisverzekering die je steeds per vakantie afsluit. Ben je alleenstaand, dan ben je al bij 31 reisdagen per jaar voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering. Dit scheelt al gauw tientallen euro’s per jaar.

Jongerenkorting voor personen onder de 27 jaar
Als enige reisverzekeraar biedt Allianz Global Assistance tot 10% korting op de totale premie van de Doorlopende Reisverzekering voor jongeren tot 27 jaar. Sluit je de Uitgebreid of Compleet variant af? Dan ontvang je 10% korting. Met de Budget variant ontvang je 10% korting. De korting geldt voor hoofdverzekerde < 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen indien beiden < 27 jaar zijn. Voor kinderen op de polis van de ouders geldt geen jongerenkorting.

Partner en kinderen mee verzekeren
Het is mogelijk om ook je partner en/of kinderen mee te verzekeren op dezelfde polis. Vaak is dit gunstiger dan dat zij ieder apart een reisverzekering moeten afsluiten. Ook wanneer zij zonder jou op vakantie gaan, kunnen zij gebruik maken van deze doorlopende reisverzekering. Bij Allianz Global Assistance is zelfs een studerend kind dat uitwonend is meeverzekerd. Dat geldt ook als je minderjarige kind bij je ex-partner woont.

Beste keus volgens Consumentenbond
De doorlopende reisverzekering (budgetvariant) is twee keer door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop. Dus goed en voordelig, wat wil je nog meer?

Aanpassen aan jouw reisgedrag
De doorlopende reisverzekering is geheel aan te passen aan je eigen wensen met de keuze van aanvullende dekkingen. Indien je met de auto op vakantie gaat is het bijvoorbeeld verstandig een aanvullende verzekering af te sluiten voor pechhulp. Neem voor dat je vertrekt altijd de polis van je reisverzekering nog eens door. Misschien dacht je bij het afsluiten van je doorlopende reisverzekering nooit op wintersport te gaan en heb je geen wintersportdekking afgesloten. Wanneer je besluit om toch op wintersportvakantie te gaan, kan je de doorlopende reisverzekering eenvoudig aanpassen.

Annuleringsdekking
Je hebt op een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance ook de mogelijkheid om een annuleringsdekking mee te verzekeren. Deze annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Moet je eerder terug naar huis? Dan krijg je een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen.

Unieke extra services: alleen bij Allianz Global Assistance
Onderstaande services bieden nog meer zekerheid en beschermen kind(eren), bagage èn jou persoonlijk. Afhankelijk welke variant je van de doorlopende reisverzekering afsluit, zijn sommige services gratis. En anders kun je ze tegen een aantrekkelijke prijs extra bij je doorlopende reisverzekering bestellen. Allianz Global Assistance is de enige reisverzekeraar in Nederland die deze services bij haar doorlopende reisverzekering aanbiedt.

Kid Assistant – De nachtmerrie van elke ouder: kind kwijt. Het speciale polsbandje van Kid Assistant maakt het mogelijk dat ouders weer snel met hun kinderen worden herenigd. Op het polsbandje staat een gratis telefoonnummer en uniek ID, die gekoppeld is aan de contactgegevens van de ouders. Zo kunnen behulpzame ouderen die een kind hebben gevonden, eenvoudig en gratis in contact komen met de ouders.

Luggage Assistant – Koffer kwijt? Sleutels weg? Tas verloren? Met Luggage Assistant krijg je je spullen weer snel in handen. Vinders van verloren items bellen het alarmnummer op het label of de sticker en geven de unieke ID code door. Zo worden vinder en eigenaar met elkaar in contact gebracht. Samen met de vinder zorg je ervoor dat je de eigendommen weer terug krijgt. Bijvoorbeeld door het item zelf op te halen. Ook is het mogelijk om eens per jaar een koerier in te zetten. Door het gebruik van een unieke ID-code zijn adresgegevens op je eigendommen verleden tijd en dat is wel zo veilig.

Life Assistant – Het kan overal en altijd gebeuren: je krijgt een ongeval en bent niet meer aanspreekbaar. Dankzij Life Assistant weten hulpverleners wie je bent en welke hulp ze moeten of mogen geven.

SMS Assistant – Bij dreigend gevaar in het reisgebied word je razendsnel per sms gewaarschuwd.

Heb je nog geen doorlopende reis- en annuleringsverzekering? Je kan hem hier snel en voordelig afsluiten!

Dekking van de doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering kent meestal de volgende rubrieken die je zelf kan kiezen of uitsluiten:

 • SOS-kosten – Deze rubriek is verplicht en betreft o.a. 24-uurs hulpverlening, redding en opsporing, extra verblijfskosten, repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot) maar ook de kosten van een begrafenis of crematie en overkomst van familie.
 • Ongevallen – Je ontvangt een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval.
 • Bagage – Beschadiging, verlies of diefstal van je reisbagage waaronder je smartphone, laptop, tablet of camera.
 • Medische Kosten – O.a. ziekenhuis, ambulance, dokterskosten, hulpmiddelen tandartskosten bij ongeval en medicijnen.
 • Rechtsbijstand – Hulp van juristen en advocaten bij geschillen in het buitenland.

Aanvullende dekkingen

 • Werelddekking – Standaard ben je in Europa verzekerd waaronder de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Bij werelddekking ben je voor de hele wereld verzekerd.
 • Wintersport en bijzondere sporten – Deze dekking is van belang als je gaat wintersporten of bij het beoefenen van bijzondere sporten (bijv. parachutespringen, abseilen en rafting).
 • Uitgebreide sportuitrusting – Met deze dekking ben je verzekerd voor je sportuitrusting.
 • Geld – Met deze dekking ben je verzekerd in geval van verlies/diefstal van geld, reischeques en/of chippassen.
 • Autohulp – Met autohulp heb je recht op hulp aan je auto of motor in geval van een ongeluk, diefstal, pech of als de bestuurder niet meer in staat is te rijden. De hulp bestaat o.a. uit reparatie ter plaatse, transport naar de garage en eventueel transport naar Nederland als het voertuig niet gerepareerd kan worden. Daarnaast worden o.a. kosten vergoed voor vervangend vervoer, de terugreis naar Nederland, extra verblijfskosten in het buitenland en rechtsbijstand.
 • Uitbreiding aaneengesloten dagen – Met deze dekking kan je het aantal aaneengesloten dagen dat je in het buitenland verzekerd bent, uitbreiden.

Waarom Allianz Global Assistance

Dit zijn de voordelen:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
 • HelpMe app, hulpverlening binnen handbereik.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Hulp nodig bij het afsluiten van de verzekering?

Na het afsluiten van de doorlopende reisverzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 08 of stuur een email naar: info@reisverzekering-direct.nl

Doorlopende reisverzekering: meest gestelde vragen

Misschien wil je een doorlopende reisverzekering afsluiten, maar heb je nog een aantal vragen? Hieronder staan de meest gestelde vragen over de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. En lees ook de voordelen van een doorlopende reisverzekering.

Bestaat er een Doorlopende Reisverzekering met uitsluitend Europadekking?
Antwoord: de Doorlopende Reisverzekering biedt standaard Europadekking. De dekking is tegen een meerpremie uit te breiden naar Werelddekking.

Is het mogelijk bijzondere sporten mee te verzekeren op de doorlopende reisverzekering?
Antwoord: Op de Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance is de module ‘Wintersport en bijzondere sporten’ mee te verzekeren als aanvullende dekking.

Is werken meeverzekerd op de Doorlopende Reisverzekering?
Antwoord: Het volgen van een cursus en vrijwilligerswerk (mits van administratieve, commerciële of toezichthoudende aard) zijn meeverzekerd met een maximum van 60 dagen.

Kan een Doorlopende Reisverzekering worden afgesloten als men in Nederland geen ziektekostenverzekering heeft?
Antwoord: Nee, dit is niet mogelijk.

Ik woon niet in Nederland. Kan ik een Doorlopende Reisverzekering afsluiten?
Antwoord: Ja, maar uitsluitend voor mensen die in België (gehele land) wonen of in Duitsland binnen 100 km van de Nederlandse grens.

Kan ik me op een Doorlopende Reisverzekering langer dan 60 dagen verzekeren?
Antwoord: Ja, de standaard dekking is 60 dagen. Tegen een toeslag van 50% is dit uit te breiden tot 180 dagen.

Wat houdt Inentingsadvies van Allianz Global Assistance in?
Antwoord: Dit is een dienst die geldt voor verzekerden met een Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance. Voordat je op reis gaat, kan je bellen voor advies over de inentingen die noodzakelijk zijn voor de reisbestemming. Tevens wordt je geïnformeerd over waar deze verkrijgbaar zijn en eventueel waar deze het goedkoopst zijn. Verpleegkundigen of artsen van de Allianz Global Assistance Alarmcentrale geven op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur, advies volgens landelijke richtlijnen.

Wat houdt Reisarts van Allianz Global Assistance in?
Antwoord: Verzekerden met een Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance kunnen tijdens de reis bellen met een verpleegkundige of arts van de alarmcentrale, met vragen over hun gezondheid. Verpleegkundigen of artsen van de alarmcentrale geven op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur, advies volgens de richtlijnen Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG).

Wat is de opzegtermijn van de Doorlopende Reisverzekering?
Antwoord: Deze verzekering is na de eerste looptijd van 12 maanden, dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Wat is het geldigheidsgebied van de Doorlopende Reisverzekering?
Antwoord: Op de Doorlopende Reisverzekering is standaard Europadekking inbegrepen. De dekking is tegen een toeslag uit te breiden naar werelddekking.

Welke sporten zijn meeverzekerd op de Doorlopende Reisverzekering?
Antwoord: Op de Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance zijn sporten als recreatief duiken, schaatsen, sleeën en langlaufen zonder aanvullende dekking al standaard meeverzekerd. Indien je de module Wintersport en bijzondere sporten meeverzekerd, zijn ook alle bijzondere (winter)sporten meeverzekerd. Kijk voor een overzicht van alle verzekerde sporten in de voorwaarden.

Welke verzekering kan aanbevolen worden voor een reis van 3 maanden?
Antwoord: De Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance. Er moet dan wel een toeslagpremie betaald zijn voor de uitbreiding van het aantal dagen van 60 naar 180. In sommige gevallen zoals bij werken of studeren in het buitenland kan een Globetrotter Reisverzekering van Allianz Global Assistance een beteren keuze zijn . Bel ons voor een advies.

Vragen?

Heb je nog andere vragen over de voordelen van de doorlopende reisverzekering? Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons in Apeldoorn, telefoon 055 540 04 08 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering